نرخ تورم نقطه‌ای در تیر ماه ١٣٩٩ به عدد ٢٦,٩ درصد رسیده است؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ٢٦.٩ درصد بیشتر از تیر ١٣٩٨ برای خرید یک مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان هزینه کرده اند.

کاهش ۱.۴ دهم درصدی میزان تورم در سطح کشوربه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مرکز آمار کشور، منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است.

نرخ تورم نقطه‌ای در تیر ماه ١٣٩٩ به عدد ٢٦,٩ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٢٦.٩ درصد بیشتر از تیر ١٣٩٨ برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده اند.

نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی ها و دخانیات» با افزایش ٦,١ واحد درصدی به ٢١.٠ درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» با افزایش ٣.٤ واحد درصدی به ٢٩.٨ درصد رسیده است.

این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری ٢٧,٠ درصد است که نسبت به ماه قبل٤,٣ واحد درصد کاهش داشته است  هم‌چنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٢٥,٩ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ٤,٨ واحد درصد افزایش داشته است 

افزایش نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است. نرخ تورم ماهیانه تیر ١٣٩٩ به ٦,٤ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ٤.٤ واحد درصد افزایش داشته است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» به ترتیب ٦.٧ درصد و ٦.٣ درصد بوده است.

این در حالی است که نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری ٦,٥ درصد است که نسبت به ماه قبل، ٤.٥ واحد درصد افزایش داشته است. هم‌چنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٥.٩ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ٣.٧ واحد درصد افزایش داشته است.


بیشتر بخوانید


کاهش نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم سالیانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به این ماه، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. نرخ تورم سالانه تیر ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای کشور به ٢٦,٤ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل واحد ١,٤ درصد کاهش نسبت به ماه قبل را نشان می دهد.

هم‌چنین نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی ٢٦,٤ درصد است که به ترتیب  ١,٣  و ١.٨ واحد نسبت به ماهای قبل کاهش داشته است .

تغییرات قیمت ها در ماه جاری

در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» (مرغ ماشینی)، گروه «شیر، پنیر و تخم­مرغ» (تخم­مرغ)، و گروه «نان و غلات» (ماکارونی و انواع برنج خارجی) است. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات»، گروه «حمل و نقل» (قیمت انواع خودرو و لاستیک خودرو)، گروه «تفریح و فرهنگ» (قطعات کامپیوتر، دوچرخه بچه­گانه، لپ­تاپ) و گروه «مسکن و آب، برق گاز» (اجاره) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
کاش دستمزدها و حقوق ها هم به همین سرعت افزایش داشت !
آخرین اخبار