متاسفانه بر اساس آمارهایی که پزشکی قانونی هر ساله اعلام می کنند، تعداد زیادی از هموطنانمان را به دلیل شنا کردن در مناطق ممنوعه و دریای خزر از دست می دهیم، طبق تازه ترین آمار منتشر شده تنها در خرداد ماه سال جاری ۱۵۹ نفر بر اثر غرق شدگی جان باختن که در مجموع در بهار امسال این آمار به ۳۱۲ نفر می رسد.
از کل تلفات غرق شدگی سه ماهه نخست امسال ۲۵۵ نفر مرد و ۵۷ نفر زن بودند، در این مدت استانهای فارس با ۳۴، خوزستان و مازندران هر کدام با ۲۸ و گیلان با ۲۲ فوتی بیشترین آمار مرگ ناشی از غرق شدگی را داشتند.
آمار جان باختن بر اثر غرق شدگی هر سال رو به افزایش است که اصلی ترین دلایلی افزایش این آمار می تواند بی توجهی هموطنان به تابلو علائم هشدار دهنده شنا ممنوع، عدم آشنایی با فن شنا، کمبود نجات غریق، بی توجهی افراد باشد، دلایلی که می تواند خاطرات بدی را برای شما به جا بگذارد.
نکته قابل توجه این است که بررسی آمارها نشان میدهد؛ ۹۵ درصد غرق شدگان بومی استانها هستند. درباره این موضوع نواب شمسی پور مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: موضوع غرق شدگی یکی از مشکلاتی است که طی ایام گرم سال همواره جان افرادی را که به سمت شنا در کانالهای آبیاری یا رودخانهها میروند را تهدید میکند.
مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر افزود: در بین آمارهایی که هر ساله منتشر میشود ۷۵ درصد در رودخانهها و ۱۱درصد در کانالهای آبیاری غرق شده اند، به همین دلیل باید حساسیت لازم درخصوص خطرات و پیامدهای شنا در مکانهای ناامن رودخانهها در میان مردم ایجادشود.
او تصریح کرد: مردم باید توجه داشته باشند که جریان پرشتاب حتی کم عمق آب هم میتواند سبب غرق شدگی و مرگ شود؛ حتی آبهای راکد کم عمق نیز میتواند برای کودکان کم سن وسال خطرناک باشد، بنابراین بدون کسب مهارتها و فنون شنا هرگز اقدام به شنابه ویژه درنواحی عمیق و پرخطر بدون حضور ناجیان غریق نکنید.
شمسی پور با بیان اینکه برای پیشگیری ازغرق شدگی باید درمناطق تحت حفاظت وطرحهای سالم سازی باحضورناجیان غریق شنا کرد، افزود: برای پیشگیری ازغرق شدگی کودکان درهنگام شناکردن ضروری است ازجلیقه نجات استفاده کنند.
مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر عنوان کرد: همچنین افراد برای حفظ ایمنی خود و جلوگیری ازآسیبهای شدیدبدنی، هرگز نباید به داخل آبی که کف آن را نمیبینند یا از اعماق آن اطلاع دقیقی ندارند، شیرجه بزنند.
او بیان کرد: هنگام مواجهه شدن بافردی که در حال غرق شدن است، بهترین اقدام درخواست کمک واطلاع رسانی به ناجیان غریق است، درصورت عدم آشنایی بامهارتهای نجات غریق، هرگز واردآن منطقه نشوید.
شمسی پور با اشاره بر اینکه باید قبل از اقدام به شنا در مناطق آزاد شنا، از وضعیت آب و هوایی مطلع بود، گفت: پرچمهای هشداردهنده، معمولا دارای علائم خاصی هستند که هریک مفهوم خاصی رابه همراه دارند. پرچمهای سفیدنشانگر آن است که دریا آرام وشناکردن آزاداست، این پرچم درمناطق طرح سالم سازی دریا و یا مناطقی که ناجیان غریق حضوردارند نصب میشود. پرچمهای سیاه وقرمز نشان دهنده مناطق شناممنوع وخطرناک هستند.
مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر درباره علائم فردی که در حال غرق شدن است، مطرح کرد: اگر در هنگام شنا در دریا کسی مشاهده کردید که بدنش به صورت عمودی در سطح آب قرار گرفته، به ساحل چشم دوخته و سرش به عقب خم شده است و دست و پا میزند ناجیان غریق را مطلع کنید و اگر در آن محل کسی بامهارتهای نجات غریق آشنانیست، ضمن تماس بانیروهای امدادرسان سعی کنید با استفاده ازچوب بلند، طناب وجلیقه نجات به وی کمک کنید.
شمسی پور عنوان کرد: اگرفرد قربانی درمعرض ایست قلبی باشدبایدسریعآازآب خارج شود تا عملیات احیای قلبی ریوی در اسرع وقت آغازشود و درمواردی که فرد درمعرض ایست قلبی نیست باید فرد را در وضعیت افقی درهنگام نجات و بعد از آن جابجاکرد.
او در ادامه بیان کرد: کمبود اکسیژن دربافتهای بدن مهمترین و مضرترین نتیجه غرق شدگی درآب است، بنابراین اکسیژن رسانی، تهویه وگردش خون باید در سریعترین حالت ممکن برقرارشود.
حتی نجات جان یک انسان برای کاهش این آمار ناراحت کننده از تلفات در غرق شدگی ارزشمند است، بنابراین برای حل این معضل در مرحله اول نیاز به فرهنگ سازی و بالا رفتن دانش افراد در این زمینه است همچنین باید همه دستگاههای متولی و مرتبط با این قضیه برای حفظ جان شهروندان اقدامات لازم را انجام دهند.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/