به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ سجاد سنجابی مدیر عامل تشکلهای هدایتی و حمایتی بخش کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه اجاره دادن اراضی کشاورزی از سوی کشاورزان به کشاورزان مهاجر خیانت به کشاورزی استان است، گفت : متاسفانه در سالهای اخیر شاهد اجاره دادن زمینهای کشاورزی از سوی زارعان استان به کشاورزان دیگر شهرها هستیم.
او با بیان اینکه کشاورزان کرمانشاهی باید بدانند که کشاورزان مهاجر دلشان برای کشاورزی استان نمیسوزد و تا جایی که امکان دارد از اراضی کشاورزی استفاده میکند، گفت : کشاورزان مهاجر معمولا در اراضی کشاورزی استان سیب زمینی و پیاز که جزو محصولات آببر هستند، میکارند و برای اینکه در هر هکتار مثلا ۲۰۰ تن محصول برداشت کنند، حسابی کود در آب چاهها میریزند، کودی که نه فقط آب چاه، بلکه اراضی کشاورزی استان را هم مسموم میکند. مسومیتی که تا سالها در زمین ، آب و خاک باقی خواهد ماند.
او با تاکید بر اینکه باید کشاورزان استان را در مورد آسیبهای حضور کشاورزان مهاجر در استان آشنا کرد، افزود: اگر کشاورزان استان بدانند که با اجاره دادن اراضی کشاورزی خود به کشاورزان مهاجر، سرمایههای کشاورزی خود را به سمت نابودی میکشانند، با تامل بیشتری اقدام به این کار خواهند کرد.
عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور گفت: برای اینکه کشاورزان از اجاره دادن اراضی کشاورزی خود به کشاورزان مهاجر صرف نظر کنند باید فرهنگ سازی شود.
سنجابی اشارهای هم به بی کیفیتی محصولات تولیدی توسط کشاورزان مهاجر داشت و گفت: استفاده زیاد از کود، کیفیت محصول تولیدی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
او ادامه داد: کشاورزان کرمانشاهی معمولا درآمدشان کم است و پیشنهادهای اغواکننده کشاورزان مهاجر آنها را به طمع میاندازد، غافل از اینکه این کشاورزان سرمایههای آب و خاک استان را در معرض نابودی قرار میدهند.
عبدالحمید پاپزن دانشیار ترویج و آموزش کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: کشاورزان مهاجر پس از اجاره اراضی کشاورزی از زارعان استان، با روشهای غلط مبتنی بر استفاده زیاد از نهادههای شیمیایی اقدام به کشت محصولات با نیاز آبی بالا کرده و یک سود آنی در اختیار کشاورز قرار میدهند، غافل از اینکه با استفاده از روشهای نادرست کشاورزی، سرمایههای کشاورز را به باد میدهند.
او ادامه داد: کشاورزان غافل کرمانشاهی بدون اینکه بدانند دارند چه بلایی سر زمینهای کشاورزی خود میآورند، از تصمیم خود برای اجاره زمین به کشاروزان مهاجر رضایت دارند، در حالیکه در آینده نزدیک خواهند دید که چه بلایی بر سر اراضی خود آورده اند، چون با ادامه این روند در چند سال آینده هیچ محصولی در اراضی آنها قابل کشت نخواهد بود.
این استاد دانشگاه افزود: استفاده زیاد از نهادههای شیمیایی از سوی کشاورزان مهاجر از یک سو اراضی کشاورزی را معتاد به استفاده از کود و سموم شیمیایی کرده و از دیگر سو به دلیل کشت محصولات آببر مثل سیب زمینی سرمایههای آب استان را به یغما میبرد.
او ادامه داد: زمانی سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و دیگر صیفی جات که جزو محصولات آببر هم هستند در اراضی کشاورزی استان به اندازه محدود و به حد نیاز خود کشاورازن کشت میشد، اما در سالهای اخیر به دلیل ورود کشاورزان مهاجر شاهد کشت زیاد این نوع محصولات هستیم، آنقدر که گاهی محصول روی دست کشاورزان میماند و یا دولت مجبور به اتخاذ تصمیماتی مثل خرید حمایتی محصول از کشاورزان میشود .
انتهای پیام/د