مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از مشاهده آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در برخی از باغات شهرستان طبس خبر داد.

یوسفی مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،گفت: با ردیابی‌های صورت گرفته، آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در برخی از باغات شهرستان طبس مشاهده شد.

او با بیان اینکه مگس میوه مدیترانه‌ای یکی از مهم‌ترین و مخرب‌ترین آفات محصولات باغی در جهان و ایران است، افزود: این آفت چند میزبانه (پلی فاژ) بوده که دامنه میزبانی آن بیش از ۳۰۰ گونه میوه، سبزیجات و گیاهان زینتی را در بر میگیرد.

یوسفی بیان کرد: این آفت برای اولین بار در آذرماه سال ۹۸ در سطح ۱۵ هکتار از باغات انار منطقه خرو شهرستان طبس مشاهده شد.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: بلافاصله پس از مشاهده آفت کارگاه‌های آموزشی در سطح روستا‌ها برگزار وکلیه تجهیزات ردیابی، پیش آگاهی و کنترل آفت با هماهنگی مدیریت شهرستان طبس تهیه و در اختیار شبکه مراقبت و پیش آگاهی شهرستان به منظور پایش و اعلام زمان مبارزه قرار گرفت.

او بیان کرد: در این خصوص یک دستگاه دیتالاگر در محل باغ نصب و یک نفر کارشناس ناظر گیاه پزشکی جهت رصد و پایش آفت در منطقه مستقر شد.


بیشتر بخوانید


یوسفی با اشاره به این که در اواخر فروردین ماه امسال فرمون جلب کننده آفت توسط کارشناسان شبکه مراقبت شهرستان در باغات نصب شد عنوان کرد: در چهارم خرداد ماه ظهور آفت گزارش شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: آماده سازی و نصب تله‌های جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، سراتینکس، فرمون‌های جلب کننده حشرات و طعمه مسموم تهیه شده با پروتئین هیدرولیزات به همراه هماهنگی و مشارکت نیرو‌های بسیج سازندگی نقش بسزایی در کاهش جمعیت آفت و پیشگیری از خسارت آن داشته است.

او از باغداران خواست تا با رعایت بهداشت عمومی کف باغ، شامل جمع آوری و دفن میوه‌های ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک و تسریع در برداشت میوه‌های رسیده و نیز رعایت مسائل قرنطینه‌ای شامل عدم جابجایی و نقل و انتقال میوه‌های آلوده به دیگر نقاط در کاهش میزان آلودگی باغات خود همکاری کنند.

یوسفی با بیان اینکه آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در  خراسان جنوبی جزء آفات قرنطینه داخلی محسوب می‌شود ادامه داد: عملیات ردیابی و پایش مستمر آن در کلیه باغات استان توسط اعضای شبکه مراقبت بخش خصوصی و دولتی در حال انجام است و پیگیری‌ها جهت جذب اعتبارات ازمنابع استانی و ملی صورت گرفته است.

انتهای پیام / ط آ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.