به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر حق دوست معاون وزیر بهداشت ۱۱ مرداد با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین اخبار مرتبط با کرونا در کشور پرداخت.
حق دوست با اشاره به اینکه استفاده از ماسک یکی از روشهای کنترل بیماری است، گفت: استفاده از ماسک به تنهایی کافی نیست بلکه باید از حضور در تجمعات پرهیز کرد به طوری که عدم رعایت پروتکلها را در متروها پاساژها شاهدیم حتی اگر ماسک داشته باشیم ایجاد کننده اپیدمی است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ماسک زدن خطر بیماری را کاهش میدهد، اما میزان ابتلا را به صفر نمیرساند افزود: عزاداری و مراسم مذهبی ما مسلمانان ترکیبی از شعائر و شعور است و این دو باعث رشد و تعالی جان و روان انسان میشود، حفظ شعائر مهم است و جزء اصول محسوب میشود، باید در کنار آن حفظ سلامت که از واجبات است را مدنظر قرار دهیم.
او با اشاره به اینکه پرهیز از ایجاد خطر برای دیگران واجبی است که خداوند بر آن تاکید فرموده است، بیان کرد: اکنون در شرایط خاص و حساسی به سر میبریم لذا باید به کنترل ویروس بپردازیم بنابراین باید حداقل امکان مراسمعزاداری سبک و با فاصله گذاری زیاد و به صورت مجازی برگزار شود.
حق دوست با اشاره به اینکه باید از طریق رادیو و تلویزیون مراسم ایام محرم و صفر را برگزار کنیم، ادامه داد: در شرایط سالم و ایمن سال بعد این مراسم باشکوه مانند همیشه برگزار خواهد شد، سلامت مردم ایران برایمان بسیار مهم است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه سلامت کنکوریها برایمان حائز اهمیت است، افزود: ستاد مقابله با کرونا بهترین هدیه را برای مردم که همانا سلامتی است را در تمامی امور در نظر میگیرد و همچنین برای نمایندگان مجلس سلامتی مردم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
او با اشاره به اینکه سلامت روان و سلامت جسم هر دو به صورت توامان یک مسئله به حساب میآید، گفت: وقتی حرف میزنیم باید سلامت را به صورت جامع ببینیم و نباید دچار استرس اضافه شویم، بنابراین داوطلبان و دانشآموزان مطمئن باشند که تمام تلاشمان را میکنیم که در سالمترین مکان و شرایط کنکور برگزار شود.
حقدوست با اشاره به اینکه با سازمان سنجش ارتباط خوبی داریم، اظهار کرد: در خصوص برگزاری کنکور نباید تردید ایجاد شود و اگر شرایطی تغییر پیدا کند ما گوش به فرمان ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم لذا واقعاً یک صدا همت کرده ام تا امتحانات برگزار شود.
او بیان کرد: وزیر بهداشت هیجان و استرس زیادی برای رعایت اصول بهداشتی دارند بنابراین با همه حوزهها ایشان ارتباط خوبی دارند و در جهت حفظ سلامتی مردم بسیار کوشش میکنند لذا بین همه حوزهها شاهد همدلی هستیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه با تغییر کوچک در تعاریف همه چیز عوض میشود، ادامه داد: همه کشورها کیسهای قطعی یعنی پی سی آر مثبت را گزارش میدهند که ممکن است تعداد تستهای منفی کاذب هم وجود داشته باشد البته این تعداد در گزارشها اعلام نمیشود لذا تنها موارد قطعی مثبت گزارش داده میشود بنابراین بر روی اعداد و ارقام حرف بسیار زیاد است، روزنامه گاردین در مورد کم شماری در آمار آمریکا صحبت میکند به طوری که هر عدد و رقمی محدودیت خاص خود را دارد.
حق دوست با اشاره به ادعای برخی رسانههای بیگانه در خصوص عدم بیان درست آمار فوتیهای کرونایی در کشور توسط وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر دولت میخواست به شکل غیر واقعی صحبت کند چرا به این شفافیت افزایش پیک را نشان میدهد، میخواهیم واقعیات را به مردم بگوییم به طوری که در گزارش سازمان جهانی بهداشت از ۱۰ صفحه ۸ صفحه مربوط به ایران میشود.
