در برخی موارد، دلشوره نشانه خوبی در بدن نیست؛ اما گاهی دلشوره یا تپش قلب، عکس‌العملی طبیعی به یک موقعیت است که نیازی به نگران شدن ندارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قلب ما در هر دقیقه بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار می‌تپد. به عبارتی دیگر، روزانه قلب ما بین ۱۴ هزار و چهارصد تا ۸۶ هزار و چهارصد بار می‌تپد. گفتنی است که تپش قلب در کوتاه مدت ضرری ندارد و حاصل یکی از شرایط ذیل است؛ اما اگر در طولانی مدت تپش قلب داشته باشید ممکن است منجر به حمله قلبی شود. در ادامه «ایرنا زندگی» شما را با ۹ موقعیتی که ممکن است دلشوره طبیعی داشته باشید آشنا می‌کند.

۱. استرس

آدام اسپلاور، متخصص قلب از موسسه نانو هلث در جنوب فلوریدا، می‌گوید: «استرس موجب کاهش هورمون‌های آدرنالین و کورتیزول می‌شود که منجر به افزایش فشار خون و تپش قلب می‌شود».

۲. محرک

نوشیدن مقدار بالای کافئین که در قهوه، نوشابه و دیگر نوشیدنی‌های انرژی زا است موجب افزایش تپش قلب می‌شود. به این معنا که قلب خون بیشتری را برای اکسیژن رسانی به اعضای بدن پمپاژ می‌کند.

۳. کم آبی

کم آبی باعث افت فشار خون می‌شود. در این صورت اندام‌های بدن پیامی شامل کمبود اکسیژن به مغز می‌فرستند که در این صورت موجب افزایش تعداد پمپاژ قلب و خون رسانی به اندام‌ها می‌شود.


بیشتر بخوانید


۴. اضطراب

اضطراب شایع‌ترین نوع بیماری ذهن در آمریکا است که بیش از ۴۰ میلیون از بزرگسالان را در بر میگیرد. اضطراب موجب افزایش هورمون‌های استرس در بدن می‌شود و به این ترتیب تپش قلب عکس‌العملی طبیعی به این موقعیت است.

۵. کم خوابی

کم‌خوابی یکی از رایج‌ترین علت تپش قلب و دلشوره است. کم خوابی موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون می‌شود. ساعت نرمال خواب برای بزرگسالان بین ۷ تا ۹ ساعت است.

۶. درد

بر اساس مقاله‌ای که در مجله پزشکی مایو کلینیکال پروسیدینگ منتشر شد، درد برای مغز عکس‌العملی مانند استرس را می‌طلبد؛ بنابراین مغز همان الگو تولید هورمون‌ها موجب افزایش تپش قلب و فشار خون می‌شود.

۷. حاملگی

زنان حامله اغلب ضربان قلب بالاتری نسبت به حالت پیش از حاملگی دارند. در این صورت کمی اضطراب دوران حاملی می‌تواند موجب افزایش فشار خون و تپش قلب شوند. اگر این وضعیت به طور مکرر رخ دهد باید با یک روانپزشک ملاقات کنید؛ زیرا فشار خون بالا برای جنین و مادر مضر است.

۸. مشکلات تیروئیدی

غده تیروئید، هورمون‌های مختلفی را ترشح می‌کند. با یک آزمایش می‌توانید از کم‌کاری تیروئید خود با خبر شوید.

۹. تب یا لرز

اگر نشانی از تب یا لرز دارید این احساس تپش قلب مربوط به آن‌ها می‌شود. بهتر است بدانید که هر چه سریع‌تر باید بدن را از این شرایط بیرون بیاورید؛ زیرا ممکن است موجب تشنج شود.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

برچسب ها: تنفس صحیح ، تپش قلب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.