به گزارش خبرنگار حوزه فناوریگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپیس فلایت، اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا (ناسا) خود را برای پرتاب مریخ نورد به فضا در روز پنجشنبه آماده میکند.
بر این اساس، این پروژه ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری ناسا قرار است با نخستین فضاپیمای بین سیارهای به فضا پرتاب شود. این کاوشگر دارای ابزارآلات پیچیده برای کاوش نشانههایی از زندگی باستان در مریخ است. همچنین قرار است این کاوشگر با نمونه برداری از این سیاره، بخشهایی را برای آزمایش به زمین بازگرداند.
این روبات کاوشگر که با سوخت هستهای کار میکند پس از فرود کاوشگر وایکینگ بر سیاره سرخ در دهه ۱۹۷۰ و کشف نخستین نشانههای حیات، نهمین ماموریت ناسا را در مریخ انجام خواهد داد.
بیشتر بخوانید
این کاوشگر قرار است فردا (پنجشنبه) نهم مرداد بین ساعت ۷.۵۰ تا ۹.۵۰ صبح به وقت محلی، از مرکز فضایی ایالت فلوریدا با کمک یک پرتابگر که مجهز به ۵ راکت قدرتمند است به فضا پرتاب شود. قدرت پرتاب این فضاپیما بیش از ۲۴ هزار مایل در ساعت (۱۱ کیلومتر در ثانیه) خواهد بود. این سرعت برای عبور فضاپیما از جاذبه زمین کافی است.
مهندسان ناسا پیشبینی کرده اند این فضاپیما در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ (۳۰ بهمن ۱۳۹۹) به سطح مریخ برسد. پیشتر این کاوشگر قرار بود اواسط ماه اوت به فضا پرتاب شود، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا پرتاب این کاوشگر به تاخیر افتاد.
این کاوشگر که بیش از یک دهه ساخت آن به طول انجامید، دارای وزنی بیش از یک تن است. پروژه مریخ نورد جدید ناسا که قرار است فردا پرتاب شود شامل ۷ محموله علمی، یک بازوی رباتیک، یک بالگرد تخصصی مریخ پیما، ۲۵ دوربین قدرتمند و نخستین میکروفون برای ضبط صدای سیاره سرخ است.
ناسا اعلام کرده است کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ پیچیدهترین و پیشرفتهترین روباتی است که تاکنون به اعماق فضا ارسال شده است.
در طول تابستان سال جاری میلادی، امارات متحده عربی و چین کاوشگران مریخ نورد خود را به فضا پرتاب کردند. با این حال، کاوشگر ناسا از نوع پیچیدگی و نوع ماموریت متفاوتتر از تحقیقات سایر کشورهاست.
انتهای پیام/