او با اشاره به اینکه با شفافیت بالا آمار را به سازمان جهانی بهداشت اعلام میکنیم، اظهار کرد: این در حالی است که کشورهای منطقه و حتی جهان این گونه عمل نمیکند، ما با مردم صادقانه صحبت میکنیم، علیرغم فشار سنگین به کادر پزشکی در آی سیها ظرفیت پذیرش وجود دارد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه هر کسی که قطعی در مورد ویروس صحبت کند باید در مورد دانش آن فرد شک کرد، گفت: مستند قطعی وجود ندارد که ویروس شدید یا خفیف شده است لذا هنوز مستند قطعی در دسترس نیست.
او اظهار کرد: مرگومیر به لطف خدا در کشور ما بالا نیست و در رده وسط به سمت پایین و خوب قرار داریم و لذا در چند ماه گذشته پزشکان و پرستاران ما در مدیریت بیماری تجربه خوبی را کسب کردند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مقالات خوبی چاپ شده است به طوری که تعداد مقالات تولیدی ایران بسیار زیاد است افزود: جز ۱۰ کشور اول دنیا هستیم، ما محدودیتی در چاپ مقالات نداریم.
حقدوست با اشاره به اینکه کسر کوچکی از جمعیت کشور ما در سن ۶۵ سال هستند لذا مرگ و میر در این رده سنی بالاتر است، گفت: نسبت زن و مرد در ابتدا بیشتر به سمت مردمان بود، اما با گذشت زمان این نسبت در حال نزدیک شدن است لذا این موضوع توجیهات علمی خاص خود را دارد، در گذشته تصور میشد که بچهها مقاومت بیشتری در برابر ویروس دارند، اما بعدها دیدیم که کودکان نیز دچار مشکل میشوند.
او با اشاره به اینکه همه باید حواسمان جمع باشد، گفت: استرس ایمنی را کاهش میدهد لذا اولین زمانی که فرد متوجه میشود باید خود را ایزوله کند و با مردم در تماس نباشد، اگر پنج تا هفت روز گذشت و علامت ایجاد نشد احتمال آلودگی کاهش پیدا میکند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید از اقدامات غیرضروری پرهیز کنیم، ادامه داد: در دنیا گروههای تحقیقاتی زیادی هستند که روی تولید واکسن در حال فعالیت هستند، در کشور ما هم کارهای خوبی انجام شده است، از نظر علمی از کشورهای پیشرفته عقب نیستیم، پیچیدگی ویروس در حدی بوده که معلوم نیست واکسن تولید شده روسی تا چه حد میتواند موثر باشد لذا توصیه اصلی ما به مردم و مسئولین این است که بهترین راه مقابله با ویروس رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی است.
خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ماسک زدن برای تمامی داوطلبین اجباری است، اظهار کرد: برای ۳۰ درصد داوطلبین دکترا ماسک تهیه کرده بودیم.
خدایی با بیان اینکه در حال حاضر کنکور از حالت علمی به حالت سیاسی تبدیل شده است، گفت: مصوبهای برای لغو کنکور در دستور کار نیست.
او با اشاره به اینکه شیوه نامههایی که برای کنکور تدوین شده کار مشترک وزارت بهداشت، سازمان سنجش و وزارت علوم است، اظهار کرد: حداکثر رعایت پروتکلها را برای کنکور خواهیم داشت به طوری که وضعیت آموزشی کشور نمیتواند گسست داشته باشد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور بیان کرد: طی نظر سنجی به عمل آمده از آزمون دکترا ۸۵ درصد نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی راضی بودند.
خدایی با اشاره به این که نمره قبولی به سازمان سنجش داده شده است، گفت: کنکور سراسری در ۲۸۰۰ نقطه برگزار خواهد شد لذا در هر حوزه ۲۱۰ نفر حضور خواهند داشت تا ما بتوانیم اوضاع را مدیریت کنیم، این تعداد یک دهم ورودی پاساژ علاالدین هم نمیشود.
او با اشاره به اینکه ما بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا عمل میکنیم، اظهار کرد: هر آنچه را که قانون بگوید از آن پیروی خواهیم کرد، سازمان سنجش دستگاه تکنیکی، اجرایی و علمی است و وارد مباحث حاشیه ای نمی شود.
انتهای پیام/
یا خدا ؟؟؟؟؟؟؟؟