به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، حکمت اله سنایی فرماندار بهمئی گفت: عملیات اجرایی این پروژه با مسیر انتقال ۵۷ کیلومتری، ظرفیت انتقال ۸/۵ میلیون متر مکعب آب، ۲ ایستگاه پمپاژ و چهار مخزن ذخیره، از سال ۹۰ آغاز شد.
سنایی افزود: این طرح هم اکنون بیش از ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
او اعتبار هزینه شده طرح تا پایان سال ۹۸ را نزدیک به ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: برای تسریع در روند اجرایی طرح ۲۲۰ میلیارد ریال نیز در سال ۹۹ اعتبار مصوب درنظر گرفته شد.
فرماندار بهمئی بیان کرد: تاکنون ۷۰ میلیارد از این میزان اعتبار مصوب به پروژه تزریق شد.
سنایی گفت: تاکنون عملیات لولهگذاری خط انتقال به طول حدود ۲۰ کیلومتر، تکمیل مخزن ۱۵ هزار متر مکعبی لیکک، تکمیل مخازن آب شهرک ولیعصر و شهرک شهید مطهری، خرید و دپوی لوله ۲۶ اینچ به طول ۱۰ کیلومتر و عملیات خاکبرداری، جادهسازی و تملک اراضی مسیر با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در این طرح اجرا شد.
فرماندار بهمئی یکی از مشکلات اجرای طرح را معارضات اجتماعی و تملک اراضی کشاورزی مسیر خط انتقال، بهویژه در خوزستان اعلام کرد.
او بیان کرد: با بهرهبرداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد از جمعیت شهرستان از آب آشامیدنی پایدار و سالم بهره مند می شوند.
آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین میشود و این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود میآید.
سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت را در استانهای جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین میکند.
براساس برنامه ریزی های انجام شده آب آشامیدنی شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد هم از سد کوثر تأمین می شود.
انتهای پیام/س