فضا مملو از شگفتی‌هایی است که کشف آن‌ها علاوه بر افزایش آگاهی نسبت به جهان پیرامون، انسان را بیش از پیش مسحور خلقت بی‌نظیر خداوند می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فضا با وسعت و گستردگی‌اش بسیار شگفت انگیز است و وجود تریلیون‌ها اجرام آسمانی در میلیارد‌ها کهکشان در فضا، تقریبا برای مغز انسان غیر قابل درک است. این فضای ناشناخته همواره پر از شگفتی بوده و هر بار حقایق جالب و خیره‌کننده‌ای درباره آن کشف می‌شود. واقعیت‌هایی باورنکردنی که شاید دانستن آن‌ها خالی از لطف نباشد. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است؛

فضا کاملاً بی صدا است

هیچ صدایی در فضا وجود ندارد، به این معنی که صدا هیچ واسطه و یا راهی برای سفر به منظور شنیده شدن ندارد. فضانوردان از رادیو‌ها برای برقراری ارتباط در فضا استفاده می‌کنند و جالب است امواج رادیویی همچنان می‌توانند در فضا ارسال و دریافت شوند.

گرم‌ترین سیاره در منظومه شمسی ما ۴۵۰ درجه سانتی گراد است

ونوس داغترین سیاره منظومه شمسی است و میانگین دمای آن حدود ۴۵۰ درجه سانتیگراد است. نکته جالب توجه اینکه ونوس نزدیکترین سیاره به خورشید نیست و عطارد نزدیکتر است، اما در این سیاره به دلیل نبود هیچ اتمسفری، دمای هوا مدام دچار نوسان است.


بیشتر بخوانید:


امکان زندگی در مریخ وجود دارد 

از بین تمام سیارات منظومه شمسی ما غیر از زمین، مریخ یکی از کراتی است که به احتمال زیاد میهمان نوازی بیشتری برای زندگی دارد. در سال ۱۹۸۶، ناسا فسیل‌هایی از موجودات زنده میکروسکوپی در صخره‌ای در مریخ کشف کرد که می‌تواند نشانی از وجود حیات در این کره باشد.

tqh

هنوز کسی نمی‌داند چه تعداد ستاره در فضا وجود دارد

وسعت فضا باعث شده تا پیش بینی دقیق اینکه چند ستاره در فضا وجود دارد، غیرممکن شود. در حال حاضر دانشمندن و اخترشناسان تنها توانسته‌اند تخمین نه کاملا دقیقی از ستاره‌های کهکشان راه شیری داشته باشند که چیزی حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد ستاره است و حالا تصور کنید با وجود میلیارد‌ها کهکشان در فضا، ستاره‌های موجود کاملا غیرقابل شمارش خواهد بود.

دنباله دار معروف هالی تا ۲۰۶۱ از زمین عبور نخواهد کرد

دنباله دار هالی در سال ۱۷۰۵ توسط ادموند هالی کشف شد، این دنباله دار معروف آخرین بار در سال ۱۹۸۶ دیده شد و فقط هر ۷۵ تا ۷۶ سال یک بار دیده می‌شود.

هزینه یک لباس فضایی کامل ناسا ۱۲ میلیون دلار است

یک دست لباس کامل فضانوردی ناسا ۱۲ میلیون دلار است که ماژول کوله پشتی و کنترل، ۷۰ درصد این هزینه را تشکیل می‌دهند.

فضانورد

ستاره‌های نوترون ۶۰۰ بار در ثانیه می‌چرخند

ستاره‌های نوترون به متراکم‌ترین و باریکترین ستاره‌های جهان شناخته می‌شوند و اگرچه فقط شعاع آن‌ها در حدود ۱۰ کیلومتر است، اما ممکن است چند برابر توده خورشید باشند. آن‌ها می‌توانند پس از تولد بر اثر انفجار ستاره ابرنواختر به دلایل فیزیکی به سرعت ۶۰۰ تا ۷۱۲ بار در ثانیه بچرخند.

سیاره‌ای که از الماس است

با توجه به واقعیت‌های فضا، این یک کشف بسیار چشمگیر است. تحقیقات دانشمندان دانشگاه ییل نشان می‌دهد سیاره صخره‌ای به نام ۵۵ Cancri e که دارای شعاعی دو برابر شعاع زمین و جرمی هشت برابر بیشتر است، ممکن است دارای سطحی از گرافیت و الماس باشد. فاصله این سیاره با زمین ۴۰ سال نوری است، اما در صورت فلکی سرطان با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.

مواد غذایی موجود در ماه تا ۱۰۰ میلیون سال باقی خواهند ماند 

ماه جو ندارد یعنی هیچ بادی برای از بین بردن سطح و هیچ آبی برای شستشوی ردپا‌ها وجود ندارد. این بدان معنی است که ردپا‌های فضانوردان آپولو به همراه رد فضاپیما و مریخ نورد و مواد دور ریخته شده، میلیون‌ها سال در آنجا باقی خواهند ماند.

