به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان ،علی پارسا مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهینشهر و میمه با اشاره به اینکه سیستم ایمنی بدن دارای قابلیت مقابله و مبارزه با بیماریهای عفونی داراست، گفت: سیستم ایمنی مانند بسیاری از خصوصیات منحصربه فرد بوده و از شخصی به فرد دیگر متغیر است همچنین ضدعفونی دستها تولید بیماری نمیکند و دین اسلام از دیرباز بر شست وشوی دستها برای پیشگیری از ابتلا به عموم بیماریها تأکید کرده است.
پارسا افزود: استرس و ترس بر میزان و شدت عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان تاثیر مستقیم دارد همچنین رعب و وحشت در کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن در مقابله با بیماری مؤثر است، اما سیستم ایمنی بدن یک قدرت نامتناهی برای مقابله با عموم بیماریها نیست و نمیتواند با همه میکروارگانیسمهای بیماریزا در بدن مقابله کند. به همین خاطر منطقی نیست که یک اپیدمی و همهگیری با تلفات و خطرات بالا را ناشی از ایجاد رعب و وحشت عمومی و تضعیف سیستم ایمنی قلمداد کنیم.
او ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان، طبق پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی در راستای درمان بیماران مبتلا به کرونا از ۴ رژیم دارویی استفاده میکند که در هیچ کدام از آنها آزیترومایسین که یک آنتیبیوتیک بوده و تنها در بیماریهای میکروبی مؤثر است، استفاده نمیشود.
پارسا اظهار داشت:در درمان کووید ۱۹ آنتیبیوتیکها بیتأثیر هستند، اما با بروز علائم عفونت ثانویه میکروبی در برخی از بیماران مبتلا به کرونا از «آزیترومایسین» برای درمان و مقابله با عفونت میکروبی ثانویه استفاده میشود.
علی پارسا با تأکید بر حساسیت بالای تست pcr در تشخیص بیماری، افزود: طبق نظر سازمان بهداشت جهانی در کل دنیا pcr، پیشرفتهترین تجهیزات آزمایشگاهی است که ویروس را از نمونههای مخاط جدا میکند، و در کنار سیتیاسکن و نظرات بالینی دارای قابلیت اتکای بالا بوده و نقش مکمل اصلی در تشخیص ابتلا به بیماری را دارد.
او با اشاره به طرحِ اجبار استفاده از ماسک در دو هفته اخیر و تأثیر آن بر روند کنترلی بیماری از مردم خواست تا با اعتماد به نظام سلامت کشور، توصیهها و تأکیدات منتشر شده مورد تائید شبکه بهداشت و درمان را پیگیری کرده و از انتشار و آسیب بیشتر این ویروس به خود، خانواده و دیگر افراد جامعه پیشگیری کنند.
انتهای پیام/ش