به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شبکه آر تی، پارلمان ترکیه امروز چهارشنبه لایحهای را به تصویب رساند که طی آن به شبکههای اجتماعی بزرگ نظیر فیسبوک و توئیتر ۴۸ ساعت مهلت داده میشود تا محتواهای توهین آمیز را حذف کنند.
بر اساس این قانون که امروز پارلمان ترکیه به تصویب رساند، شبکههای اجتماعی که بیش از یک میلیون بازدید کننده در ترکیه دارند، باید محتواهایی را که از سوی مقامات آنکارا توهین آمیز اعلام میشود، حذف کنند و دفاتری را در ترکیه افتتاح کنند؛ همچنانکه این شرکتها موظف خواهند بود اطلاعات کاربران ترکیه را بر روی سرورهایی در ترکیه نگهداری کنند.
بر اساس این لایحه، برای شرکتهایی که از اجرای این قانون سرباز بزنند، تا ۱۰ میلیون لیره ترکیه _ (معادل ۱.۴ میلیون دلار) جریمه در نظر گرفته شده است.
همچنین در صورتی که شبکههای اجتماعی از انتخاب یک نماینده رسمی سرباز بزنند، دستگاه قضایی ترکیه میتواند دستور ممنوعیت تبلیغات و یا کاهش باند مصرفی آنها را صادر کند که در این صورت دسترسی به این شبکههای اجتماعی با کُندی سرعت همراه خواهد بود.
به نوشته آر تی، این لایحه با انتقاد شدید گروههای حقوق بشری همراه بوده است. سازمان عفو بین الملل در ترکیه این قانون را سختگیرانه توصیف کرده است.
نمایندگان حزب حاکم در پارلمان میگویند که این قانون برای مبارزه با جرایم سایبری همچنین برای محافظت از کاربران وضع شده است، از جمله برای حذف مطالب توهینآمیز علیه زنان و حملات سایبری به آنها. اما مخالفان معتقدند که این قانون آزادی بیان را در کشوری که رسانههای آن تحت کنترل شدید دولت هستند و خبرنگاران زیادی زندانی شدهاند، بیش از گذشته محدود میکند.
انتهای پیام/