به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زردی در نوزادان به دلیل میزان بالایی از بیلی روبین ایجاد میشود. این بیماری، سبب ایجاد رنگدانه زرد در پوست و سفیدی چشم میشود. زردی در برخی نوزادان طی چند روز از بین میرود، اما در برخی دیگر که میزان بیلی روبین در بدن شان بیش از حد است، نیاز به درمان دارد؛ بنابراین مادران باید به نکات زیر توجه داشته باشند تا مشکلی برای نوزادشان پیش نیاید.
چه زمانی زردی خطرناک است؟
زردی بیمارگونه نوزادان در روز اول یا دوم تولد قابل تشخیص است.
برخی از این نوزادان که در روز دوم و سوم زرد میشوند، خودبه خود درمان میشوند و احتیاج به داروی خاصی ندارند، اما برخی دیگر نیاز به درمان دارند و در صورت درمان نشدن دچار مشکلات مغزی خواهند شد. خطرناک بودن زردی در نوزاد بستگی به سن، وزن، نارس یا به موقع دنیا آمدن او دارد. اگر میزان بیلی روبین نوزاد بین ۱۷ تا ۲۰ باشد، احتمال رسوب در مغز وجود دارد در نتیجه این میزان بیلی روبین خطرناک است، زیرا با رسوب بیلی روبین، نوزاد دچار عقب ماندگی ذهنی میشود.
کارهایی که زردی نوزاد را تشدید میکند
گرم نگه داشتن نوزاد
اگر محیط نوزاد تازه متولدشده را بیش از حد گرم نگه دارید و لباسهای زیادی به او بپوشانید، بیماری زردی نوزاد تشدید میشود.
مصرف ادویه
استفاده از ادویه و به خصوص ادویه تند مانند فلفل، سبب التهاب یا تخریب سلولهای کبدی میشود، زیرا طبع صفرا گرم و خشک است و نوزاد نمیتواند این طبع را تحمل کند. در صورت مصرف ادویه توسط مادر شیرده، این ماده درشیرش ترشح میشود و پوست نوزاد به زردی میگراید.
خوردن سیر و پیاز خام
اگر مادر پیاز و سیر به شکل خام مصرف کند، سبب بروز زردی میشود، اما اگر سیر و پیاز به شکل پخته مصرف شود، مشکلی ایجاد نمیکند.
مصرف غذاهای دیر هضم
مصرف غذاهای دیر هضم مانند کله پاچه و بادمجان موجب بروز زردی در نوزاد میشود.
منبع: خراسان
انتهای پیام/