به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود مردانی، متخصص بیماریهای عفونی با حضور در برنامه طبیب شبکه سه سیما با اشاره به اینکه کرونا ویروسی ناشناخته است، گفت: هنوز نقش عمده پادتن در ایمنیزایی ۱۰۰ درصدی افراد شناخته نشده است. ایمنی سلولی پایدارترین ایمنی است، براساس مشاهدات کسانی که به این بیماری مبتلا شدهاند آنتی بادی آنها پایین آمده بنابراین ایمنی سلولی از ایمنی پادتن، بهتر است.
او تاکید کرد: مردم باید تا آمدن واکسن، همچنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بپردازند بنابراین تا رسیدن به روز خوب ، چارهای جز رعایت پروتکلهای بهداشتی نداریم.
نرخ رمدسیویر و فاویپیراویر چقدر است؟
مردانی با اشاره به اینکه رمدسیویر برای بیمارانی که در آیسییو هستند بی تاثیر است، ادامه داد: قیمت این دارو یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و قیمت داروی فاویپیراویر به ازای هر ورق قرص ۱۰۰ هزار تومان است.
این متخصص بیماری عفونی با اشاره به اینکه فاویپیراویر برای درمان آنفلوانزای مقاوم بسیار موثر است، گفت: این دارو به صورت صد در صد بر روی آنفلوانزای مقاوم اثر میگذارد همچنین برای تب کنگو هم نیز تاثیر مثبت دارد.
او تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان در حال عرضه داروی رمدسیویر هستند. این دارو دوره بیماری را از ۱۴ روز به ۱۰ روز کاهش میدهد.
مردانی با اشاره با اینکه برای اولین بار در کشور میزان درخواست واکسن آنفلوانزا در کشور ۵ برابر سال قبل شده است، گفت: افراد در معرض خطر، کسانی که بالای ۶۰ سال سن دارند، بچههای ۶ ماه تا ۶ سال، بیماران قلبی، عروقی، زنان باردار، دیابتیها و پرسنل پزشکی حتماً باید واکسن آنفلوانزا بزنند.
او با تاکید بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستشوی مکرر دستها با آب و صابون بیان کرد: تست سرولوژی تست خوبی برای تشخیص بیماری نیست، بنابراین این تست فقط روند اپیدمیولوژیک را میتواند مورد تشخیص قرار دهد، این آزمایش روشی گمراه کننده است.
مردانی با اشاره به اینکه در افرادی که علامت دار هستند بهترین تست PRC است، گفت: تست PRC را به هیچ عنوان نباید خودسرانه انجام داد بنابراین فقط برای کسانی که علامت دارند، این تست توصیه میشود.
او با اشاره به اینکه سی تی اسکن مقدار زیادی از اشعه را وارد بدن میکند، ادامه داد: برای افراد بدون علامت توصیه نمیکنیم که خودسر طبیب را وادار به نوشتن سی تی اسکن کنند. فردی که حس بویایی و چشایی خود را از دست داده با استراحت در خانه به مدت دو هفته بهبودی حاصل میکند؛ این افراد عمدتاً فرم خفیف بیماری را دچار شده اند.
کرونا به جنین منتقل نمیشود
او تصریح کرد: فرم بیماری آنفلوانزا برای زنان باردار بسیار سنگین است، زنان بارداری که آنفلوانزا میگیرند را در بیمارستان بستری میکنیم، اما بیماری کرونا با این وخامت برای این افراد نیست، کرونا به جنین عمدتاً منتقل نمیشود، استرس در زن باردار از خود کرونا خطرناکتر است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/