معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی گفت: دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی و نظارت بر آنها» از سوی علی اصغر مونسان به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد.

به گزارش حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط‌ عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اعلام خبر ابلاغ  دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی،گفت: این دستورالعمل در راستای اجرای ماده (۱) آیین نامه «ایجاد، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر فعالیت آنها» و با آگاهی از  اهمیت و ضرورت ساماندهی گردشگری کشاورزی کشور،  به مدیران کل ۳۱ استان کشور ابلاغ شد تا وحدت رویه‌ای در پرداختن به  موضوع گردشگری کشاورزی و نطارت به اقدامات فعالان این عرصه در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: با توجه  به تغییرات جهانی، لزوم تنوع بخشیدن به محصولات گردشگری و افزایش گرایش به انواع گردشگری تخصصی و ضرورت ارائه خدمات طبق علایق خاص به گردشگران، دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی با هدف بهبود معیشت کشاورزان و توسعه پایدار روستایی، حفظ حقوق و منافع مشروع قانونی فعالان بخش گردشگری کشاورزی و استفاده از ظرفیت آن‌ها جهت پیشبرد اهداف گردشگری و نظارت بر فعالیت و عملکرد آنها، کاهش بیکاری و افزایش درآمد روستاییان و کاهش نامطلوب آثار زیست‌محیطی ابلاغ شده است.

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی  گردشگری کشاورزی را به عنوان یکی از شاخه‌های صنعت گردشگری کشور چنین تعریف کرد: با اشاره به اینکه گردشگری کشاورزی شامل فعالیت‌های بازدید‌کنندگان در مزرعه و یا دیگر محیط‌های کشاورزی با اهداف آموزشی و تفریحی و یا گذران اوقات فراغت می‌شود؛ لذا گردشگری کشاورزی شاخه‌ای از گردشگری روستایی است که در آن، کارآفرینان کشاورزی و اعضای خانوار آنها، خدماتی را برای فراهم شدن امکان مشارکت عملی و اقناع نیاز‌های بازدیدکنندگان در محیط‌های کشاورزی ارائه می‌کنند و گردشگران در ازای برخورداری از خدمات مذکور، هزینه‌ای را به کشاورز و خانوار او  می‌پردازند.

تیموری  با بیان اینکه مرکز گردشگری کشاورزی طبق دستورالعمل ابلاغ شده می‌تواند طیف وسیعی از بخش‌ها را شامل شود؛ اظهار کرد: مرکز گردشگری کشاورزی عبارتست از واحد تولیدی کشاورزی اعم از مزرعه، باغ‌ها، گلخانه،محل پرورش  ماکیان، دامپروری، شیلات، عرصه‌های تولید در فضای باز و بسته و رویشگاه‌های طبیعی که با توجه به جاذبه‌هایی همچون تولید، استفاده خوراکی و  دارویی از محصول و صنایع تبدیلی و فرآوری شده، امکان بهره‌مندی توسط گردشگران را فراهم می‌‌کند؛ لذا این مراکز شامل محدوده‌هایی با تقاضای هر فرد حقیقی و یا حقوقی جهت ایجاد کسب و کار گردشگری کشاورزی به صورت فعالیتی (تجربه گرا و بدون نیاز به سازه ثابت) می‌شود که پس از اخذ مجوز‌های لازم از وزارتمیراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی  و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه فعالیت می‌کنند.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی  گفت: شرایط عمومی مورد نیاز برای صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی، بهداشت و ایمنی، رسته‌های فعالیتی مرتبط با گردشگری کشاورزی، مراحل صدور مجوز فعالیت، مدارک مورد نیاز متقاضی، وظایف دارنده مجوز، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری و فرایند صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی بخشی از شاخص‌های تعریف شده در دستورالعمل  صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی به شمار می‌آیند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.