به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، صبح یک روز تابستانی وارد بازار ماهیفروشان بوشهر شدیم. بازار به شکل محسوسی خلوت بود. مشتریها یا نبودند و یا قیمت میگرفتند و دستخالی از بازار بیرون میرفتند، این میان ماهی فروشان بیشتر از هر زمان دیگری بالای سر ماهیهای خود رفت و آمد مردم را نظاره گر بودند و خبری از بده و بستان همیشگی نبود.
قیمت ماهی در بازار بوشهر، خود را به شکل تاسف باری با دلار تطبیق داده است. ماهیهای بازار بوشهر این روزها با قیمت دو یا سه برابری دلبری میکنند. ارزانترین ماهیها (خشار) کیلویی یک دلار! ماهی شیر نیز هر کیلوگرم ۱۳۰ هزار تومان. ماهیهای پرطرفدار نیز تا ۲۴۰ هزار تومان قیمت داشتند.
ماهیفروشان میگفتند از روزی که قیمت دلار بالا رفت، صادرات آبزیان برای شناورهای صیادی بسیار پرجاذبه شده است. دیگر کسی حاضر نیست ماهی خود را به بازار بوشهر برساند.
این قضیه باعث شده که عرضه ماهی در بازار بوشهر بهصورت بیسابقهای کاهش یابد. همین موضوع باعث افزایش تاریخی قیمت ماهی شده است.
کسبه بوشهر میگویند فروش آنها به کمتر از چهل درصد قبل از گرانیها رسیده است. آنها میگویند، چون فروش ماهی کاهش یافته هر روز مقداری ماهی روی دستشان میماند؛ لذا سودی از فروش ماهی نمیبرند.
ماهیفروشان میگویند دولت نه عزمی برای مقابله با صادرات غیررسمی ماهی دارد و نه کنترلی بر صادرات رسمی. نتیجه اینکه ماهی در بازار بوشهر به حدی گران شده که کسی نتواند آن را به خانه ببرد.
یکی از کسبه در خصوص کنترل قیمت ماهیها چنین میگوید: به نظر میرسد وقت آن رسیده که دولت جلوی قاچاق ماهی را با عزم بیشتری بگیرد. از طرفی باید در حمایت از سفره مرزنشینان برنامهریزی بهتری برای صادرات ماهی صورت بگیرد. بازاریان در همین رابطه میگویند میتوان هرماه ده روز صادرات را ممنوع کرد تا قیمت ماهی در بازار بوشهر از کنترل خارج نشود.
او ادامه میدهد: اینکه چقدر این اقدام شدنی است را ما نمیدانیم، اما میدانیم که دولت باید به فکر سبد غذایی و سفره مرزنشینان باشد. نمیتوان و نباید انتظار داشت که مردم بندرنشین در طول سال مزه ماهی به دهانشان نرسد. شاید بتوان در ماههای خاصی از سال صادرات را ممنوع کرد تا وفور آبزیان در بازار باعث کاهش قیمتها شود.
منبع: فارس
انتهای پیام/ب