به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛بهرام بهروش روز جمعه در آیین تجلیل از خبرنگاران ورزشی استان کرمانشاه گفت: بعد از کرونا بیشترین فعالیت هیات در زمینه ورزش زوران و برنامهریزی برای معرفی بهتر و شایستهتر این سنت دیرینه کرمانشاهیان بود.
او با اشاره به اینکه کارشناسان یونسکو برای ثبت جهانی یک ورزش نهایت دقت را به خرج میدهند، افزود: باید بتوانیم شاخصههای اصلی مدنظر یونسکو را محقق و ورزش زوران را با تمام جزییات آن برای آنها تشریح کنیم.
رییس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی استان کرمانشاه ایجاد گود زوران را مهمترین پیشنیاز برای ثبت جهانی زوران عنوان کرد و اظهار داشت: هر گود زوران زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع و اعتباری حدود هفت میلیارد تومان نیاز دارد.
بهروش اظهار امیدواری کرد با توجه به استقبال مردم از این ورزش و برای ایجاد بسترهای لازم برای ثبت جهانی آن، مسئولان استانی و نمایندگان مجلس برای جذب اعتبارات لازم در این حوزه نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
رئیس هیات بومی محلی استان در ادامه سخنانش به تشریح بخشی دیگر از اقدامات یکسال اخیر هیات بومی محلی استان پرداخت و افزود: نیمه اول سال گذشته فرصتی پیش آمد تا بتوانیم برنامهها و جشنوارههای بومی محلی خوبی را اجرا کنیم، اما در نیمه دوم سال شهادت سردار بزرگ اسلام شهید سلیمانی که ملت ایران را داغدار کرد باعث شد تا به احترام مقام شامخ این شهید والامقام برنامههای خود را متوقف کنیم.
او افزود: از اواخر سال گذشته هم شیوع بیماری کرونا و تداوم آن تا به امروز برگزاری تمام برنامههای هیات بومی محلی را لغو کرد و نتوانستیم آنطور که باید در مدت شش ماه اخیر ایفای نقش کنیم.
بهروش در ادامه بااشاره به توسعه زیرساختهای ورزش روستایی در مناطق مختلف استان، اعلام کرد: درحال حاضر نزدیک به ۲۰۰ خانه ورزش روستایی در سطح استان داریم که علاوه بر اینکه فرصتی مناسب برای توسعه ورزش در روستاها است، میتواند به شناسایی استعدادها در رشتههایی که در این اماکن ورزشی فعال هستند کمک کند تا روی قهرمان پروری از میان آنها کار کنیم.
او در ادامه به آخرین وضعیت تدوین دائره المعارف بازیهای بومی محلی استان هم پرداخت و یادآور شد: ار حدود چهار سال پیش که هیات بومی محلی استان را بدست گرفتم، تلاش کردم تا بتوانم با ثبت بازیهای بومی محلی استان به حفظ این میراثهای معنوی ارزشمند کمک کنم، در این راستا تدوین دائره المعارف بازیهای بومی محلی را آغاز کردیم.
رئیس هیات بومی محلی استان افزود: طی این مدت حدود ۱۱۰ بازی بومی محلی را در استان شناسایی و در این دائرالمعارف ثبت کردیم.
به گفته این مسئول برنامه ثبت بازیهای بومی محلی استان تا شناسایی همه ظرفیتهای استان در این بخش ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/ز