هدی عین اللهی متخصص پوست، مو و زیبایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آفتاب سوختگی اظهار کرد: ممکن است پوست طلایی و برنزه مورد قبول برخی از افراد باشد، اما قرمزی پوست یا آفتاب سوختگی بیش از حد در برخی موارد منجر به سرطان پوست خواهد شد.
او افزود: با وجود تمام هشدارهایی که در مورد آسیبهای خورشیدی داده شده است، اما متاسفانه بسیاری از افراد خودشان را در معرض اشعههای مضر و سوزانندهی خورشید قرار میدهند. طبق مطالعات علمی بیش از یکسوم افراد، عقیده دارند که در مدت یک سال گذشته تجربهی آفتابسوختگی داشته اند.
عین اللهی تصریح کرد: وقتی پوست افراد برای مدتی در معرض نور آفتاب قرار بگیرد، دچار سوختگی شده و قرمز و ملتهب خواهد شد. همچنین عواملی مانند نوع پوست، شدت تابش نور خورشید و مدت زمان ایستادن در زیر نور خورشید باعث بروز آفتاب سوختگی و صدمه خورشیدی خواهند شد، حتی متخصصان به این نتیجه دست یافته اند که ممکن است یک فرد با پوست روشن بیشتر از یک فرد با پوست تیره در معرض آفتاب سوختگی قرار بگیرد.
او گفت: برخی از علائم اولیهی آفتابسوختگی شامل پوست قرمز، پوست حساس و برافروخته هنگام دست زدن یا مالش دادن پوست، سوزش پوست، کمبود آب بدن، خارش یا تاول پوست، جوش، پوسته پوسته شدن پوست و ... هستند که در صورت ادامه این روند باید منتظر بروز سرطان باشیم.
این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به راهکارهای رفع لکههای قهوهای روی پوست، اظهار کرد: برای رفع لکههای قهوهای روی پوست راهکارهای متفاوتی وجود دارد که باید با متخصصان پوست مشورت شود؛ برای مثال در روش پیلینگ شیمیایی که اثر لایهبرداری قوی دارد مورد استفاده قرار میگیرد.
عین اللهی درباره راهکارهای مقابله با آفتاب سوختگی در فصل گرما گفت: جالب است بدانید که اشعههای خورشید بین ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر شدت بیشتری دارد و اگر قصد خروج از منزل در این ساعات را داشتید حتما از سایه عبور کنید و از لباس مناسب و پوشیده استفاده کنید.
او اظهار کرد: استفاده از کلاه نقابدار یا کلاه با لبهی پهن، شلوار بلند و بلوز با آستین بلند، عینک ضدآفتاب استاندارد با شیشه ضد اشعه UV و کرم ضدآفتاب هم میتواند تاثیر بسیار زیادی از حفاظت پوست شما در برابر آفتاب داشته باشد.
این متخصص پوست، مو و زیبایی با بیان اینکه استفاده از کرم ضدآفتاب باید با قوانین خاصی همراه باشد، تاکید کرد: کرم ضدآفتاب باید حداقل ۳۰ دقیقه قبل از بیرون رفتن از خانه و قرارگیری در معرض آفتاب زده شود، حتی در روزهای ابری هم از کرم ضدآفتاب باید استفاده شود؛ چرا که اشعههای UV میتوانند از ابرها عبور کنند و به پوست آسیب برسانند.
عین اللهی در پایان یادآوری کرد: هر دو ساعت یک بار لازم است تا از کرم ضدآفتاب استفاده شود و در صورت شدت عرق یا شنا باید در زمانهای کوتاهتری کرم ضدآفتاب خود را تمدید کنید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/