محققان معتقدند ارتباط مستقیمی میان پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و سلامت قلب و عروق وجود دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی نزدیک به یک سوم تمام مرگ و میر‌های جهان را شامل می‌شود. سالانه ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در جهان به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهند.

داشتن رژیم غذایی سالم می‌تواند نقشی تعیین کننده در سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی داشته باشد. برخی مواد غذایی با بالا بردن فشار خون، چربی خون و التهاب در بدن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را افزایش می‌دهند. در مقابل، برخی دیگر از مواد غذایی با پایین آوردن کلسترول بد خون و تقویت قلب، جلوی ابتلا به امراض را می‌گیرند.

در این گزارش ۱۰ ماده غذایی را معرفی خواهیم کرد که با مصرف آن می‌توانید سطح سلامت قلب خود را افزایش دهید.

۱- سبزیجات با برگ‌های سبز

سبزیجاتی که برگ‌های سبز دارند مانند اسفناج، کلم پیچ و سبزی‌ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند. شهرت این مواد غذایی بیشتر به دلیل داشتن ویتامین K است که به محافظت از عروق و انجام درست فرآیند لخته شدن خون در بدن کمک می‌کند.

این مواد غذایی همچنین دارای نیترات هستند که می‌تواند فشار خون را در افراد کاهش دهد، از تصلب شرایین جلوگیری کرده و عملکرد دیواره رگ‌های خونی را بهبود ‌بخشد. تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف سبزیجات با برگ‌های سبز می‌تواند خطر حمله قلبی را کاهش دهد.

سبزیحات

۲- غلات کامل

غلات کامل یکی از بهترین مواد غذایی هستند که تاثیرات بسیار خوبی بر عملکرد قلب دارند. معروف‌ترین غلات کامل شامل گندم کامل (سبوس دار)، برنج قهوه ای، جو دو سر و گندم سیاه می‌شود.

غلات کامل میزان فیبر بالایی دارند و به همین دلیل می‌توانند کلسترول بد خون را کاهش دهند. کاهش کلسترول بد خون تاثیر مستقیمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی دارد. تحقیقات نشان داده است هر چه افراد در رژیم غذایی خود از غلات کامل بیشتر استفاده کنند، خطر بیماری‌های قلبی در آن‌ها کاهش می‌یابد.

غلات


بیشتر بخوانید


۳- توت‌ها

خانواده توت‌ها شامل شمار زیادی از انواع میوه‌ها است که مهم‌ترین آن‌ها توت فرنگی، توت سفید، تمشک و زغال اخته می‌شود. این میوه‌ها به دلیل آنکه سرشار از آنتی اکسیدان هستند می‌توانند با جلوگیری از التهاب عروق، بر عملکرد درست قلب تاثیر مثبتی داشته باشند.

یافته‌های محققان نشان می‌دهد کسانی که میزان بالایی از خانواده توت‌ها را در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند، احتمال کمتری دارد که به بیماری‌های قلبی دچار شوند.

توت

۴- آووکادو

آووکادو سرشار از چربی‌های غیراشباع مفید برای قلب است که می‌تواند با کاهش سطح کلسترول بد خون، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را کاهش دهد. یک تحقیق در میان افراد چاق نشان می‌دهد از میان سه رژیم کاهش دهنده کلسترول خون، افرادی که روزانه یک عدد آووکادو مصرف می‌کنند احتمال کمتری دارد که به بیماری‌های قلبی دچار شوند.

آوکادوو

۵- ماهی چرب و روغن ماهی

ماهی‌های چرب مانند سالمون، ماهی خال دار، ماهی تن و ساردین به دلیل آنکه سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند بر روی عملکرد مفید قلب بسیار تاثیر گذارند.

یک تحقیق نشان می‌دهد افرادی که به مدت دو ماه ۳ بار در هفته ماهی سالمون مصرف کردند به طور قابل توجهی فشار خون دیاستولیک آن‌ها کاهش یافت. کاهش فشار خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را کاهش دهد.

یک تحقیق دیگر نیز نشان داد مصرف بلند مدت ماهی می‌تواند سطح کلسترول منفی بدن، تری گلیسرید خون، افزایش سریع قند خون و فشار سیستولیک را در افراد کاهش دهد.

ماهی

۶- گردو

گردو منبع بی نظیری از فیبر و ریز مغذی‌هایی مانند منگنز، مس و منیزیم است. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کمی گردو در رژیم غذایی روزانه به میزان قابل توجهی از ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی می‌کاهد.

یک تحقیق دیگر نیز نشان می‌دهد گردو سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد. همچنین گردو باعث کاهش فشار خون دیاستولیک و نیز کاهش فشار خون مرتبط با التهاب رگ‌ها می‌شود.

گردو

۷- حبوبات

حبوبات دارای "نشاسته مقاوم" هستند که به وسیله باکتری‌ها در دستگاه گوارش تخمیر می‌شود. در برخی مطالعات که بر روی حیوانات انجام گرفته است مشخص شده نشاسته مقاوم می‌تواند سطح کلسترول بد و تری گلیسرید خون را کاهش دهد. همچنین شماری از تحقیقات نشان داده است خوردن حبوبات می‌تواند برخی عوامل موثر بر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

حبوبات

۸- شکلات تلخ

شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان است که می‌تواند بر روی سلامت قلب تاثیر مثبت داشته باشد. خوردن شکلات تلخ با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی رابطه مستقیم دارد. کسانی که ۵ بار در هفته شکلات تلخ مصرف می‌کنند، نسبت به دیگران ۵۷ درصد کمتر احتمال دارد به تصلب عروق قلب دچار شوند.

شکلات

۹- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی دارای لیکوپن است که یک رنگدانه گیاهی با آنتی اکسیدان‌های فراوان است. آنتی اکسیدان‌ها با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، مانع از آسیب‌های ناشی از اکسید کنند‌ها و التهاب رگ می‌شوند. هر دوی این موارد بر روی بیماری قلبی تاثیر مستقیم دارد. سطح پایین لیکوپن در خون می‌تواند باعث حمله قلبی شود. داشتن رژیم غذایی سرشار از مواد حاوی لیکوپن احتمال وقوع سکته قلبی در افراد را کاهش می‌دهد.

گوجه فرنگی

۱۰- سیر

اطبا برای قرن‌ها از سیر به عنوان یک ماده طبیعی برای درمان هر دردی استفاده می‌کردند. در سال‌های اخیر محققان قابلیت درمانی سیر را تایید کرده اند و می‌گویند سیر می‌تواند سلامت قلب انسان را بهبود بخشد. دلیل اصلی آنکه سیر دارای فواید بی شماری است ریشه در یک ماده ترکیبی به نام الیسین در آن دارد. این ماده برای درمان شماری از بیماری‌ها مفید است.

یک مطالعه نشان داد افرادی که برای ۲۴ هفته روزانه ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم سیر مصرف کرده اند مانند کسانی که دارو مصرف کرده اند، شاهد کاهش فشار خون بوده اند. همچنین تحقیق دیگر نشان داد سیر در کاهش کلسترول خون نقش مهمی دارد.

 ارتباط مستقیمی میان رژیم غذایی و سلامت قلب وجود دارد. آنچه که شما در هر وعده غذایی میل می‌کنید بر فشار خون، سطح کلسترول بد و سلامت قلب شما تاثیرگذار است. می‌توانید با گنجاندن این مواد غذایی در وعده‌های خود میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان قابل توجهی کم کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۴۱ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
خیلی ممنون موفق باشید رزمنده۸ سال دفاع مقدس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۹
عالی بود