به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پیشرفتهای موشکی یمن باعث شده عربستان در پی توافق بر سر آتش بس با انصارالله باشد؛ اما آیا میتوان به سعودیها اعتماد کرد؟
جنگ عربستان سعودی علیه مردم مظلوم یمن، بیش از ۵ سال است که ادامه دارد، جنگی که از نظر قوانین بینالمللی، یک اقدام غیر قانونی و تجاوزگرانه است.
در طول این ۵ سال سازمان ملل و شورای امنیت هیچ اقدامی برای پایان جنگ انجام ندادهاند و هر بار که برای پایان جنایات سعودیها توافقی انجام شده، نقض کننده توافق عربستان بوده است.
انصارالله یمن برای پایان دادن به حملات رژیم سعودی بارها مذاکره کرده است؛ اما هیچگاه طرف مقابل به تعهدات خود پایبند نمانده است.
نیروهای مردمی یمن و ارتش این کشور با وجود انجام مذاکرات سیاسی، هیچگاه از مقاومت غفلت نکردهاند و با وجود محاصره کشورشان و شرایط بسیار دشواری که از حملات ائتلاف سعودی بر یمن حاکم شده، فریب حاکم سعودی را نخوردهاند.
پیشرفتهای چشمگیر و ناباورانه انصارالله یمن و ارتش این کشور در ساخت موشکهای بالستیک دوربرد و پهپادهای مهاجم اکنون به کابوسی برای سعودیها تبدیل شده است.
هدف قرار گرفتن مراکز حساس اقتصادی و سیاسی در عمق خاک عربستان در حالی از سوی یمنیها صورت میگیرد که سعودیها پیشرفتهترین سلاحهای آمریکایی و انگلیسی را در اختیار دارند.
بیشتربخوانید
یمن از سوی هیچ کشوری حمایت تسلیحاتی و نظامی نمیشود و هر آنچه که تاکنون در مقاومت یمن دیده میشود، داشتههای ارتش و انصارالله است.
عربستان سعودی اکنون در شرایطی قرار گرفته است که خواهان آتش بس است، اما این آتش بس به نفع یمن خواهد بود.
سعودیها باید تن به قبول شکست بدهند، دست از تجاوز و حمله نظامی به یمن بردارند و نیروهای خود را از این کشور خارج کنند و البته غرامت جنگی هم باید به یمن پرداخت کنند.
در طول ۵ سال جنگ عربستان علیه مردم مظلوم یمن، همه زیرساختهای این کشور فقیر ویران شده است.
تأسیسات نفتی، کارخانهها، بیمارستانها، مراکز آموزشی، شهرها و هر آنچه که در این کشور وجود داشته، زیر حملات هوایی ائتلاف سعودی از بین رفته است.
اکنون که یمنیها دست برتر را در مقابل سعودیها دارند، سخن از آتش بس از سوی عربستان، جلوگیری از شکست و خریدن فرصت است.
انصارالله یمن و ارتش این کشور به خوبی میدانند که اگر تن به آتش بس سعودیها دهند، اجازه بازیابی را به آنها دادهاند.
برای پایان جنگ در یمن، باید شرایطی ایجاد شود که عربستان دیگر نتواند دست به تجاوز دوباره بزند.
برای این منظور باید تضمینهای لازم از سوی سعودیها داده شود؛ به علاوه آنکه ویرانیهای این کشور برآورد شده و غرامت جنگی به یمن پرداخت شود.
اگر سازمان کشورهای اسلامی که تاکنون در بحرانهای کشورهای اسلامی منفعل عمل کرده و تحت تأثیر نفوذ سعودیها و آمریکا عمل میکند، از استقلال برخوردار بود، میتوانست در بحران یمن نقش مثبتی بازی کند؛ اما به خاطر نفوذ سعودیها در این سازمان امیدی به عملکرد این نهاد نیست.
حتی سازمان ملل نیز بر اساس وظیفه ذاتی خود، نتوانسته است به جنایات عربستان سعودی در کشتار مردم مظلوم یمن پایان دهد.
عربستان در پی آتش بس یا پایان جنگ علیه یمن نیست، بلکه در پی آن است تا نیروهای انصارالله و ارتش این کشور خلع سلاح شوند.
ادعاهایی که سعودیها درباره موشکها و پهپادهای یمن مطرح میکنند، فرافکنی به سبک اسرائیلیهاست.
عملکرد رژیم سعودی در یمن مانند عملکرد صهیونیستها در قبال لبنان و «حزب الله» است.
با این تفاوت که حزب الله توانسته قدرت بازدارندگی خود را در طول سالها ارتقاء دهد و سایه سنگین خود را بر سر رژیم صهیونیستی پهن کند تا این رژیم دست از پا خطا نکند، اما یمن در حال پیمودن این راه است و تا رسیدن به شرایط کامل قدرت بازدارندگی راه زیادی ندارد و اکنون نیز به درصد زیادی از آن دست یافته است.
مردم یمن، انصارالله و ارتش این کشور، میدانند که تنها راه، ادامه مقاومت همراه با عملیات تهاجمی علیه مراکز حساس و راهبردی عربستان سعودی است و این توان در نیروهای یمنی ایجاد شده است؛ نتیجه ادامه چنین سیاستی قطعاً به شکست عربستان سعودی خواهد انجامید.
موشکها و پهپهادهای یمن تعیین کننده هستند و سرنوشت جنگ را رقم خواهند زد.
منبع: میزان
انتهای پیام/