به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، بی مهری برخی افراد به طبیعت باعث از بین رفتن این ریههای شهر شده به گونهای که آتشسوزی عرصههای فضای سبز، مراتع و کشتزارهای اراک و اطراف این شهر امسال در مقایسه با مدت مشابه قبل از آن ۲ برابر افزایش یافته است.
عباس جودکی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، با بیان اینکه این آتش سوزیها آسیب زیادی را به محیط زیست و مردم وارد میکند گفت: با این آتش سوزیها ذخایر گیاهی و جانوری از بین میرود وباعث ایجاد سیل در هنگام بارندگیها و فرسایش آب و خاک میشود.
جودکی با بیان اینکه منشأ بسیاری از این آتش سوزیها عامل انسانی است از مردم خواست حتی المقدور از روشن کردن آتش در مراتع و جنگلها خودداری کنند و در صورت روشن کردن آتش به توصیههای ایمنی در مورد طبیعت توجه کنند.
اما با وجود این بی مهریها افرادی هستند که به صورت خود جوش به قدر بضاعت به یاری و همیاری طبیعت میشتابند و به ریههای شهر تنفس میدهند.
محمد مشکانی فراهانی جوان ۱۹ ساله اراکی دانشجوی ترم دوم رشته مکانیک و شاگرد مغازه مکانیکی در اراک هم از جمله این همیاران طبیعت در استان مرکزی است که با تنها داشته خود که یک دوچرخه قدیمی است به کمک طبیعت شتافته است.
مشکاتی با طراحی، تجهیز و ساخت یدک کش بر روی دوچرخه قدیمی خود امکان حمل وسایل مورد نیاز آبیاری درختان در دامنه کوههای کمربندی شمالی اراک را فراهم کرده است.
بیشتر بخوانید:
او در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: با کمک اندوختههای علمی و تجربه کار در مکانیکی توانسته یدک کش دوچرخه خود را با هزینه اندک طراحی کند.
این همیار طبیعت علاوه بر آبرسانی به درختان با دستان خالی و با کمک دوچرخه قدیمی اش نهالهای زیادی هم در کمر بندی اراک کاشته است تا در حد توان به ریههای شهر کمک کند.
محمدی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی هم در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: این همیار طبیعت با کاشت ۸۰ اصله نهال در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ در کمربندی شمالی اراک به کمک طبیعت شتافته است.
محمدی افزود: این جوان طبیعت دوست هر روز با حمل آب با یدک کش دوچرخه اش نهالهای کاشته شده را آبیاری میکند.
پاکسازی طبیعیت از زباله از جمله دیگر فعالیتهای این علاقمند به طبعیت است که منابع طبیعی برای توسعه فعالیت هایش دنبال حمایت از این جوان خوش ذوق است.
اراک جزو کلانشهرهای آلوده است ودر استان مرکزی ۳۰ هزار همیار طبیعت فعالیت میکنند که با یاری آنها میتوان بخشی از خسارتهایی که روزانه به علت سهل انگاریها به طبیعت وارد میشود را جبران کرد.
انتهای پیام / ج