ماه

در ونوس یک روز معادل یک سال در زمین است

زهره یا همان ونوس محور چرخش آهسته‌ای دارد که معادل ۲۴۳ روز زمین طول می‌کشد تا یک روز خود را کامل کند. مدار زهره در اطراف خورشید ۲۲۵ روز زمین است.

کهکشان آندرومدا و کهکشان راه شیری ۳.۷۵ بیلیون سال دیگر با هم ادغام می‌شوند

کهکشان آندرومدا با سرعت تقریبی ۱۱۰ کیلومتر بر ثانیه در حال نزدیک شدن به کهکشان راه شیری است، جایی که منظومه شمسی ما قرار دارد و سرانجام این دو برای تشکیل یک کهکشان بیضوی غول پیکر با هم برخورد خواهند کرد.

در فضا منبع عظیمی از آب وجود دارد 

اخترشناسان یک ابر عظیم بخار آب را کشف کرده‌اند که ۱۴۰ تریلیون برابر میزان آب اقیانوس‌های زمین را در جایی حدود ۱۰ میلیارد سال نوری دورتر از کره زمین داراست و این امر به عنوان بزرگترین کشف آب شناخته می‌شود.

فضا

بزرگترین استروئید شناخته شده ۹۶۵ کیلومتر پهنا دارد

سیاره کوتوله سرس اولین و بزرگترین جسمی بود که به عنوان سیارک در نظر گرفته شده و توسط ستاره شناس ایتالیایی کشف شد. این پدیده در کمربند سیارک بین مدار مریخ و مشتری واقع شده است و ۳۳ ٪ از کل تسمه را تشکیل می‌دهد.

ممکن است ماه یک تکه از زمین بوده باشد

این فرضیه وجود دارد که وقتی زمین سیاره‌ای نسبتاً جوان بود، توسط یک جسم غول پیکر مورد اصابت قرار گرفت و این برخورد یک قطعه از زمین را برای ایجاد ماه جدا کرد؛ این قطعه سپس در اثر کشش گرانشی شروع به چرخیدن به دور زمین می‌کند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
فتبارک الله احسن الخالقین
Iran (Islamic Republic of)
سهرابی
۲۱:۱۲ ۲۸ دی ۱۴۰۰
تازه همینا رو خوندم اومدم همه در نت اینا رو میرارن چیزای دیگری واقعا نمیدونید؟
مثلا درباره جیمزوب؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
خيلي خوب است
Iran (Islamic Republic of)
mahdy
۲۳:۴۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
خدا بزرگی تو شکر با این که به کیهان خیلی علاقه دارم و اطلاعات زیادی دارم ولی اطلاعات من در برابر این همه عظمت یک اتم در برابر یک کهکشان عظیم جسه است
Iran (Islamic Republic of)
نرگس
۰۰:۵۸ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
قربون خدا بشم که وااااقعا خلاقه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
چطور میتونیم قدرت خدا رو نادیده بگیریم و نافرمانی اش کنیم. الهی العفو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
بیچاره کهکشان آندروما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
عاشق نجوم ام متشکرم بازم از این مطالب جالب و زیبا بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
ناسا حتی به ماه هم نرفته، چه برسه به مریخ، عکس هایی که از مریخ میبینید روی همین بیابان های زمین گرفته شده و با فتوشاپ رنگ و تونالیته ش دستکاری شده، ناسا یک سازمان شیطانی با بدودجه میلیاردیه، و تا حالا همه دروغ هاش رو شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
تا حالا به این فکر کردید که موتورهای احتراق داخلی چه جوری میتونن توی خلا کار کنند؟

