عضو هیئت علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه مازندران گفت: بسیاری از افراد وزن را شاخص ترکیب بدن می‌بینند که درست نیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیداسماعیل حسینی‌نژاد با اشاره به ترویج سبک زندگی سالم در روز‌های کرونایی، اظهار کرد: سبک زندگی سالم دارای جنبه‌های مختلف تغذیه‌ای، کاری، ورزشی، مسائل روحی و روانی، عاطفی و اجتماعی است.

وی با بیان اینکه در فعالیت‌های ورزشی و سبک زندگی سالم از نظر مکانیک بدن، یک فرد باید چه کاری انجام دهد تا سلامتش تضمین شود، تصریح کرد: بدون فعالیت بدنی مناسب افراد دچار ناهنجاری‌هایی می‌شود که در دراز مدت و با افزایش سن، ناراحتی‌ها و درد‌هایی را ایجاد کند.

عضو هیئت علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه مشکلاتی، چون دیسک کمر، ساییدگی مفاصل و مشکلاتی از این قبیل شود، گفت: فرد باید دو کار اساسی را انجام دهد که یکی از آن‌ها دارا بودن ترکیب بدنی مناسب و دیگری، تقویت ساختار عضلانی و اسکلتی است.

حسینی‌نژاد با بیان اینکه ترکیب بدنی به این معنی است که بدن از دو بخش عضلانی و چربی تشکیل شده است، اظهار کرد: فرد سالم باید از لحاظ ترکیب بدنی درصد مناسبی از چربی در بدن داشته باشد.


بیشتر بخوانید


وی افزود: به طور مثال برای آقایان درصد چربی کافی برای افراد سالم ۱۸ و بانوان ۲۵ درصد است و بسته به فعالیت و سن این عدد تغییر می‌کند در حالیکه اگر فردی درصد چربی بالا و درصد عضلانی پایینی داشته باشد، مستعد آسیب‌ها و ناراحتی‌های قلبی عروقی و دیابت خواهد بود.

عضو هیئت علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه مازندران در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از افراد وزن را شاخص ترکیب بدن می‌بینند درست نیست، گفت: به عنوان مثال وزن فرد بر روی ترازو، ۷۰ کیلوگرم است و قضاوتی بر سالم یا ناسالم بودن خود می‌کند.

حسینی‌نژاد با بیان اینکه حفظ ترکیب بدنی مناسب علاوه بر تغذیه درست، لزوم فعالیت ورزشی مناسب در طول هفته است، اظهار کرد: آن‌هایی که با رژیم غذایی به دنبال لاغری هستند، علاوه بر کاهش درصد چربی، درصد عضلات و وزن بدون چربی‌شان کاهش می‌یابد که موجب کم‌شدن تراکم استخوان شده و به هیچ عنوان سفارش نمی‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بخش دیگری از سبک زندگی سالم، به سلامت سیستم عضلانی اسکلتی بر می‌گردد، گفت: در مرکز تندرستی دانشگاه مازندران ارزیابی‌هایی صورت می‌گیرد که مشخص می‌کند فرد از لحاظ فیزیکی در چه وضعیتی قرار دارد و آیا خطری وی را تهدید می‌کند یا خیر و اینکه در آینده چه کاری باید صورت بگیرد.

عضو هیئت علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: سیستم عضلانی و اسکلتی به طور مداوم تحت فشار و نیرو‌هایی هستند که به آن وارد می‌شود، اگر این فشار‌ها موجب بروز ناهنجاری‌ها و اعمال فشار بر روی بخش‌هایی از بدن انسان‌ها شوند، آسیب‌زا خواهند بود.

حسینی‌نژاد با بیان اینکه افزایش یا کاهش قوس کمر، یا زانوی ضربدری، پرانتزی و کف پای صاف یا گود نتیجه سبک زندگی ناسالم می‌تواند باشد، اظهار کرد: در این مرکز وضعیت بدنی فرد بررسی می‌شود و پس از مشخص شدن مشکلات، با توجه به ارزیابی‌ها برنامه‌های تمرینی مناسب ارائه می‌شود تا مشکلات برطرف شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.