به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، زهرا اباصلتی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اهمیت و نقش تغذیه در کاهش علائم گوارشی بیماران مبتلا به کرونا گفت: مشاورین تغذیه در سامانه پاسخگویی تلفنی ۴۰۳۰ در سطح گستردهای برای نحوه کنار آمدن با این علائم و عوارض بیماری مشاوره میدهند.
او افزود: افراد باید بدانند شیوه تغذیه و اصلاح آن میتواند شرایط بهتری را برای سپری کردن دوران بیماری در بیماران فراهم نماید.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بیماران در صورت داشتن علائم گوارشی همچون اسهال، استفراغ و دل درد علاوه بر رعایت نکات بهداشتی همچون شستشوی دستها و ضدعفونی سطوح باید مایعات فراوان بنوشند و از نوشیدن مایعات شیرین پرهیز کنند.
بیشتر بخوانید:
اباصلتی بیان کرد: این دسته از بیماران باید از یک رژیم غذایی سبک، حاوی موز، برنج سفید، بلغور جو دو سر، سیب زمینی پخته، مرغ بدون پوست، کمپوت سیب و نان سفید "کم سبوس" که کربوهیدرات بدنشان را تامین میکند و فشار برای رفع را کاهش میدهد پیروی کنند.
او تصریح کرد: بیماران دارای علائم گوارشی در صورت بروز هر یک از علائم کم آبی شدید، اسهال خونی یا مدفوع سیاه و یا درد شدید پهلوها، تب، سرفه و احساس کوتاه شدن نفسها باید فوراً به پزشک مراجعه کنند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به کرونا که اکثراً دچار کم اشتهایی شده و کم اشتهایی طول کشیده میتواند منجر به سوء تغذیه در فرد شودتاکید کرد: بیماران برای مقابله با این عارضه میتوانند از میوههای تازه همچون سیب، انار، پرتقال، لیموترش، انبه، کدو حلوایی همچنین چای لیموزنجبیل، ادویهها و گلپر، سمنو جوانه گندم و جوانه نخود، شیربرنج با سیاه دانه و کمی دارچین، شله زرد با خلال بادام و پسته، مغزها و خشکبار استفاده نمایند.
اباصلتی اظهار کرد: در صورت بروز درد معده بیماران بایداز مصرف غذاهای چرب و فست فودها، مصرف بیش از حد لبنیات، قهوه، نسکافه، چای، انواع شکلات و کاکائو، فلفل و سایر ادویه جات، غلات کامل، غذاهای شور و همچنین پرخوری پرهیز نمایند.
او افزود: استفاده از نعناع و زنجبیل به بهبود درد معده در بیماران مبتلا به کرونا کمک خواهد نمود.
انتهای پیام// ف.ک