به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، شراره دژکام، مدیرکل انتقال خون استان اردبیل گفت: با دریافت نمونه خون بیماران بهبود یافته کرونا ۲۸ روز بعد از بهبودی در مراکز انتقال خون استان اردبیل، پلاسمای خون مبتلایان بهبودیافته کرونا با حفظ موازین بهداشتی و سلامت در اختیار مراکز بیمارستانی قرار میگیرد تا برای مداوا و بهبودی بیماران بستری و بدحال صرف شود.
او میزان اهدای پلاسما توسط افراد بهبودیافته کرونا در استان را کم عنوان کرد و با دعوت از شهروندان برای امر خیر اهدای پلاسما به منظور مداوای بیماران کرونا افزود: تاکنون از چهار هزار بیمار بهبودیافته کرونا در استان، تنها ۱۲۷ نفر پلاسمای خون خود را برای مداوای افراد بستری اهدا کردهاند.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل اختیاری بودن اهدای پلاسما را علت اصلی پایین بودن آمار اهداکنندگان پلاسما در این استان عنوان کرد.
دژاکام با بیان این که افراد ۱۸ ساله تا ۶۵ ساله امکان اهدای پلاسما دارند، اظهارداشت: افرادی که سابقه بیماری قلبی، مغزی و بیماریهای خاص و همچنین بانوان دارای سابقه سقط جنین نمیتوانند پلاسمای خون خود را اهدا کنند.
او خواستار مشارکت فعال شهروندان بهبود یافته بیماری کرونا در اهدای پلاسما شد و افزود: پلاسما درمانی از راههای موثر درمان و بهبودی بیماران بدحال کرونایی محسوب میشود و به همین منظور مشارکت بهبودیافتگان در اهدای پلاسما بسیار حیاتی است.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل گفت: خانوادههای بیماران نیازمند به پلاسمای گروههای خونی مختلف برای یافتن افراد مناسب هیچ منبع اطلاعاتی ندارند و در فضای مجازی اعلام نیاز میکنند.
انتهای پیام/ع