معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی می‌تواند از مرز مشترک با دو کشور ترکمنستان و افغانستان برای واردات برخی کالا‌ها استفاده کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی رسولیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در نشست کارگروه تنظیم بازار استان که با حضور سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، گفت: خراسان رضوی با دو کشور ترکمنستان و افغانستان مرز مشترک دارد و می‌تواند از ظرفیت مرز‌ها برای واردات برخی کالا‌ها از جمله برنج استفاده کند و تامین این کالا‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهد.

او افزود: تفویض اختیار واردات برخی کالا‌های اساسی از مرز‌های استان توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به واردکنندگان این منطقه را خواستار هستیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: اعضای کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی، نمایندگان عملیاتی ستاد تنظیم بازار کشور هستند و می‌توانند از مشکلات زیادی در تامین و توزیع کالا گره باز کنند مشروط بر این که برخی اختیارات به آنان تفویض شود.

رسولیان با اشاره به حساسیت شهر مشهد برای تامین کالا‌های اساسی بیان کرد: این شهر یک میلیون و ۲۰۰ هزار حاشیه‌نشین دارد که باید مایحتاجشان را تامین کرد.

او با اشاره به ذخیره شدن هفت هزار تن مواد اولیه واحد‌های تولیدی خراسان رضوی در گمرک، تصریح کرد: با تصمیمات جدید دولت مبنی بر تامین ارز بتوان هر چه سریعتر این مواد اولیه را از گمرک خارج کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی روش توزیع کالا در کشور را به سبب دونرخی بودن برخی کالا‌ها دارای اشکال دانست و تاکید کرد: توزیع سهمیه کالا‌های طرح تنظیم بازار در استان در شرایطی که مشابه آن‌ها با قیمت بالاتری در بازار به فروش می‌رسد کار بسیار دشواری است.  

رسولیان اظهار کرد: قیمت برنج پاکستانی و برنج هندی در این استان از میانگین قیمت آن‌ها در کشور بالاتر است و این استان در تامین نهاده‌های دامی نیز دچار کمبود است و رفع این مشکلات نیازمند بازنگری در روش توزیع کالا‌های اساسی در سطح کلان کشور است.

بیشتربخوانید:


او دونرخی بودن برخی کالا‌ها در بازار و اعمال ممنوعیت‌های صادراتی یا تغییر پی درپی دستورالعمل‌ها را موجب از دست رفتن تدریجی ظرفیت‌های صادراتی استان دانست و بازنگری در سیاست‌های کلان در این خصوص را خواستار شد.

در ادامه این نشست درخواست‌های تفویض اختیار حوزه تنظیم بازار برای کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی تشریح شد که از جمله آن‌ها واگذاری اختیار زمان‌بندی جذب سهمیه‌های کالایی، تعیین شبکه توزیع، نحوه توزیع اقلام طرح تنظیم بازار و تعیین قیمت کالا‌های اساسی به استان بود.

در اختیار گذاشتن لیست کالا‌های قابل ورود توسط مرزنشینان به استان، فراهم کردن امکان استفاده از ظرفیت تعاونی‌های مرزنشینان و بازارچه‌های مرزی، اختصاص سهمیه مناسب از شکر به خراسان رضوی، ایجاد امکان استفاده از ظرفیت تجار و بازرگانان استان برای واردات مواد اولیه و کالا‌های اساسی از دیگر درخواست‌های اعضای کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بود.

انتهای پیام//ف. ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.