موتور احتراق داخلی با فشار دادن هوا به عقب رو به جلو حرکت میکنن، در به اصطلاح خلا این موتورها چه چیزی رو هل میدن تا حرکت کنند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
اشتباه می‌کنید. موتور موشک هوای جو رو به عقب فشار نمیده برای اینکه نیروی پیشران تولید کنه بلکه خود گازهای داغی که از نازل با سرعت زیاد به بیرون میفرسته طبق قانون دوم نیوتون نیروی پیشران تولید می‌کنه. اینو خیلی راحت می‌تونید آزمایش کنید با دو تا وزنه که به فنر فشرده وصلند و فنر رو ناگهانی آزاد کنید. میتونید اینو توی یه شیشه در بسته که هوای داخلشو تخلیه کردید امتحان کنید. قانون سوم نیوتون واقعی و قابل آزمونه. اگه منظورتون نرفتن آمریکا به کره ماهه نیازی به این استدلال اشتباه نیست. دلیلهای خیلی قوی وجود داره که مسافرت به ماه دروغه
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۶:۲۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
من گیج شدم
این عنوان
"نکته جالب توجه اینکه ونوس نزدیکترین سیاره به خورشید نیست و عطارد نزدیکتر است، اما در این سیاره به دلیل نبود هیچ اتمسفری، دمای هوا مدام دچار نوسان است."
توی متنتون بود
چطور سیاره بدون اتمسفر دمای هوا داره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
توی خلا فضاهم دمارومیشه اندازه گرفت مثلا وقتی درمعرضنورخورشید باشن دما بالاهس ودتاریکی دما بشدت میا پایین وجودنداشتن اتمسفر دلیل عدم امکان اندازه گیری دمانیست/ حالا باید میگفت دمای محیط البته نه دمای هوا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
به دلیل نبودن جو قسمتی از سیاره که در برابر خورشید قرار داره به شدت تابش حرارتی دریافت می‌کنه و چون جوی نیست که انتقال همرفت و همینطور جذب در خود اتمسفر داشته باشه دما به شدت بالا میره و طرف دیگه سیاره به راحتی با تابش حرارتی دماش پایین میاد
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۶:۰۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ؛ آیه ۱۴ سوره مؤمنون
«اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ؛ آيه ۶۲ سوره زمر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
لطفا یه یررسی کنید اینکه انسان ها واقعا رفتن به ماه یا نه؟؟
چونکه خیلی جاها گفتن دروغ بوده و اصلا تا حالا هیچکس به ماه سفر نکرده و دروغ بزرگ امریکا بوده
Iran (Islamic Republic of)
تاکی؟
۲۲:۱۲ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
فیلم زنده ای که ازماه برای تمام دنیا پخش کردن اسمون هیچ ستاره وجودنداره مگه میشه اونم توماه !هیچ ستاره ای نباشه دیگه خودت فک کن.دروغه یا راسته؟چرابعد50سال دوباره نمیرن کره ماه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
اینکه میگن گذر زمان کنده در ونوس ایا فقط معنیش اینه که دیر روز و شب میشه یا عمر انسان هم کند میگزره و دیرتر پیر میشه اونجا؟ مثلا اگه اونجا قابل زندگی بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
خودت چه فکری میکنی؟اگر اینجوری باشه که اونایی که تو قطب زندگی میکنن وقتی ما صد سالمون بشه اونا ده سال دارن چون هر سال فقط یک شبانه روز دارن ینی هر سال ما یک روز برای اونا حساب میشه چون 6ماه روزه6ماه هم شب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
نه منظور طول روز و شبه که طولانیه. این موضوع که آهنگ گذر زمان نسبت به زمین به طرز محسوسی تغییر کنه در نزدیکی سیاهچاله‌ها و اجرام آسمانی با چگالی و جرم بسیار زیاد اتفاق میافته که به دلیل اصل هم ارزی نیرومنده. به عبارتی اجرام فضا و زمان اطرف خودشونو خم می‌کنند و دلیل وجود نیروی جاذبه همینه. سیاره‌ای که به دور خورشید میگرده در واقع داره توی فضا زمان خمیده کوتاه ترین مسیر رو طی می‌کنه و اگه حرکتی نداشت باشه کوتاهترین مسیر در چهار بعد سقوط آزاده
Iran (Islamic Republic of)
مانی
۱۵:۰۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
وای خدای من ، بی نظیره ، واقعا چه شگفت انگیز!


قدرتتو قربون خدا ❤


عالی بود تشکر میکنم از yjc
Iran (Islamic Republic of)
مانی
۱۵:۰۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
وای خدای من ، بی نظیره ، واقعا چه شگفت انگیز!


قدرتتو قربون خدا ❤


عالی بود تشکر میکنم از yjc
Iran (Islamic Republic of)
محمد امین
۱۴:۵۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
منزهی ای خدای بزرگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
امام علی علیه‌السلام فرمودند از من در مورد آسمانها سوال کنید . حیف که انسانها ی اون زمان علم زیادی نداشتند و سوال بلد نبودند و الا سوالات زیادی را جوابش را داشتند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
از چه نعمتهایی که محروم نشدیم. فکر کنید چه سوالهایی که پاسخشو نمی‌دونیم فقط به خاطر اینکه بجای سوال با ارزش پرسیدن از امام علی علیه السلام میپرسیدند چند تار مو توی ریشهای منه. وقت گرانبهای امام رو با چه سوالات بیهوده‌ای از بین میبردند . میلیاردها انسان رو از سعادت دنیوی و اخروی محروم کردند
Iran (Islamic Republic of)
فدایی امام خامنه ای
۱۲:۵۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
قربون خدا برم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۳۱ تير ۱۳۹۹
هرکه تورا شناخت جان را چه کند ......فرزندوعیال وخانمان راچه کند 0دیوانه اش کنی هردوجهانش بخشی ......دیوانه تو هر دو جهان را چه کند..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
این مطالب بیشتر بزارید
Iran (Islamic Republic of)
ذوالقرنین
۱۱:۰۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
... أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خُلَّةٌ وَلَا شَفَاعَةٌ وَالْكَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ
...
اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ
...
لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لَا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
...
اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
کاش معنیش رو هم میگذاشتی دادا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
ایه الکرسیه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
علی موسوی
۱۰:۵۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
خیلی جالب و جذاب بود،
من که عاشق اینجور مطالب هستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
يكي از سياستاي خدا مخفي كاريه
يعني اينقدر معجزاتش رو تكرار ميكنه كه به نظر عادي بيان والا تقسيم شدن دو تا سلولم يه معجزه باورنكردنيه چه برسه خلقت كائنات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
یا اولی الالباب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۳۱ تير ۱۳۹۹
احسنت
آخرین اخبار