بسیاری از مسئولان بر این باورند که کارخانه‌های تراکتورسازی تمامی تولیدات خود را در انبار‌ها دپو کردند، در حالی که متقاضیان ۲ سال است که در صف خرید هستند.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود آنکه توسعه مکانیزاسیون مهم ترین رکن بهره وری در تولید محصولات کشاورزی به شمار می رود، اما در کشور ما کشاورزی همچنان سنتی است که همین موضوع موجب شده تا سرمایه گذاران رغبتی به سرمایه گذاری در این بخش نداشته باشند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با توجه به کشاورزی خرده پا و افزایش صد درصدی قیمت تراکتور و کمباین، چاره ای جز کشاورزی سنتی یا استفاده از ماشین آلات فرسوده نیست که این امر ضایعات بخش کشاورزی را افزایش می دهد.

بنابر کلیپ های منتشر شده در فضای مجازی کارخانه های تراکتورسازی تمامی تولیدات خود را در انبارها و فضای آزاد دپو کردند، در حالی که متقاضیان خرید بیش از ۲ سال است که در صف تحویل تراکتور هستند که این امر تنها سودجویی تولیدکنندگان تراکتور را نشان می دهد تا بتوانند از تغییرات مجدد قیمت نفع ببرند.

با وجود رشد ۱۰۰ درصدی قیمت تراکتور طی یکسال اخیر و درآمد ناچیز کشاورزان، امکان خرید ماشین آلات و توسعه مکانیزاسیون وجود ندارد که با این وجود امکان رقابت با دیگر کشورها و افزایش درآمد بهره برداران بخش وجود ندارد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از علل احتکار تراکتور در انبارها و رشد ۱۰۰ درصدی قیمت و تاثیر بی توجهی به توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی با خبر شویم:

کشاورزان خرده پا امکان خرید ماشین آلات کشاورزی را ندارند/دپوی تراکتور در انبارهای کارخانه ها

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت تراکتور خبر داد و گفت: اگرچه رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی تراکتور خبر داده است، اما این موضوع واقعیت ندارد چرا که از سال گذشته تاکنون قیمت تراکتور ۱۰۰ درصد رشد داشته است و با این وجود کشاورزان با نیاز مبرم ماشین آلات در بخش کشاورزی روبرو هستند.

وی افزود: اکثر کشورهای پیشرفته در بخش کشاورزی با تکنولوژی و علم روز مشغول فعالیت هستند و همین موضوع منجر به اقتصادی شدن کشاورزی شده است.

ملک زاده ادامه داد: تازمانیکه کشاورزی سنتی به اقتصادی و مکانیزه تبدیل نشود، کشاورزان درآمد قابل قبولی نخواهند داشت.

رئیس نظام‌صنفی کشاورزی با انتقاد از افزایش سرسام آور قیمت ادوات و نهاده های کشاورزی خبر داد و گفت: افزایش سالیانه قیمت ادوات، نهاده های تولید و ماشین آلات بسیار بالاست و به سبب هزینه های بسیار سنگینی که برای خرید ماشین آلات نیاز است، امکان خرید برای کشاورزان وجود ندارد.


بیشتر بخوانید

این‌مقام‌مسئول با بیان اینکه درآمد کشاورزان جوابگوی هزینه های تولید نیست، گفت: با وجود آنکه کشاورزان در سال ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان درآمد ندارند، برای ادامه تولید ناچارند بخشی از ملک خود را بفروشند و حال جای این سوال مطرح است که کشاورزان با درآمدهای ناچیز چطور می توانند تراکتور ۳۰ تا ۴۰ تومانی را با قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان خریداری کنند؟

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اینکه زمان بازگشت سرمایه خرید ماشین آلات کشاورزی به کشاورزان مشخص نیست، بیان کرد: با وجود آنکه ۷۰ تا ۸۰ درصد کشاورزان خرده پا نمی توانند ماشین آلات مورد نیاز را خریداری کنند، چاره ای جز کشاورزی سنتی یا استفاده از ماشین آلات فرسوده ندارند.

