به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف برق در شبانهروز گذشته رکورد زد و به بیش از ۵۸ هزار مگاوات رسید و نشان داد که طرحهای مدیریت مصرف هنوز نتوانسته از پس گرمای هوا بر آیند.
روز گذشته در ساعت ۱۲ و ۴۶ دقیقه مصرف برق به ۵۸ هزار و ۳۴ مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه با مصرف ۵۰ هزار و ۶۹۷ مگاوات رکورد مصرف در این ساعت را شکست.
روند مصرف برق با تداوم اوج خود در ساعت ۲۱ و ۳۸ دقیقه شب گذشته به عدد ۵۸ هزار و ۱۶۲ مگاوات رسید.
مصرف شب گذشته در مقایسه با زمان مشابه پارسال که ۵۰ هزار و ۱۶۲ مگاوات بود حدود هشت هزار مگاوات مصرف بیشتر را نشان میدهد.
مصرف بیش از حد تنها به این بخش اختصاص نیافت به گونهای که در بخش صنایع نیز میزان مصرف بالا بود.
میزان مصرف برق بخش صنایع در ساعت ۲۱و ۳۸ دقیقه شب گذشته به رقم پنج هزار و ۱۳۱ مگاوات رسید که مصرف بالایی در این بخش است.
روند افزایشی مصرف برق در حالی است که میزان ذخیره نیروگاهها به رقم یک هزار و ۲۴ مگاوات و میزان تولید برق از منابع تجدید پذیر هم به عدد ۶ هزار و ۵۶ مگاوات رسید.
توصیه سخنگوی صنعت برق به مشترکان در هنگام اوج مصرف تنظیم دمای کولرگازی بر روی ۲۴ درجه و استفاده از دورکند کولرهای آبی است.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق معتقد است بالاترین میزان مصرف به وسایل سرمایشی تعلق دارد که با مدیریت آنها امکان اعمال خاموشی کاهش خواهد یافت.
او میگوید: روند افزایشی مصرف اگر تداوم یابد ناگزیر به اعمال خاموشی خواهیم بود.
بررسی نقشههای هواشناسی نشانگر آن است که این هفته، دمای هوا روندی صعودی دارد به طوری که در برخی نقاط دما از ۵۰ درجه نیز بالاتر خواهد رفت که همین موضوع احتمال افزایشی شدن مصرف برق را بیشتر و در کنار آن ضرورت توجه به راهکارهای مدیریت مصرف برق را بیش از پیش نشان میدهد.
در همین خصوص نگاه به نقشههای هواشناسی نشانگر آن است که امروز یکشنبه ۵ مرداد، میانگین دمای هوا در کل کشور به ۳۷.۶۸ خواهد رسید.
این در حالی است که فردا (دوشنبه ۶ مرداد) دمای هوا در کشور به ۳۸.۰۳ افزایش خواهد یافت و حتی برخی مناطق کشور به ویژه مناطق جنوبی، تا بیش از ۵۰ درجه را نیز به خود خواهند دید. روزهای سه شنبه و چهارشنبه این هفته نیز میانگین دمای کشور از ۳۷.۰۹ پایینتر نخواهد آمد.
بیشتر بخوانید
همچنین نگاهی به روند مصرف برق در کشور نیز حاکی از آن است که از هفته گذشته تاکنون پیک مصرف برق چندین بار از ۵۸ هزار مگاوات عبور کرده و حتی روز گذشته (شنبه ۴ مرداد) که نسبت دو روز آینده دمای پایین تری داشت، پیک مصرف برق به ۵۸ هزار و ۱۶۲ مگاوات رسید.
مجموع این ارقام بیانگر آن است که این هفته استفاده از وسایل سرمایشی باز هم بیشتر خواهد شد که همین امر مصرف برق را افزایش خواهد داد. روندی که با توجه به گرمای پیش رو و احتمال تداوم آن، میتواند مصرف را از توان تولیدی نیروگاهها بیشتر کرده و خطرات احتمالی در شبکه را افزایش دهد.
گفتنی است، در این شرایط هرکدام از مشترکان برق میتوانند با به کار بستن راهکارهای ساده ای، چون تنظیم درجه کولرهای گازی روی عدد ۲۴ و استفاده از دور کند کولرهای آبی، در پایدار نگه داشتن شبکه برق و جلوگیری از مشکلات احتمالی در شبکه سهم بسزایی داشته باشند. علاوه بر این اجرای این راهکارها میتوانند در کاهش مصرف برق و پایین آمدن مبلغ قبض پرداختی خود نیز کاهش محسوسی را مشاهده کنند.
در عین حال استفاده نکردن از وسایل برقی پر مصرف مانند اتو، لباسشویی، جارو برقی و غیره در ساعتهای گرم روز (۱۳ تا ۱۷) نیز میتواند در رسیدن به اهداف مذکور، کمک شایانی کند.
انتهای پیام/