وبینار «شهید مولوی محمد ایاز نیازی، منادی وحدت» امروز با سخنرانی شخصیت های برجسته علمی افغانستان و ایران برگزار شد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، وبینار «شهید مولوی محمد ایاز نیازی، منادی وحدت» امروز با سخنرانی شخصیت های برجسته علمی افغانستان و ایران برگزار شد.

سخنرانان این نشست با بیان صفات شهید نیازی تاکید کردند که ایشان عالمی معتدل بود و امت اسلامی را به سوی وحدت دعوت می کرد.

در زیر، مشروح سخنان شرکت کنندگان این وبینار را مشاهده می کنید:

مولوی فضل الکریم سراجی، رئیس ارشاد و انسجام امور مساجد افغانستان:

استاد نیازی در فرصت بسیار کمی مسجد وزیر محمد اکر خان را نقطه عطفی برای مردم رنج دیده افغانستان قرار داد و مردم از نقاط دور برای شنیدن وعظ استاد نیازی به این مسجد سرازیر می شدند.

ایشان به اثبات رساندند که توانمندی در کار هم قرار دادن دیدگاه های مختلف را دارند.

استاد ایاز نیازی الگویی برای وعاظ و علما بودند؛ امروزه متاسافنه واعظین ما اکثرا دجار افراط و تفریط هستند و آگانه یا ناآگاهانه جملاتی از آنها سر می زند که مسلمانان را از یکدیگر دور می کنند، اما استاد نیازی ثابت کردند که اگر کسی در خط اعتدال قرار بگیرد می تواند انسان ها را به یکدیگر نزدیک کند.

آیت‌الله محمد هاشم صالحی مدرس، رئیس شورای علمای شیعه افغانستان:

شهید نیازی درجه دکترای خود را از دانشگاه الازهر مصر را اخذ کرده بود و از طرفی حافظ کل قرآن کریم و استاد قرائت بود.

ایشان عالمی معتدل و بدون افراط و تفریط بود. شخصیت وارسته و مزین به اخلاق کریمه و مبلغ توانا که از بیاناتش جنبه رحمت و مهربانی متجلی بود و با همه پیروان مذاهب اسلامی محترمانه برخورد و تعامل داشت و از مقبولیت و محبوبیت خوبی در میان اقوام ساکن در کشور برخوردار بود.

شهید نیازی موعظه گر با بصیرت بود و برخورد ارزشی با جوانان داشت و گفتار و عملش یکسان بود. ایشان همیشه خیرخواه مردم و خالی از تعصب مذهبی و نژادی بود.

مولوی محمد سرور عمری، رئیس دانشگاه میوند:

دکتر ایاز نیازی اول از همه یک مومن واقعی بود؛ ایشان یک دعوت گر بزرگ برای جهان اسلام و یک انسان فروتن و دارای خضوع و خشوع بود.

دکتر نیازی یک مفسر قرآن کریم بود و قاری برجسته بود. ایشان امت اسلامی را به سوی وحدت دعوت می کرد و دائما اشک او از تفرق و اختلاف امت اسلامی می ریخت.

دکتر نیازی به موفقیت امت اسلامی توجه داشت و در هر صحبتی علیه انسان های متعصب و تفرقه افکن سخن می گفت.

دکتر ایاز نیازی بهترین مدرس بودند و همه دانشجویان مشتاق درس ایشان بودند.

مولوی سید ابراهیم فاضلی حسینی، عضو شورای عالی مجمع تقریب:

شهید نیازی تحصیل کرده حوزه بود و توانست تلفیق و وحدتی میان حوزه و دانشگاه ایجاد کرده و فکر اعتدال و میانه روی را میان مسلمانان و مردم ترویج دهد.

ایشان همیشه مردم و خصوصا دولت را نصیحت می کرد و از ملامت ملامت کنندگان نمی ترسید.

کوردلان تاریخ از آنجایی که منطقی ندارند دست به ترور چنین افرادی می زنند.

دکتر شهید نیازی همیشه مردم افغانستان را به وحدت دعوت می کرد و می گفت باید حقوق همه اقوام و مذاهب رعایت شود.

مولوی محمد میر مدنی، خطیب مسجد جامع اویس قرنی کابل:

ایشان وقتی از مصر به افغانستان باز می گردند مسجد را مرجع قرار می دهند؛ ایشان رسالت خود را از مسجد به نحو احسن و عالی ادا می کند.

دکتر نیازی در خطبه های خود به حق توصیه می کرد و همیشه مخالف افراط و تفریط بود. موضع ایشان این بود که باید برای همه احترام قائل شویم.

مشکل عمده ما این است که ما از ارزش این عالمان آگاهی نداریم و وقتی از بین ما رفتند آگاه می شویم. ما باید در مورد سرمایه های خود آگاهی حاصل کنیم.

مولوی محمد مختار مفلح، رهبر نهضت اسلامی افغانستان:

قبل از اینکه دکتر نیازی به عنوان یک استاد دانشگاه مطرح باشد به عنوان یک منادی عدالت مطرح بود. ایشان پیش از اینکه به عوامل اختلاف بیندیشد همیشه مردم را به وحدت فرا می خواند.

در میان مذاهب اسلامی خیلی کم مانند استاد نیازی سراغ داریم که عملا روی عدالت اسلامی کار کرده باشد و می توانیم نام ایشان را در زمره منادیان وحدت اسلامی قرار دهیم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار