جایگاه مُد دوست دار محیط زیست در فرهنگ ایرانی اسلامی

توجه به حفظ محیط زیست با تأکید بر کاهش تقاضا، بازیافت و استفاده مجدد در صنعت مُد، بر آموزه‌های دینی منطبق است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، هفته عفاف و حجاب از ۲۱ تا ۲۷ تیرماه، فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و استحکام بنیان خانواده و توجه به فرهنگ محیط زیستی در تولید، تبلیغ و استفاده از لباس است، اما جای خالی توجه به محیط زیست در عناوین مرتبط با این هفته احساس می‌شود.

شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در این خصوص گفت: صنعت مد به دلیل تغییر سریع، تنوع مواد شیمیایی استفاده شده در آن، مصرف آب زیاد و پساب تولیدی کارخانه‌ها و ... دومین صنعت آلاینده محیط زیست در جهان به شمار می‌رود و چالش‌هایی جدی برای این حوزه به وجود آورده است.


بیشتر بخوانید


او افزود: لزوم استفاده از پوشاکی که از الیاف طبیعی ساخته می‌شود و رویکرد نوین طراحی پوشاک، به اسم مُد دوستدار محیط زیست، برای کاهش تأثیر مخرب انسان بر کره زمین ضروری است.

احمدی اضافه کرد: برخلاف صنعت مُد که با هدف افزایش تقاضا و تولید و تغییر سریع مُد کار می‌کند، مُد دوستدار محیط زیست، بر «کاهش تقاضا»، «بازیافت» و «استفاده مجدد» تأکید دارد.

او ادامه داد: در ظاهر اصلا به نظر نمی‌رسد که همین لباس‌هایی که هر روزه بر تن داریم تا چه اندازه می‌توانند برای آینده زمین خطرناک باشند، اما واقعیت این است که لباس‌های مدل به مدلی که می‌پوشیم در فرآیند تولید و پس از آن، یعنی زمانی که به زباله تبدیل می‌شوند، به شدت محیط زیست را آلوده می‌سازند.

احمدی در پایان گفت: طراحان پوشاک دوستدار محیط‌ زیست در حوزه حجاب و عفاف، با مسئول دانستن خود در برابر محیط زیست و اجتماع می‌توانند به ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست کمک کنند.

در اجرای سیاست‌های کلی محیط زیست ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، ماده ۱۲۳ قانون ششم برنامه توسعه کشور، بر حضور حفاظت محیط زیست در شورای فرهنگ عمومی برای گسترش و توسعه سواد، اخلاق، فرهنگ و رفتار محیط زیستی جامعه مبتنی بر سبک زندگی ایرانی اسلامی تأکید دارد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.