به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، سالار حسین پور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۳ معدن فعال در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
حسین پور افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، ۲۰ معدن تعطیل فعال می شوند و در بخشی از این معادن از ظرفیت ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) در جهت ایجاد زیرساختها استفاده خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بیان کرد: مهم ترین معادن این استان شامل بوکسیت، فسفات، سنگ گچ، آهک، شن و ماسه و سلستین است.
حسین پور افزود: در حال حاضر حدود ۴۵۰ نفر به صورت مستقیم در معادن استان مشغول به کار هستند.
او بیان کرد: با بهره برداری از این ۲۰ معدن، طی امسال تعداد اشتغالزایی به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
به گفته حسین کلانتری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد تا سال های گذشته مطالعاتی بر روی معادن استان انجام نشده بود اما اکنون مطالعات اطلاعات تفصیلی هفت هزار کیلومتر مربع از پهنه های معدنی آن یعنی حدود ۵۰ درصد از وسعت کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام است.
بیشترین معادن استان در شهرستان بویراحمد (۲۲ مورد) و بیشترین معادن فعال در شهرستان گچساران (۱۲ مورد) واقع شده اند.
کهگیلویه و بویراحمد در جنوب کشور جزو مناطق حوزه زاگرس و از نظر معادن در حوزه رسوبی غیر فلزی قرار دارد.
هر چند کهگیلویه و بویراحمد از نظر معادن جزو مناطق بسیار غنی کشور محسوب نمی شود اما پتانسیل های مطلوبی در این حوزه وجود دارد.
تاکنون ۷۵ فقره پروانه بهره برداری معدنی با حجم سرمایه گذاری افزون بر سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در این استان صادر شده است.
این تعداد در کهگیلویه و بویراحمد دارای ذخیره قطعی بیش از ۱۵۰۰ میلیون تن است و ظرفیت استخراج اسمی سالیانه این معادن قریب به ۵.۵ میلیون تن می باشد.
استخراج واقعی سالیانه معادن فعال بیش از ۲.۵ میلیون تن است.
کهگیلویه و بویراحمد ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۴ درصد آنان در روستاها زندگی میکنند.
انتهای پیام/س