به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، پروین نخعی معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به اینکه طرح ملی هر خانه یک پایگاه سلامت از اواخر خرداد سال جاری به وسیله وزارت بهداشت آغاز شده است گفت: قرار است هر خانه یک سفیر سلامت داشته باشد به این صورت که یکی از افراد خانواده توسط همکاران بهداشت آموزشهای لازم را دریافت میکند و سفیر سلامت خانواده خود خواهد شد.
او افزود: سفیر سلامت باید دارای سن ۱۸ سال تمام، تحصیلات دیپلم و بالاتر، صاحب نفوذ کلام و محبوبیت در خانواده باشد.
نخعی بیان داشت: برای هر بیست سفیر سلامت، یک رابط سلامت انتخاب میشود، جذب سفیران سلامت به وسیله مراقبین و بهورزان در مراکز بهداشتی شهرستان انجام میشود به این صورت که با تماس با خانوادهها افراد داوطلب برای جذب سفیر سلامت انتخاب و آموزشهای لازم به آنها ارائه میشود.
او با تاکید بر اینکه طرح جذب سفیران سلامت شروع شده است گفت: همزمان با جذب سفیران سلامت، آموزش به بهورزان و مراقبین را شروع کرده ایم، پس از اینکه جذب سفیران و رابطان کامل شد اقدام به آموزش رابطان سلامت میشود، هر رابط بیست سفیر سلامت دارد که آنها را آموزش میدهد، در واقع آموزشها و نظارتها به شکل آبشاری خواهد بود.
نخعی تصریح کرد: اکثر جلسات آموزشی به علت وجود ویروس کرونا به صورت وبینار تشکیل میشود و آموزش کارشناسان از طریق فضای مجازی به سفیران سلامت منتقل میشود.
او افزود: آموزشهایی که به کارشناسان و سفیران سلامت ارائه میشود ۲۱ موضوع در سه حیطه پیشگیری، درمان اولیه و توانبخشی است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: برای مثال حوزه پیشگیری سالمندی سالم، تغذیه سالم، برای درمانهای اولیه درمان سوختگی و برخورد با تروما و برای حوزه توانبخشی پای دیابتی، بیماران دارای ضایعه نخاعی و سقوط سالمندان را میتوان نام برد.
نخعی افزود: این بیست و یک موضوع در این سه حوزه خلاصه شده که کتابهایی به زبان ساده علمی از طرف وزارت خانه تهیه شده که افراد میتوانند مطالعه و اجرا کنند.
او با بیان اینکه قرار نیست سفیران سلامت به عنوان پزشک عمل کنند متذکر شد: قرار است سفیران سلامت پیشگیری اولیه را آموزش ببینند چرا که در خیلی از درمان ها، بیمار تارسیدن به مراکز درمانی خیلی از فرصتها را از دست میدهد، سفیران سلامت، این زمان طلایی را در مییابند اگر بدانند در لحظه اول اتفاق و بیماری چه کارهایی باید انجام بدهند از عوارض بعدی جلوگیری میشود.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: وقتی سطح سواد سلامت جامعهای افزایش یابد سطح فرهنگ افزایش پیدا میکند و به دنبال آن بار بیماریها کاهش مییابد.
او افزود: در حال حاضر کار آموزش را شروع کردیم و کارشناسان معاونت بهداشتی آموزش بهورزان و مراقبین را انجام میدهند.
نخعی بیان داشت: از مردم درخواست داریم اگر از شماره ۴۰۳۰ و یا شماره مراکز بهداشتی با آنها تماس گرفته شد با همکاران مراکز بهداشتی همکاری لازم را داشته باشند و به عنوان سفیر سلامت خانواده خود، همیاران خوبی برای بهداشت باشند.
انتهای پیام/س