به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه، در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: به دنبال ایجاد درگیری بین دو کشور همسایه، طرفین را دعوت به خویشتنداری کردیم و امیدواریم شاهد کاهش تنش بین دو کشور باشیم.
او افزود: به محض ایجاد تنش دستگاه دیپلماسی کشورمان فعال شد تا در راستای کاهش این نزاع مینانجیگری کنیم چرا که منطقه کشش درگیری بیشتر ندارد و آماده هستیم در چارچوب راه حلهایی مسالمتآمیز برای کاهش اختلافات بین دو کشور میانجیگری کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه یکی از امتیازات ایران در برجام، لغو محدودیتهای خرید و فروش تسلیحات از سوی جمهوری اسلامی ایران است، افزود: با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام، به دنبال محروم کردن ایران از این حق قانونی خود هستند.
موسوی با بیان اینکه پیشبینی لازم را داشتیم و در مهر ماه که ۵ سال از اجرای برجام میگذرد باید این محدودیتها برداشته شود، تصریح کرد: طبیعی است آمریکا مخالفت میکند و سناریوهای مختلف نیز مطرح کردند ما هم هشدار دادیم و از طریق شورای امنیت اقدام کردیم که اگر تداوم یابد و این اتفاق رخ دهد جمهوری اسلامی محدودیتی برای پاسخ نخواهد دید و واکنش قاطعی خواهیم داشت.
او در خصوص آخرین وضعیت سند همکاری ایران و چین نیز گفت: این سند یک سند راهبردی است و نگاه ما به متحدان، نگاه دراز مدت است و کشور اراده خود را به ایجاد رابط همه جانبه و استراتژیک قرار داده است و در سفر رئیس جمهور چین به ایران در سال ۹۴ این موضوع مطرح شد، سال گذشته آقای ظریف، پیشنویس را به چین برد و بررسی مقدماتی انجام شد و دوباره بخشهای مختلف سند در کشور بررسی شد و منتظر نظرات طرف مقابل هستیم تا در نهایت چشمانداز همکاری بلند مدت ترسیم شود.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه در پی این سند اسناد و تفاهمنامههای مختلفی امضا و تبادل میشود و اگر الزاماتی باشد و مجلس هم اگر تعهداتی برای کشور دارد نظراتشان را اعلام خواهند کرد.
موسوی تاکید کرد: رابطه ایران و چین مستحکم است و دشمنان از هر طریق برای ضربه زدن اقدام میکنند و سیل عظیمی از شائبهها پیرامون سند شکل گرفته که البته برخی اقدامات خصمانه خنثی میشود.
او افزود: ایران این آمادگی را دارد که اگر کشورهای دیگر آماده باشند روابط دراز مدتی تعریف کند و ما ظرفیتهای مختلفی برای توسعه روابط داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص پیوستن به اتحادیه اورسیا نیز گفت: اتحادیه اوراسیا از اتحادیههای آیندهدار است خوشبختانه در همسایگی ما قرار گرفته و ظرفیت عظیمی برای کشور فراهم میسازد و جمهوری اسلامی تلاش میکند از آن برخوردار باشد.
موسوی گفت: بازار بسیار بزرگ با ارزش هزار میلیارد دلار قرار است در این منطقه شکل بگیرد که از آن استفاده خواهیم کرد و علاوه بر این اتحادیه مایل به پیوستن به اتحادیههای دیگر به عنوان ناظر یا عضور اصلی است.
او افزود: هر چند کشور جمهوری آذربایجان به این اتحادیه نپیوسته، اما مانعی برای تداوم روابط ما با این کشور دوست و همسایه نخواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اقدام این وزارتخانه برای بازگرداندن پول بلوکه شدن ایران در کره جنوبی گفت: اخطارهای لازم به کره جنوبی داده شده و صراحتا اعلام کردیم اگر پول ایران را ندهند غیرقابل قبول است.
موسوی با بیان اینکه کشوری یاغی ایران را تحریم کرده و این بهانه کره جنوبی که آمریکاییها مانع میشوند پولها وارد ایران نشود قابل قبول نیست، گفت: رابطه این دو کشور به ما ارتباطی ندارد اینکه بخواهند رابطه ارباب رعیتی با آمریکا داشته باشند به ما ارتباطی ندارد.
او گفت: پول فروش نفت متعلق به مردم است و لازم است در کمترین زمان پرداخت شود، جلسات مکرری برگزار شده و حتی بانک مرکزی درگیر موضوع است و امیدواریم رایزنی دیپلماتیک ما به نتیجه برسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برخی اقدامات اردبیل در توسعه مبادلات برون مرزی مانند راه آهن، شهرک صنعتی و بارانداز مرزی و نحوه حمایت وزارت امور خارجه گفت: این طرحها اکثرا ملی است و ضمن اینکه مسئولان استان نیز شبانهروزی پیگیر آن هستند. ما معتقدیم باید راه را باز کنیم.
موسوی افزود: لازم است تسهیل گری کرد و تا جایی که در توان داریم در حالی که در بیشتر پروژهها توافقات اولیه انجام شده بتوانیم به نتیجه برسانیم.
او در خصوص ماهیگیری صیادان چینی در جنوب ایران اظهار بیاطلاعی کرد و افزود: این حرفها در راستای تضعیف روابط گفته میشود. صیدهای فراسرزمینی در اغلب کشورها انجام میشود تا در قالب توافقات صیدها انجام شود و موضوع فوقالعادهای نیست. بلکه در راستای ارزآوری و همکاری اقتصادی است و حتما حد و حدود آن مشخص است که چه نوع ماهیهایی از چه مناطقی صید شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص پرونده نطنز و مواضع ایران اظهار کرد: این حادثه در ابعاد مختلف در حال بررسی است. حوزههای امنیتی کشور در حال بررسی هستند، اما برخی جنگهای تبلیغاتی را شاهد بودیم.
به گفته موسوی اینکه رسانههای خارجی به ویژه رسانههای صهیونیسم این حادثه را به رژیم صهیونیستی منتسب کردهاند که در واقع جنگ تبلیغی بود و ما هشدار دادیم اگر کشور یا رژیمی به حادثه منتسب باشد برخورد میکنیم و به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، زمان بزن در رو به اتمام رسیده است.
او در خصوص ظرفیتهای برون مرزی اردبیل نیز گفت: اردبیل یکی از استانهای تولید کننده ماست و در سال جهش تولید لازم است مقدمات توسعه صادرات آن فراهم شود. ظرفیتهای اردبیل نباید به یکی از کشورها منحصر شود.
انتهای پیام/م