ملک زاده، استفاده از ماشین آلات فرسوده ۴۰ تا ۵۰ سال قبل را علت اصلی کاهش کیفیت محصولات و افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی ضایعات اعلام کرد.

وی ادامه داد: با وجود قیمت های فعلی ماشین آلات برای بیش از ۹۰ درصد کشاورزان امکان خرید وجود ندارد.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به احتکار تراکتور در انبارهای کارخانه های تولیدی بیان کرد: کارخانجات تراکتورسازی و کمباین، تمامی تولیدات خود را در انبار و فضای آزاد دپو کردند و بیش از ۲ سال است که به متقاضیانی که در صف خرید هستند، تراکتور تحویل نمی دهند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی با اشاره به اینکه بخشی از قطعات کمباین و ماشین آلات تولید داخل وارداتی است، تصریح کرد: با وجود رشد چندبرابری قیمت ها، کشاورزان توانایی خرید ماشین آلات با نرخ های بالا را ندارند و کارخانه های تولیدی که به دنبال تغییرات مجدد قیمت هستند.

قیمت تراکتور وارداتی به یک‌ میلیارد و ۲۵۰‌میلیون تومان رسید/ کشاورزی مکانیزه یکی از راهکارهای کاهش هزینه های تولید

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با انتقاد از کمبود کمباین و تراکتور در بخش کشاورزی اظهار کرد: علی رغم افزایش‌ پتانسیل و ظرفیت تولید محصولات کشاورزی، اما ضریب مکانیزاسیون به سبب کمبود تراکتور و کمباین افزایش نیافته است‌.

وی افزود: با وجود بارش های مناسب و عدم خسارت به مزارع، کمبود کمباین و تراکتور در بخش کشاورزی منجر به افزایش شدید قیمت تراکتور در بازار آزاد شده است.

حسینی ادامه داد: با وجود کمبود شدید تراکتور در بخش کشاورزی، کشاورزان حدود ۲ سال باید در نوبت بمانند تا تراکتور به آنها تعلق بگیرد.

این مقام مسئول از افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت تراکتور خبر داد و گفت: کارخانه تراکتورسازی تبریز از سال ۹۷ تاکنون ۴۰ تا ۵۰ درصد قیمت را افزایش داده است، در حالیکه وزارت جهاد اعلام می کند این افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصد است. به عنوان مثال قیمت تراکتور ۳۹۹ از ۱۳۴ میلیون به ۱۹۲ میلیون تومان و تراکتور وارداتی از ۸۰۰ میلیون به یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان رسیده که این امر رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت را نشان می دهد.

کمباین

وی با اشاره به اینکه تراکتورسازی داخل قادر به تامین نیاز بخش کشاورزی نیست، بیان کرد: با وجود افزایش هزینه های تولید و کمبود تراکتور و گرانی ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت اذعان می کنیم که تولید گندم‌مقرون به صرفه نیست‌.

حسینی کشاورزی مکانیزه را یکی از راهکارهای اصلی کاهش هزینه های تولید و توسعه صادرات دانست و گفت: این در حالی است که به سبب کمبود کمباین و تراکتور و افزایش هزینه های تولید این موضوع محقق نشده است که در نهایت با تقلیل منابع مالی جامعه کشاورزی کار به جایی می رسد که بخش کشاورزی همانند صنعت از رونق می افتد.

افزایش ۱۵ درصدی کمباین جوابگو نیست

کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت تراکتور خبر داد و گفت: با تعیین قیمت تراکتور و افزایش‌  ۱۵ تا ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل در ۶ ماهه نخست سال برای ۸ هزار و ۵۰۰ تراکتور پیش فاکتور صادر شد و برای ۶ ماهه دوم سال قرار است به همین میزان تراکتور در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی افزود: با وجود آنکه کارخانه تراکتورسازی داخل توان تولید و توزیع ۱۵ تا ۱۸ هزار تراکتور را دارد، اما در اواخر سال گذشته و امسال به دلیل مشکلات قیمت گذاری و ویروس کرونا امکان عرضه تراکتور به خوبی فراهم نشد.

