به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شامی لپه یا شامی پوک یکی از محبوبترین و خوشمزهترین انواع شامی است. گیلانیها معمولا این شامی را همراه با سبزی خوردن و پنیر میل میکنند که طعم آن را چندین برابر خوشمزه میکند. این شامی را هم میتوان با گوشت تهیه کرد و هم میتوان گوشت را از مواد لازم آن حذف کرد و یک غذای گیاهی از آن تهیه کرد. این غذا معمولا به عنوان پیش غذا استفاده میشود، اما در اکثر مواقع مردم ایران از آن به عنوان شام استفاده میکنند.
مواد لازم
گوشت گوساله یا گوسفندی: ۴۰۰ گرم
لپه: ۴۰۰ گرم
تخم مرغ: ۴ عدد
پیاز: ۱ عدد
زعفران: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زرچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
ابتدا گوشت رو میپزیم.
سپس پیاز را خورد میکنیم و تفت میدهیم و وقتی پخت و کمی رنگش برگشت، بهش زرچوبه اضافه کرده و گوشت را هم داخلش میریزیم.
گوشت و پیاز را کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت برگردد.
سپس به گوشت آب اضافه میکنیم تا بپزد.
بهتر است آب را بیش از حد نریزیم، زیرا بهتر است مزه گوشت به آب نرود که وقتی پخت تنگ آب شده باشد.
دقت کنید که وقتی گوشت پخت کمی نمک هم به آن اضافه کنید و بگذارید آب گوشت کشیده شود.
وقتی گوشت پخت و سرد شد ریش ریشش میکنیم.
لپههایی که از قبل خیس کردیم و پختیم و آبشان هم کاملا کشیده شده را با گوشتکوب خوب میکوبیم تا کاملا حالت پوره بگیرد و بعد گوشت ریش ریش شده را به لپهها اضافه میکنیم.
راه دیگر این است که میتوانیم لپه پخته و گوشت را داخل غذا ساز بریزیم یا با چرخ گوشت چرخ کنیم، اما بهتر است ریش ریشهای گوشت هنگام خوردن شامی احساس شود، زیرا خیلی در دلپذیرتر شدن شامی تاثیر دارد.
در این مرحله باید گوشت و لپه را خیلی با حوصله ورز دهیم تا کاملا به خورد هم بروند و گوشت تبدیل به ریش ریشهای خیلی باریک شود که به سختی دیده میشوند.
در نهایت تخم مرغ ها، زعفران، نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و باز هم ورز میدهیم.
حالا باید شامیها را شکل دهیم تا برای سرخ کردن آماده شوند پس یک گلوله از مواد برمیداریم.
مواد را کف دستمان فشار میدهیم تا گرد شود و با انگشتمان یک سوراخ وسطش ایجاد میکنیم.
حالا داخل ماهیتابه روغن ریخته و وقتی داغ شد شامیها را داخل آن میچینیم.
احتیاجی نیست که در ماهیتابه بسته باشد. فقط باید با شعله خیلی ملایم شامیها را سرخ کنیم تا تخم مرغهای داخل هم خوب بپزند.
بعد از اینکه یک طرف طلایی شد برشون میگردونیم تا هر دو طرف شامیها طلایی و سرخ شوند و بعد هم روی یک دستمال میذاریمشون تا روغن اضافیشون از بین برود.
البته این مدل شامی خوشبختانه خیلی کم روغن به خودش میکشه.
منبع: غذالند
انتهای پیام/