به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در دیدار با نماینده دفتر طرح حفاظت از تالابهای ایران در استان افزود: بیشترین میزان آب در بخش کشاورزی مصرف میشود بنابراین باید با متولی این موضوع به عنوان مصرف کننده آب و شرکت آب منطقهای به عنوان تولید کننده و تامین کننده آب مصرفی در بخش کشاورزی هماهنگی و تعامل مثبت ایجاد و برقرار شود.
او در خصوص همکاری و تعامل اداره کل محیط زیست با سازمان جهادکشاورزی نیز گفت: در حوزه محیط زیست ما خواهان توسعه پایدار هستیم، در توسعه پایدار حقوق محیط زیست محفوظ بوده و برای پیشگیری از تبعات منفی ناشی از تکروی سازمانها و جلوگیری از مسائل و مشکلات احتمالی؛ همکاری متقابل بین سازمان جهادکشاورزی و اداره کل محیط زیست استان ضروری و اجتناب ناپذیر است.
فتحی افزود: آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۴۰۰ هزار هکتار آبی و مابقی به صورت اراضی دیم کشت میشود.
او با بیان اینکه اراضی آبی ۵۰ درصد وابسته به منابع آبی زیرزمینی و ۵۰ درصد مابقی از آبهای سطحی تغذیه میکنند، گفت: زمینهای دیم بر اساس شرایط جوی و نزولات آسمانی کشت شده و یک قسمت دیگر از مسائل مدیریتی از جمله اصلاح ژنتیکی و بهزراعی توسط کارشناسان و متخصصان کشاورزی در سطح شهرستانها عملیاتی و اقدام میشود.
فتحی در ارتباط با معرفی ارقام مقاوم در برابر کم آبی در مزارع دیم گفت: ارقام مقاوم در مقابل کم آبی در مزارعی که به صورت دیم کشت میشوند با هدف عملکرد مطلوب در واحد سطح از نقش بسزایی برخوردار است و مسائل زراعتی در حوزه به زراعی و حفظ رطوبت خاک حائز اهمیت است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص تولیدات آبی که متکی بر منابع آبی تولید میشوند افزود: در سالهای اخیر بهینه سازی مصرف آب در اراضی آبی جزو سیاستهای اولویت دار سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد که هم به لحاظ سخت افزاری و هم به لحاظ نرم افزاری متخصصان و کارشناسان کشاورزی وارد عمل شده و اقدامات خوبی در این راستا انجام داده اند.
او افزود: ایجاد زیرساختهای کشاورزی از جمله شبکههای آبیاری، اصلاح سیستمهای آبیاری از سنتی به مدرن که تحت عنوان آبیاری تحت فشار در حال اجرا است از شاخصترین تمهیدات اعمال شده به منظور بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی است.
فتحی با اشاره به اینکه نهادینه ساختن فرهنگ مصرف آب و بهینه سازی مصرف آب کشاورزی با توجه به محدودیتهای منابع آبی ضروری و اجتناب ناپذیر است، گفت: کارهای انجام یافته در حوزه ترویج به خصوص تغییر ارقام قدیمی و بومی به ارقام جدید و اصلاح شده از عوامل مهم و تاثیرگذار در این حوزه میباشد.
او با اشاره به شرایط بحرانی حوضه آبریز دریاچه ارومیه به عنوان یکی از سه حوضه اصلی آبریز استان، گفت: اصلاح ارقام و معرفی روشهای جدید کشت توسط مراکز تحقیقاتی و توسعه گلخانهها و استفاده بهینه از میزان واحد آب مشخص و تولید بیشتر از کارهای انجام شده در راستای بهینه سازی مصرف آب کشاورزی است..
فتحی با بیان اینکه ۴۰ درصد آب مصرفی بخش کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه کاهش یافته است، گفت: بیش از ۵۶ درصد تولید محصولات کشاورزی استان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق میافتد، ولی با تمهیدات انجام شده، اتفاق خاصی برای تولید مشاهده نشده و تولید محصولات کشاورزی در این حوضه تحت تاثیر کاهش منابع آبی قرار نگرفته است.
او با اشاره به مزایا و فواید کارهای مشارکتی بخصوص در بخش کشاورزی، گفت: اگر کارهای کشاورزی به درستی تبیین، تعریف، تدوین و اجرا شوند توسعه پایدار در بخش کشاورزی اتفاق میافتد، مشارکت اداره کل محیط زیست، شرکت آب منطقه ای، سازمان صمت، اتحادیهها و تشکلهای کشاورزی و بازار فروش با سازمان جهادکشاورزی استان توسعه پایدار در بخش کشاورزی را در پی خواهد داشت.
انتهای پیام/ک