طباطبایی گفت: سال گذشته ۴۰ درصد مبتلایان به بیماری تب کریمه‌کنگو کشور به استان سیستان و بلوچستان اختصاص داشت که این آمار لزوم رعایت موارد بهداشتی در تابستان را دو چندان می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،دکتر سیدمهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: میزان آلودگی و انتشار ویروس تب کنگو و ویروس تنفسی کووید -۱۹ تا حدود زیادی به رفتارهای ما انسان ها ارتباط دارد و می توانیم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سلامت خود و خانواده و اطرافیانمان محافظت کنیم.

ائ ادامه داد: همه ساله با آغاز فصل گرما شرایط برای شیوع بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در بسیاری از نقاط از جمله استان سیستان و بلوچستان نیز مساعد می شود و امسال نیز با توجه قرار گرفتن عید سعید قربان در فصل تابستان ضروری است بیش از پیش با رعایت مسایل ایمنی و بهداشتی از سلامتی خود و هموطنان صیانت کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه این ویروس به هر شکلی که به گردش خون فرد وارد شود او را بیمار می کند گفت: ویروس تب خونریزی دهنده کنگو می تواند از طریق خون حیوان آلوده، فرآورده های دامی خام و همچنین گزش پشه ناقل به انسان منتقل و بیماری را ایجاد کند.

دکتر طباطبایی اضافه کرد: گوسفند، بز، شتر و گاو حتی در صورت آلوده بودن به ویروس تب کنگو علائم مشخصی ندارند و نمی توان از ظاهر دام به سالم بودن آن پی برد.

او افزود: از ابتدای سال تاکنون نیز ۲ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان گزارش شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: با وجود اینکه آمار مرگ ناشی از بیماری تب کنگو در جهان بالای ۶۰ درصد از مجموع مبتلایان است در سیستان وبلوچستان با همت متخصصان و کادربهداشت و درمان میزان مرگ مبتلایان به تب کریمه کنگو زیر ۵ درصد است.

او تاکید کرد: ضروری است مردم حتما گوشت مورد نیاز را از مراکز معتبر که تحت نظر دامپزشکی و نظارت بهداشتی است تهیه و آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس اقدام به خرد و یا طبخ کنند.

طباطبایی افزود: در آستانه عید سعید قربان برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیازمند مشارکت جدی مردم و دست اندرکاران موضوع دام و دامداری هستیم.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار