سید عبدالامیر موسوی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری قدسنا به تشریح تحولات اخیر منطقه پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری قدسنا، تحولات اخیر منطقه به ویژه ادامه حملات رژیم صهیونیستی به سوریه، همچنین تعرض جنگنده‌های آمریکایی به هواپیمای مسافربری ماهان از جمله رخداد‌هایی است که تنش‌ها در منطقه غرب آسیا را تشدید کرده است. در همین رابطه قدسنا در گفت‌وگو با «سید عبدالامیر موسوی» رایزن فرهنگی سابق ایران در الجزایر و سودان این تحولات را مورد موشکافی قرار داده که مشروح آن را در اینجا می‌خوانید:

قدسنا: اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در سطح منطقه با چه اهدافی انجام می‌شود؟ آیا این اقدامات ناشی از توان بالا و یا شرایط برتر است و یا اینکه ناشی از ناتوانی آن در تغییر معادلات منطقه‌ای به نفع خود است؟

-موسوی: پاسخ این سوال از نگاه بنده کاملا واضح و روشن است، صهیونیست‌ها طی سال‌های اخیر توانمندی لازم برای تغییر شرایط منطقه‌ای به سمت و سوی اهداف خود را نداشته اند.

من معتقدم اقدامات اخیر موذیانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به این دلیل است که آن‌ها تلاش دارند برنامه ایران و محور مقاومت برای اخراج نیرو‌های آمریکایی از منطقه و همچنین در تنگنا قرار دادن اسرائیل را به هم ریخته و آن را با مشکل مواجه کنند. اما محور مقاومت با بردباری و سعه صدر و به صورت هدفمند هرگز منفعلانه عمل نخواهد کرد. به طور خلاصه می‌توان گفت که هدف از تحرکات اخیر این است که برنامه ریزی محور مقاومت در منطقه به هم خورده و به نتیجه غایی نرسد.

آن‌ها تلاش دارند با اجرای این تاکتیک‌های ایذایی علیه ایران، حزب الله و یا حشدالشعبی آن‌ها را به انجام واکنشی مجبور کنند که در برنامه‌های از پیش تعیین شده محور مقاومت قرار نداشته باشد و شرایط را به سمت و سوی یک درگیری سوق دهند که خودشان در پی آن هستند و معادلات آن را از قبل طراحی کرده اند، نه نبردی که محور مقاومت بدنبال آن است و کار آن‌ها را به طور قطع بر اساس ارزیابی‌ها و معادلات حساب شده یکسره خواهد کرد.

مشکل کنونی ما البته برخی فرصت طلبان و افرادی هستند که از شرایط منطقه آگاهی ندارند و همواره این گزاره را مطرح می‌کنند که چرا جمهوری اسلامی ایران پاسخ اقدامات موذیانه را نمی‌دهد و چرا سکوت می‌کند؟ این افراد همان کسانی هستند که از روی نادانی خواهان ورود محور مقاومت به جنگی هستند که آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهان آن هستند و متاسفانه بر طبل جاهلیت خود نیز با قدرت تمام می‌کوبند. متاسفانه تحرکات این چنینی در برهه اخیر رو به افزایش نهاده است برای اینکه از اجرای برنامه اصلی محور مقاومت جلوگیری کنند. البته در این مسئله ما دارای رهبری بسیار دانا، حکیم، مقتدر و شجاع هستیم که هرگز تسلیم بازی‌های این چنینی نمی‌شود و با درایت تصمیم گیری کرده و وارد زمین بازی دشمن نمی‌شود، البته دشمنان نیز به خوبی به این مسئله واقف هستند. آمریکا و رژیم صهیونیستی به خوبی می‌دانند که برنامه‌ای از سوی محور مقاومت برای آن‌ها طراحی شده که کار را یکسره خواهد کرد. حزب الله لبنان در سال ۲۰۰۰ زمانی که ارتش رژیم صهیونیستی مجبور به فرار از جنوب لبنان شد، کاملا با برنامه عمل کرد. در سال ۲۰۰۶ در جریان جنگ ۳۳ روزه نیز حزب الله همه ارکان ارتش رژیم صهیونیستی را در هم کوبید.

باید توجه داشت که هر درگیری و نبرد نباید بدون برنامه قبلی و بی حساب آغاز شود بلکه بر اساس آیه شریفه «واعدوا لهم ما استطعتم من قوه» باید در نبرد با کفار از همه توانایی‌های موجود به بهترین نحو بهره برداری کرد. باید به نحوی وارد نبرد شد که بر اساس این آیه شریفه «ترهبون عدو الله» موجب کاشتن ترس و وحشت در قلب دشمنان شود. باید تاکید کنم که ممکن است آن‌ها به صورت روزمره به حملات و تحرکات ایذایی خود ادامه دهند، اما این وضعیت آن چیزی که محور مقاومت خواهان آن می‌باشد، نیست.

من معتقدم اقدامات اخیر موذیانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به این دلیل است که آن‌ها تلاش دارند برنامه ایران و محور مقاومت برای اخراج نیرو‌های آمریکایی از منطقه و همچنین در تنگنا قرار دادن اسرائیل را به هم ریخته و آن را با مشکل مواجه کنند.

قدسنا: شرایط سیاسی اسرائیل بسیار ناپایدار نشان می‌دهد. پس از برگزاری ۳ دور انتخابات؛ کابینه ائتلافی هم به نظر می‌رسد قادر به پایداری در مقابل تحولات منطقه‌ای و شرایط داخلی نباشد. علت این ناپایداری را در چه می‌بینید و افق آن کجاست؟

-موسوی: در ابتدا باید به این مسئله اشاره کنم که با توجه به غیرقانونی بودن موجودیت رژیم صهیونیستی مشکلاتی از این دست میان اقشار اجتماعی و سیاسی ناهمگون آن‌ها کاملا طبیعی است. آن‌ها هر تحرکی را که در اطراف خود ببینند به شدت موضع‌گیری کرده و دچار ترس و وحشت می‌شوند. به همین دلیل مشاهده می‌کنید که در صورت وقوع کوچک‌ترین اتفاقی سریعا به دامن آمریکا و اروپا پناه می‌برند. نمونه کوچک ترکیب جمعیتی ناهمگون و اختلافات در جامعه صهیونیستی را می‌توان در کابینه این رژیم مشاهده کرد، جایی که نتانیاهو و گانتس تقریبا در هیچ مسئله‌ای با هم توافق نظر ندارند و آخرین پرونده اختلافی مهم آن‌ها نیز مسئله بودجه سال آینده است که تبدیل به معضلی لاینحل شده است. حتی این احتمال وجود دارد که کابینه ائتلافی در اثر این اختلافات دچار فروپاشی شده و شاهد برگزاری انتخابات چهارمی در صحنه سیاسی این رژیم باشیم. همه این مسائل را اگر در کنار اعتراضات معیشتی صهیونیستها، بحران اقتصادی، بحران کرونا و ناتوانی کابینه در رسیدگی به مشکلات پیش آمده بگذاریم متوجه خواهیم شد که این درگیری‌های داخلی به طور قطع در آینده ادامه خواهد داشت و وضعیت رژیم صهیونیستی را بغرنج‌تر از قبل خواهد کرد.

در سوی مقابل مشاهده می‌کنید که اقتدار جمهوری اسلامی و محور مقاومت در سطح منطقه بسیار بالاتر رفته و به مراتب قویتر شده اند، همچنین مقاومت غزه خیلی قدرتمندتر از گذشته شده است. از طرفی صهیونیست‌ها در کرانه باختری با بحران امنیتی مواجه شده اند، چون دیگر ابومازن مانند گذشته با آن‌ها همکاری نمی‌کند. البته صهیونیست‌ها فکر می‌کردند با افزایش سیاست‌های توسعه طلبانه خود می‌توانند طرح معامله قرن را به اجرا بگذارند، اما در وضعیت کنونی میز معادلات برای آن‌ها کاملا برعکس شده است.

قدسنا: برخی تحلیلگران معتقدند برخلاف آنچه که رسانه‌های صهیونیستی و برخی رسانه‌های منطقه‌ای تلاش دارند سفر رئیس ستاد ارتش امریکا به فلسطین اشغالی و دیدار‌هایی که با مقامات نظامی و امنیتی داشته را حاوی پیام‌هایی برای ایران و محور مقاومت ارزیابی کنند؛ این سفر بیشتر با هدف انتقال این پیام به رهبران صهیونیستی است که از گسترش ناامنی بیشتر پرهیز کنند چرا که امریکا اراده ورود به درگیری بزرگ در سطح منطقه را ندارد. نظر شما درباره این سفر چیست؟

-موسوی: به اعتقاد من آمریکایی‌ها در شرایط کنونی اراده و حتی توان ورود به هرگونه درگیری نظامی بزرگ در منطقه را ندارند. به چند رخداد می‌توان در اینجا اشاره کرد که بیانگر ناتوانی آمریکا از حضور نظامی در منطقه است. حمله به آرامکو، عملیات عین‌الاسد، سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین آمریکا و دیگر تحولات سال‌های اخیر در سوریه، عراق و یمن همگی بیانگر واقعیت استیصال و ناتوانی واشنگتن در خاورمیانه است. پیش از این شما شاهد بودید که چگونه در پی چند حمله راکتی پادگان بسمایه در عراق را تخلیه کرده و فرار را بر قرار ترجیح دادند. آمریکایی‌ها هم اکنون در حال محدود کردن حضور نظامی خود در عراق از طریق تمرکز محدود در مناطقی نظیر اربیل و استان الانبار (عین الاسد) هستند و نمی‌توانند ریسک بالای حضور نظامی گسترده در منطقه را تحمل کنند، چه رسد به اینکه در یک جنگ تمام عیار آن هم در حمایت از رژیم صهیونیستی وارد عمل شوند! البته آمریکایی‌ها بیکار نمی‌نشینند و به عملیات‌های ایذایی و فتنه افکنی خود در سطح منطقه ادامه می‌دهند، اینجاست که ملت‌های اسلامی و محور مقاومت باید برای هرگونه تحرکی هوشیاری لازم را داشته باشند.

قدسنا: اقدام جنگنده‌های آمریکایی در تهدید هواپیمای مسافرتی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا می‌شود گفت هدف آمریکا تکرار داستان هواپیمای ایلیوشن روسی و سرنگونی آن توسط پدافند سوری بوده است؟

موسوی: آمریکایی‌ها از این اقدام چهار هدف مشخص را دنبال می‌کردند:

اول اینکه می‌خواستند این تلقی را برای پدافند هوایی سوریه ایجاد کنند که دشمن در حال حمله به مواضع ارتش سوریه است و باید با موشک هدف قرار داده شود. آمریکایی‌ها در تلاش بودند در صورت وقوع این حادثه ارتش سوریه را مقصر جلوه داده و با سوء استفاده از آن افکار عمومی ملت‌های دوست و برادر ایران و سوریه را علیه یکدیگر تحریک نمایند.

دوم اینکه سامانه‌های موشکی باور، سوم خرداد و رادار‌های غدیر هم اکنون در حال استقرار در سوریه هستند، آمریکایی‌ها می‌خواستند با این اقدام توان موشکی جمهوری اسلامی ایران را زیر سوال ببرند و این مسئله را عنوان کنند که ایران هواپیمای مسافربری خودش را هدف قرار داده که این طرحی بسیار خطرناک و شوم بود.

سوم اینکه آمریکایی‌ها واقعا از تحولات منطقه در سال‌های اخیر مایوس شده اند و زمانی که نمی‌توانند با توانایی محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران مواجهه کنند دست به تعرض به یک هواپیمای مسافربری می‌زنند، در واقع این مسئله بیانگر اوج ناتوانی آن‌ها در برابر ایران است. مشابه این حادثه را در گذشته نیز شاهد بودیم؛ در جریان هشت سال دفاع مقدس آمریکایی‌ها پس از اینکه موفقیت‌های ایران در پیشروی در جبهه‌های نبرد را تاب نیاوردند از طریق ناو خود یک هواپیمای مسافربری را هدف قرار داده و مردم بی گناه را قتل عام کردند.

چهارم اینکه سفر موفقیت آمیز الکاظمی نخست وزیر عراق به ایران خیلی آمریکایی‌ها را اذیت کرد و این رخداد برای آن‌ها سنگین تمام شد. به ویژه اینکه الکاظمی تاکید کرد که مقام معظم رهبری مشکل گشای عراق است. این سخن خیلی برای آمریکایی‌ها سنگین بود تا جایی که سعودی‌ها از دیدار با الکاظمی خودداری کردند و آمریکا نیز سفر او به واشنگتن را به تعویق انداخت. آمریکایی‌ها امید داشتند که با آمدن الکاظمی وضعیت بهتری در عراق و منطقه پیدا کنند، اما همه امید‌های آن‌ها هم اکنون ناامید شده و متوجه شده اند که راهی جز ترک عراق ندارند، این مسئله برای آن‌ها غیر قابل تحمل بود و باعث شد طرح تعرض به هواپیمای مسافربری ایران اجرایی شود.

البته محور آمریکایی صهیونیستی در ماه‌های اخیر این امید را داشتند که ایران در برابر فشار‌های همه جانبه کم آورده و منطقه را برای نقش آفرینی آن‌ها خالی کند، اما صلابت ایران در منطقه باعث شده همه طرح‌های آن‌ها به بن بست برسد و همین مسئله آن‌ها را بسیار خشمگین‌تر از گذشته کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۰۰:۳۷ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
آمریکا عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر.
آخرین اخبار