به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، فاطمه زهرابی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و رعایت شیوه نامه های بهداشتی، ۵۰ درصد از آموزش های فنی و حرفه ای به صورت غیرحضوری و مجازی ارایه شد.
او با اشاره به اینکه در بخش دولتی ۳۶ هزار و ۶۵۸ نفر ساعت آموزش در هفت رشته و ۲۴ عنوان حرفه ارائه شد، افزود: در بخش خصوصی در همین بازه زمانی ۶۷ هزارو ۶۲۱ نفر ساعت در هشت رشته و ۲۲ عنوان حرفه توسط ۱۶ واحد آموزشی ارایه گردید.
۶۲۲ هزارو ۳۸۰ نفر ساعت آموزش در سال گذشته
زهرابی از آموزش هشت هزار و ۶۶ نفر در سال گذشته خبر داد و اظهارداشت: بخش دولتی ۲۴۲ هزار و ۳۸۰ نفرساعت در ۱۵ رشته و ۶۵ عنوان حرفه و بخش خصوصی ۳۸۰ هزار ساعت در ۱۱ رشته و ۱۱۰ عنوان حرفه توسط ۴۶ آموزشگاه، آموزش ارائه شد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران شاهرود با اشاره به اینکه این مرکز معین استان است، ابراز داشت: سال گذشته در بخش دولتی آموزش ها در مرکز ثابت و بخش سیار شهری از جمله مجن، کلاته خیج، بسطام و تمامی روستاها زیر پوشش این مرکز انجام شد.
او با بیان اینکه وسعت آموزش خواهران نسبت به برادران بیشتر است، تصریح کرد: آموزشگاه های خصوصی در سطح شهر مستقر بوده و به کارآموزان خدمت ارایه می دهند.
ارایه خدمت به افراد زیر پوشش بهزیستی و کمیته امداد
زهرابی با اشاره به اینکه مراکز هدف آموزشی شامل بنگاه های اقتصادی و محیط کار واقعی، دانشجویان، روستاها، مناطق سیار شهری و سکونتگاه ها و مراکز دولتی است، تصریح کرد: در مراکز دولتی آموزش به معلولان، آسیب دیدگان اجتماعی از جمله زنان سرپرست و بد سرپرست خانوار و معتادان بهبود یافته که زیر پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند با بستن تفاهم نامه ای ارایه خدمت می شود.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران شاهرود با اشاره به اینکه تعهد آموزش امسال ۱۶۸ هزار نفر ساعت در نظر گرفته شده و این مقدار نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، ابراز داشت: با توجه به شرایط موجود و رعایت شیوه نامه های بهداشتی و بر اساس دستورالعمل ها مبنی بر برگزاری کارگاه های عملی با نصف ظرفیت اسمی این تعداد از ۱۴ کارآموز به هفت نفر کاهش یافت.
برگزاری مسابقه "از ایده تا اشتغال"
او از برگزاری نمایشگاه مجازی به مناسبت هفته ملی مهارت خبر داد و تصریح کرد: یک دوره مسابقه هم به نام "از ایده تا اشتغال" طراحی شد که مخاطبان با دیدن این نمایشگاه و محتواهای آموزشی، ایده های به نظر رسیده را در قالب کلیپ ۱۲۰ ثانیه ای تا ۱۳ مردادماه ارسال می کنند که به منتخب این مسابقه جایزه ای نفیس اهدا خواهد شد.
زهرابی از اجرای تفاهم نامه طرح "هر دانش آموز پایه ۱۰ یک مهارت" خبر داد و ابراز داشت: هزینه های آموزشی بر اساس رشته انتخابی دانش آموز برای رشته خدماتی ۱۰۰ هزار تومان، فنی ۱۵۰ هزار تومان و رشته فرهنگ و هنر ۱۲۵ هزار تومان دریافت می شود و پس از اتمام دوره آموزشی تاییدیه ارایه می گردد.
مسوولان آموزشگاه های خصوصی را دریابند
رئیس مرکز فنی و حرفه ای دختران شاهرود با اشاره به اینکه در اسفند و فروردین گذشته تمامی آموزشگاه های خصوصی تعطیل بودند و این امر مشکلات زیادی به وجود آورد، ادامه داد: در همین بازه زمان برخی اجتماعات ورزشی و فرهنگی شکل گرفت اما اجازه بازگشایی به آموزشگاه ها از جمله آرایشگاه ها را ندادند که این قشر از شهروندان ضررهای زیادی متقبل شدند.
او با بیان اینکه تاکنون ۳۰ آموزشگاه خصوصی به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، افزود: فعالیت بخش خصوصی در حقیقت یک کسب و کار است که آسیب زیادی در دوران شیوع کرونا دیدند، مسوولان می بایست تدابیری بیاندیشند تا آنها هم شامل تعطیلی ها نشوند.
در مرکز فنی و حرفه ای خواهران شاهرود تعداد ۹ مربی رسمی در سطح لیسانس و فوق لیسانس و ۸ نفر در قسمت اداری مشغول به کارهستند.
۳۳ درصد از کارآموزان آموزش دیده در مراکز فنی و حرفهای این شهرستان بر اساس گزارش های سامانه رصد اشتغال کارآموزان جذب بازار کار شدند.
در استان سمنان ۱۸ آموزشگاه دولتی و ۱۰۸ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال هستند.
انتهای پیام / ن