به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این روزهای گرم تابستانی که دوران شیوع کرونا نیز هست، هم لازم است تغذیه سالم داشته باشیم تا سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم و هم این که باید سعی کنیم کمتر برای خرید از منزل بیرون برویم! خب پس، چاره کار چیست؟ ما به شما توصیه میکنیم که خودتان آستین بالا بزنید و سبزیجات غنی از ویتامین را در خانه و داخل منزل پرورش دهید. میخواهیم در چهار مرحله ساده به شما آموزش دهیم که بتوانید لذت کاشت و پرورش ریحان را در خانه تجربه کنید و در تمام فصول سال بتوانید سر سفره خود سبزیجات ارگانیک و سالم داشته باشید.
چیزهایی که لازم دارید:
کار کاشت ریحان در خانه را با یک کیسه خاک ارگانیک باکیفیت و یک بسته بذر ریحان شروع کنید. شاید شما هم مثل ما عاشق ترکیب ارگانیک بذرها باشید، زیرا این نوع بذرها آنقدر غنی از مواد مغذی هستند که حداقل تا ۶ هفته دیگر نیازی به اضافه کردن کود نخواهید داشت. یک بسته از بذر ریحان به اندازه کافی برای کاشت و پرورش این گیاه در منزل کافی خواهد بود و خیلی از آنها را میتوانید با دیگران سهیم شوید.
شما میتوانید از گلدانهای معمولی ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری برای کاشت و پرورش ریحان استفاده کنید، اما در صورت استفاده از ظروف خودآبی مانند گلدانهایی که مخزن آب مخصوص دارند و به طور خودکار گیاه را آبیاری میکنند، خاک به طور مرتب مرطوب باقی میماند و گیاهان شما شادتر، سالمتر و سریعتر رشد میکنند.
ریحان در یک مکان گرم و روشن مانند پنجره جنوبی که بیشتر روزها آفتابی است رشد خوبی دارد. اگر پنجره مناسبی ندارید، از چراغ رشد استفاده کنید. گزینههای متنوع و زیاد دیگری وجود دارد. مثلا ممکن است انتخاب مورد علاقه شما چراغ LED رشد خانگی بامبو با طیف کامل باشد. این طراحی زیبا و با کیفیت به شما امکان رشد گیاهان سالم و مقوی را در هر مکانی از خانه یا محل کار میدهد.
چهار مرحله برای پرورش ریحان در خانه
مرحله اول:
مخلوط خاک تازه برای گلدان را به آرامی مرطوب کنید و داخل گلدانهای ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری بریزید. مقداری دانه را در کف دست خود ریخته و روی سطح خاک چند دانه بپاشید. دانهها را با لایه نازکی از خاک بپوشانید و به آرامی فشار دهید تا خاک محکم شود. خاک را به آرامی آب دهید یا از یک دستگاه رطوبت زا برای ایجاد مه روی سطح خاک استفاده کنید.
مرحله دوم:
گلدان ریحان را مقابل یک پنجره گرم در معرض نور خورشید (پنجرهای به سوی جنوب) قرار دهید. از گذاشتن گلدان در مجاورت پنجرههایی که باد سرد دارند یا مکانهایی که دمای هوا به میزان قابل توجهی در شب کاهش مییابد، خودداری کنید.
وقتی گیاه در حال رشد است، گلدانها را بچرخانید تا از خم شدن گیاه در یک جهت به سمت نور جلوگیری شود. اگر از چراغهای رشد استفاده میکنید، یک تایمر تنظیم کنید تا آنها به مدت ۱۴ ساعت در روز فعال شوند. چراغها را چند سانتی متر بالاتر از نهالها قرار دهید و با رشد گیاهان، چراغها را بالاتر ببرید. اگر گیاهان ساقه بلند به نظر میرسند، چراغها را نزدیکتر کنید. اگر لکههای سفید روی برگها مشاهده میکنید، چراغها خیلی نزدیک به گیاه قرار داده شده اند.
از قیچی برای تنک و خلوت کردن نهالهای شلوغ استفاده کنید.
مرحله سوم:
سعی کنید همیشه خاک را مرطوب نگه دارید، اما خیس نشود. اگر گیاه ریحان شما در هنگام رشد شلوغ به نظر میرسند، از قیچی برای خلوت و تنک کردن آنها استفاده کنید. نهالهای اضافی در نزدیک خط خاک را بکنید و از آنها در سالاد لذت ببرید.
مرحله چهارم:
یک ماه پس از کاشت، میتوانید با نوازش برگهای کوچک ریحانی که با دستهای خودتان کاشته اید از عطر آن لذت ببرید. دو ماه بعد از کاشت، ممکن است آن قدر برگ ریحان داشته باشید تا بتوانید در سس پستوی تازه استفاده کرده و دوستان خود را تحت تأثیر قرار دهید!
اگر رنگ برگها سبز کم رنگ یا رنگ پریده به نظر میرسد از کود مایع استفاده کرده و به میزان توصیه شده روی بسته مخلوط کنید. برای برداشت مداوم ریحان، هر چند هفته یک دسته از دانهها را در گلدان بکارید.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/