به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی حسین خانی با اشاره به پیگیری تمریناتش در این روزها اظهار داشت: در این شرایط تمرین کردن سخت است از اسفند که اردوی تیم ملی و باشگاهها تعطیل شده ۵ ماه است زیر نظر اسماعیل پلویی در سالن علم و صنعت تهران تمرین میکنم. همه رفت وآمدهای مان را محدود کردیم. از مسئولان این دانشگاه هم تشکر میکنم که مجموعه کامل و خوبی را در اختیار ما گذاشتند که دغذغه جای تمرین نداشته باشیم. مهمترین مسئله این هست که در این شرایط کشتی گیر باید انگیزه اش را حفظ کند و این سخت است.
وی در مورد اینکه چرا در سالهای عضویت در تیم ملی، بیش از یک مدال برنز جهان کسب نکرده، خاطرنشان کرد: در این سالها در دو وزن ۷۰ و ۷۴ کیلوگرم، کشتی گیران قهرمان جهان و المپیک را شکست دادم، اما خودم بیشتر از یک برنز نگرفتم. سال ۲۰۱۴ اولین سالی بود که در جهانی عضو تیم ملی شدم، شرایط خوبی هم داشتم در آسیایی در شرایطی به طلا رسیدم که کل کشتی ام ۳ دقیقه هم نشد. کسی که همان سال قهرمان جهان شد را ۹ بر ۳ شکست داده بودم، اما ۲۱ روز مانده به جهانی ۲۰۱۴ رباط پایم در تمرین پاره شد. دو هفته تمرین کشتی نکردم. حتی ساکم را جمع کردم از اردو بروم درنهایت با همان شرایط به جهانی رفتم شاید نباید آنجا شرکت نمیکردم. بعد ازآن پایم را جراحی کردم و بعد، چون به من مجوز ندادند، دوباره کارم را از صفر شروع کردم. همه جا دست پر بیرون آمدم و برای المپیک ۲۰۱۶ بین من و حسن یزدانی انتخابی گذاشتند که این کشتی را واگذار کردم. آن سال، چون سال المپیک بود، آمدم ۷۴ کیلو و در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی که دومین سال حضورم در جهانی بود، برنز گرفتم.
بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت درمانی قهرمان کشتی از زبان برادرش
وی ادامه داد: موضوعی که به نظرم از آن در این سالها رنج بردم، این بود که فکر میکردم باید حتما نتیجه بگیرم، اما نمیدانستم سر و ته کار کجاست، شاید اگر در آن مقطع یک مدت بیرون میآمدم و از کشتی فاصله میگرفتم، این به من کمک میکرد. سال گذشته پارگی دوباره رباط پایم این فرصت را به من داد که مدتی از تمرین و استرس کشتی فاصله بگیرم. حالا احساس میکنم بهتر میتوانم کشتی بگیرم. تجربهای که من در این مدت به دست آوردم، این بود که شاید در یک مقطعی از کشتی دور بودن به سودت باشد.
این مدعی وزن ۷۴ کیلوگرم تیم ملی آزاد با اشاره به مبهم بودن وضعیت برگزاری لیگ برتر، خاطرنشان کرد: شرایط الان سخت است، همه کشتی گیران درک میکنند که سلامت مهمتر از هر چیزی است، ولی با تعطیل کردن کار درست نمیشود. بیاییم در این شرایط سخت اردو و لیگ برگزار کنیم. تعطیلات طولانی مدت به بدنه کشتی لطمه میزند. این ایجاد انگیزه در کشتی گیران خیلی مهم است. اینکه بگوییم لیگ تعطیل شود، راحتترین تصمیم ممکن است، باید به جای این حرف برنامه و پیشنهاد و راهکار بدهیم. پول لیگ گوشهای از زندگی کشتی گیر و مربیای که صبح و شبش را با تمرین و سالن کشتی میگذراند، میگیرد. الان روز گذشته قهرمانی پرسپولیس را در تلویزیون دیدیم. آنها چه زمانی که گل زدند و چه بعد از بازی، همدیگر را بغل کردند و هیچ پروتکلی در بازی رعابت نشد. به نظر من تازه در فوتبال به خاطر پروازها و تعداد تیم ها، برگزاری مسابقات نسبت به کشتی سختتر است.
حسین خانی ادامه داد: میشود از کل تیمها در یک جای متمرکز تست بگیرند و کسی هم از این محل خارج نشود، بعد از طی دوره قرنطینه در فضای باز تشک پهن کنند و لیگ را برگزار کنیم. امسال چند اسپانسر جدید به لیگ آمده اند، نباید آنها را از کشتی فراری داد. حالا شاید برخی دوست دارند فوتبال برگزار شود، اما نباید جلوی حداقل پولی که به کشتی گیر داده میشود را گرفت.
وی با اشاره به اینکه تیم فصل گذشته اش کلیه رقم قرارداد او را بابت حضور در مسابقات باشگاههای جهان پرداخت کرده، تاکید کرد: در سالهای گذشته تیم هایی، چون پرسپولیس و آرش زین بودند که قرارداد بستند، اما همان پول اندک را هم ندادند و تضمینی بابت پرداخت قرارداد نبود.
دارنده مدال برنز کشتی آزاد جهان در وزن ۷۰ کیلوگرم، در مورد اینکه گفته میشود وزن ۷۴ کیلوگرم ایران خالی از مدعی است، گفت: آنهایی که میگویند ۷۴ کیلوی ما خالی است، اما نگاه نمیکنند در دنیا رقبای خوبی داریم. همین جردن باروز چند مدال جهانی و المپیک دارد. سطح وزن ۷۴ دنیا بالاتر از اوزان دیگر است. سیداکوف، چامیزو، کشتی گیران ترکیه و ازبک همه مدعی هستند و چندین مدال دارند. حتی من شنیدم که جبرئیل حسن اف هم به این وزن آمده است.
حسین خانی با اشاره به اهمیت وجود رقابت در تیم ملی، تصریح کرد: رقابت سالم خیلی خوب است. من تازه از جوانان به بزرگسالان آمده بودم، مهدی تقوی سال ۲۰۰۹ قهرمان جهان شده بود، کشتی گیر باکلاسی بود و من هم ستاره جام جهانی شده بودم. من را جلوی تقوی قرار دادند تا در باد قهرمانی جهان نخوابد. مسابقه ما در ساری برگزار شد و ۶-۷ هزار نفر برای دیدن این کشتی آمده بودند. از دل انتخابی تیم ملی، تقوی بار دیگر قهرمان جهان شد. اکنون هم بودن پهلوان یونس امامی هم برای من، هم برای دیگران در این وزن مثمرثمر هست.
وی در مورد پاداش جوایزی که از کشتی گیران دریغ میشود، گفت: مسئولان دنبال بهانه هستند که پاداش را ندهند و این وسط هم همیشه یک بهانه پیدا میشود.
حسین خانی در پایان تاکید کرد: همدلی خانواده کشتی مهم است. کشتی آنقدر بزرگ دارد که اگر ۱۰ نفر از آنها همدل باشند میتوانند کارهای بزرگ انجام دهند. حالا اگر همه با هم همدل شوند میتوانند سه تا کشور را با هم اداره کنند. نمیخواهم وارد یک سری بحثها شوم فقط امیدوارم این همدلی بار دیگر ایجاد شود.
بیشتر بخوانید: ابتلای مربی سازنده کشتی تهران به «کرونا»
انتهای پیام/