به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لگیمات یا لقیمات یکی از شیرینیهای مخصوص ماه مبارک رمضان و نوعی بامیه عربی است. خوزستانیها و بیشتر جنوبیها به خصوص بندرعباسیها با این نوع شیرینی آشنایی کامل دارند.
طرز تهیه این شیرینی بسیار راحت بوده و سریع آماده میشود. شکل این شیرینی شبیه توپکهای طلایی است که دارای یک شیره بسیار شیرین میباشد. علاوه بر آن یسبار ترد است و به راحتی در دهان آب میشود. این شیرینی هامانند زولبیا و بامیه در روغن سرخ میشود و جز دسته شیرینیهای خمیری به حساب میآید.
مواد لازم
آرد سفید: یک ونیم پیمانه (۱۹۰گرم)
پودر نشاسته: یک سوم پیمانه
شیر خشک: دو قاشق غذاخوری (یک پنجم پیمانه) اگر نداشتید بجاش یک قاشق غذاخوری آرد بریزید
پودر مخمر: یک قاشق مرباخوری سرصاف
روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
شربت بار یا عسل یا شکر: یک قاشق غذاخوری
آب ولرم: سه چهارم پیمانه (۱/۲ پیمانه+ یک چهارم پیمانه)
تخم مرغ متوسط: یک عدد
وانیل: نوک قاشق چایخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت:
شکر: ۱ و ۱/۴ پیمانه
آب: ۱/۴ پیمانه
گلاب: ۱/۴ پیمانه
زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
جوهرلیمو: نوک قاشق چایخوری
گلوکز: یک قاشق غذاخوری
مراحل پخت
ابتدا مواد خشک رو باهم مخلوط کنید.
سپس آب، تخم مرغ، روغن و شربت را اضافه و خوب مخلوط کنید.
سپس روی ظرف را بپوشانید تا یک ساعت استراحت کند و حجم خمیر چند برابر شود.
در تابه روغن بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم تا خوب داغ شود،
حالا مواد خمیر را هم بزنید تا پفش گرفته شود و بعد در قیف بریزید.
سر قیف را با قیچی بچینید.
هر چی سوراخ سر قیف بزرگتر باشد، درشتتر شده و پختش طولانیتر میشود.
حالا قیچی را در روغن داغ بزنید و با آن خمیر را در روغن داغ بیندازید.
خمیر در روغن پف میکند و گرد میشود.
با قاشق لگیماتها را در روغن حرکت دهید تا یکدست سرخ شود.
سپس دو سه ثانیه روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغنش گرفته شود و بعد در شربت ولرم بندازید.
در نهایت در صافی بگذارید تا شربت اضافیش برود.
شربت_بار:
یک و یک چهارم پیمانه شکر را با نصف پیمانه مخلوط آب و گلاب و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو را روی حرارت خیلی کم مخلوط کنید.
وقتی که شکر خوب حل شد یک قاشق غذاخوری سرپر گلوکز اضافه و حرارت را بیشتر کنید تا بجوش آید.
بگذارید دو دقیقه بجوشد.
در نهایت حرارت را خاموش کرده و دربش را بگذارید تا ولرم شود.
منبع: غذالند
انتهای پیام/