عباسی ادامه داد: کمباین سازی اراک به صورت انحصاری کمباین غلات تولید می‌کند که از ۲ ماه پایانی سال گذشته تاکنون تقاضای جدیدی نپذیرفته است چرا که با قیمت فعلی توان تولید وجود ندارد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون با اشاره به علت توقف عرضه تراکتور در ماه های اخیر بیان کرد: در ایام پایانی سال به دلیل نوسانات قیمت و مشکلات قیمت گذاری که برای تراکتورسازی وجود دارد، وقفه‌ای در عرضه به وجود آمد و از طرفی تقاضا به مراتب برای خرید ماشین آلات افزایش یافته است که با این وجود سرمایه گذاری بیشتری در این بخش باید صورت گیرد تا توان تولید کارخانه‌ها همراه با تقاضا رشد و توسعه یابد.

وی با بیان اینکه افزایش ۱۵ درصدی کمباین جوابگوی هزینه‌های تولید نیست، گفت: کارخانه‌های کمباین سازی تبعیتی از این موضوع نمی‌کنند و مشکل قیمت گذاری کمباین وجود دارد، به همین خاطر تقاضای جدیدی پذیرفته نمی‌شود و صرفا تعهدات قبلی را انجام می‌دهند.

عباسی مهم‌ترین رکن بهره وری در تولید محصولات کشاورزی را فناوری و توسعه مکانیزاسیون اعلام کرد و افزود: تولید محصولات کشاورزی از طریق ماشین آلات و توسعه مکانیزاسیون در مصرف بهینه کود، سم، بذر و ... تاثیر بسزایی دارد.

مهم‌ترین رکن در بهره وری تولید محصولات کشاورزی در تمامی زیربخش‌های زراعت، باغ، دام و طیور و آبزی پروری مکانیزاسیون به شمار می‌رود چرا که با استفاده از آن در بسیاری از محصولات بدون افزایش سطح و مدیریت نهاده‌ها می‌توان به خود اتکایی رسید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
راد
۱۴:۲۶ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
آره والا هم محلی ما امسال ۸ تا تراکتور صفر گرفته بازار آزاد فروخته خوب این عدالته آیا بعضیا هر روز پولدارتر میشنو بعضیام هر روز فقیر تر خوب اگه نیست اینا از کجا میگیرن روز قیامت باید جوابگو باشن
Iran (Islamic Republic of)
کشاورز
۰۸:۱۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
وقتی کشاورزی کشورهای دیگه میبینم با خودمون که ادعا میکنیم میبینم 100سال عقب هستیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۴ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
دوزد‌زیادشده‌وای
Iran (Islamic Republic of)
عبدالله
۱۷:۳۹ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
جهاد کشاورزی هیچ حمایتی از کشاورزان نمیکند.برق ادوات بذر و....هیچ کاری انجام نداده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
تراكتور كه اكثر قطعاتش بوميه چرا اينقدر گرون شده ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
هردم از باغ بری می رسد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
الان بحث قطعات یا کاهش تولید نیس.مثل بازار خودرو فقط دلال میتونه بخره.کسی ک آشنا داره سالی چن تا تراکتور میخره و تو بازار آزاد با سود عالی میفروشه و کشاورز ضرر میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
اینجا همین تعدادی که تحویل بانک میدن بانک فقط به سرمایه دارها زنگ میزنه حتی اگه هفته قبل هم یه تراکتو از بانک گرفته باشن.تازه هر کدومشون چند تا وام کلان به همین بانک برای بلای ۱۵ سال گرفتن که بدهکارن وپرداخت نمیکنن.باز این سالی دوسه تا تراکتور از بانک میگیرن و به قیمت آزاد بیرون میفروشن. پدر من چند سال پیش خواست یکیشو بگیره رئیس بانک بهش گفته بود فقط پول پدرمن م قبول نکرد هنوزم که هنوز تراکتور نو نداریم.........
آخرین اخبار