به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا در برنامه «روزنه» بیان کرد: میزان مبتلایان به کووید ۱۹ افزایش پیدا کرده است و بیمارستانها با حداکثر ظرفیت مشغول خدمترسانی هستند.
او با اشاره به اینکه برخی از بیمارستانها در طول یک روز کاری، حداقل ۱۲۰ بیماری کرونایی را پذیرش میکنند، گفت: ظرفیت تختهای بیمارستانی تکمیل شده است، برنامههای جدید درمان سرپایی کرونا در حال تدوین هستند و به طور مستمر به روز میشوند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه در مقابله با کرونا اصل بر پیشگیری است، اظهار کرد: کادر درمان و پرسنل بیمارستان خسته شدهاند.
محرز گفت: در بسیاری از مواقع کادر درمان در حین خدمت، به ویروس کرونا مبتلا میشوند و بنابر شرایط مجبورند تا کار را ترک کنند و به درمان بپردازند.
او اضافه کرد: در زمانی که واکسن و درمان اختصاصی برای کرونا وجود ندارد، پیشگیری مهمترین عامل مقابله محسوب میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: از مردم خواهش میکنم، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و به فاصله فیزیکی اهمیت دهند؛ «تجمعات» نرخ شیوع ویروس کرونا را تا چند برابر افزایش میدهند.
محرز با اشاره به اینکه مردم باید ماسک بزنند، توضیح داد: به نظر من کسانی که ماسک نمیزنند باید جریمه شوند؛ کسی که ماسک نمیزند علاوه بر آسیب رساندن به خودش، به حقوق عموم مردم تجاوز میکند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا تاکید کرد: لازم نیست که همه مردم از ماسک جراحی استفاده کنند و ماسکهای پارچهای – دولایه – جایگزین خوبی هستند.
او اظهار کرد: «شستن دست» و «استفاده از ماسک» و «رعایت فاصله فیزیکی» سه عامل مهم در کنترل کرونا هستند؛ هیچ داروی اختصاصی برای کرونا تا به امروز کشف یا تولید نشده است.
محرز با بیان این که متاسفانه برخی افراد از نگرانی مردم در بحران کرونا سواستفاده میکنند، ادامه داد: هیچ یک از داروهای تولید شده برای کرونا تائیدیه ۱۰۰ درصدی نگرفته اند و مردم نباید به خبرهای غیر معتبر و غیر علمی تکیه کنند.
انتهای پیام/