به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید آذری، مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان، درباره انتقاداتی پیرامون توجه صِرفِ مسئولان به سرخابیهای پایتخت گفت: در این موارد من کلاسیک و مدیریتی صحبت میکنم. باید نگاه تخصصی تری در این مسائل داشته باشیم. در اساسنامه فدراسیون فوتبال به صراحت قید شده است که هیچ سازمان و مجمعی حق داشتن ۲ تیم در یک ساختار را ندارد. البته قوانین فیفا هم این اجازه را نمیدهد. وزارت ورزش با توجه به ماهیت استقلال و پرسپولیس، برای این ۲ باشگاه مدیر و هیئت مدیره تعیین و مجمع برگزار میکند. این کار نفی صریح قانون و برای مراجع قانونی در سطح بین المللی غیرقابل پذیرش است.
آذری افزود: عملکردی وجود دارد که مردم و فوتبال دوستان را ناخودآگاه به سمت و سویی جهت میدهد که این ۲ باشگاه تحت حمایت نهادهای تربیت بدنی و وزارت ورزش هستند. هر چه عزیزان تلاش میکنند این ذهنیت را پاک کنند، اتفاق جدیدی میافتد.
سعید آذری ادامه داد: هفته گذشته موردی را با یکی از عزیزان در وزارت ورزش مطرح کردم و او صراحتا برای من نوشته است که در مسائل فوتبال دخالت نمیکنند. جالب آن جا است که در عرض ۳ روز، همان مقام مسئول، به دنبال حل مشکلات سرخابیهای پایتخت برای حضور در جام باشگاههای آسیا بود.
مدیرعامل فولادمردان اهوازی گفت: این که دولت کشور ما همچنان تیم داری میکند، موضوع جدیدی نیست. تمام تیمهای دولتی در کشور ما خصولتی هستند؛ فکر میکنم تعداد تیمهای خصوصی بیش از ۴ تیم نمیشود. باید بپذیریم اگر موضوع دولتی بودن مطرح میشود، این موضوع حدودا ۸۰ درصد تیمها را شامل میشود. بازتاب و بروز دولت در ۲ تیم پرسپولیس و استقلال به شکلی است که به نظر میرسد تمام مسائل این ۲ تیم توسط وزارت ورزش حل میشود.
مدیرعامل سرخپوشان اهوازی تصریح کرد: خصوصی سازی تنها یک شعار است. اگر واقع گرایانه فکر کنیم، متوجه میشویم خصوصی سازی تنها شعاری است که سالها مطرح میشود. هیچ هواداری به زور طرفدار یک تیم نمیشود، عشق و وجود یک فرد باعث میشود طرفدار یک تیم باشد. البته گاهی هم هواداری یک تیم، هویت شخصی برای یک فرد میسازد. اگر آمار بگیریم، حدودا ۷۰ یا ۸۰ درصد هواداران فوتبال علاوه بر این که طرفدار تیمهای خودشان هستند، به طور خاص هوادار این ۲ تیم پایتخت نیز هستند.
آذری اضافه کرد: این موضوع را هم در نظر نمیگیریم، اگر شخصی مبانی حضور در بورس و شرکتهای خصوصی را بداند، متوجه میشود که طبق مقررات، این ۲ باشگاه حتی در فرابورس هم نمیتوانند وارد شوند. شرکتهایی که زیان انباشته حدودا چهارصد میلیاردی دارند، اگر بخواهند سهام خود را به بلوکهای خرد تقسیم کنند، باید اول وضعیت نا به سامان تراز مالی شان را اصلاح کنند. به همین دلیل فکر میکنم خصوصی سازی شعاری بیش نیست.
سعید آذری در ادامه بیان کرد: کل ورزش در دنیا خصیصهای دارد؛ ورزش میتواند به عنوان یک سکوی پرش و یا سقوط باشد. یک نفر حتی اگر تحصیل کرده در ورزش باشد و سوابق ورزشی داشته باشد، میتوان انتظار هر ۲ اتفاق را برای او داشت. حضور مسئولان و یا رجال سیاسی، نه تنها در استقلال و پرسپولیس، بلکه در تمامی باشگاهها وجود دارد. شاید این حضور ابتدا از پرسپولیس و استقلال آغاز شد، اما در حال حاضر نمایندگان مجلس در تمام باشگاهها به دنبال کمک هستند که این موضوع واقعا فوق العاده است، اما از طرفی مخصوصا در زمان انتخابات سیاست دیگری نیز دنبال میشود. با توجه به پتانسیلی که باشگاههای ورزشی دارند روی ظرفیتهای هواداری شان حساب میشود و گاهی حضور افراد جهت دار میشود.
او گفت: برخی ممکن است تلاش کنند افراد مورد نظر خود را در باشگاهها مستقر کنند. برخی به دنبال مزایایی هستند که این منافع را تعداد هواداران یک باشگاه مشخص میکنند. گرایش به ۲ باشگاه پایتخت به این دلیل بیشتر است که تعداد نفرات هوادار این ۲ تیم در ایران بسیار قابل توجه است و از ظرفیت هواداری این ۲ باشگاه تهرانی، به عنوان سکوی پرش استفاده میشود.
آذری در پایان بیان کرد: مسائل مربوط به استقلال و پرسپولیس عینیت دارد و همه مرتب در این باره صحبت میکنند، اما در شهرهای دیگر اقداماتی انجام میشود که اگر آشکار شود خواهید دید که به عنوان مثال فردی را بدون سابقه در باشگاهها به کار میگیرند که تنها وضعیت مدیریتی خود را تثبیت کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/