رئیس اورژانس کشور گفت: امروز ۱۱۵ پروژه اورژانس در کشور افتتاح شد و شاهد توسعه ناوگان اورژانس کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،پیرحسین کولیوند رئیس اورژانس کشور در مراسم افتتاح پروژه‌های اورژانس که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: ۲۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس در دستور خرید قرار دارد. توان مهارتی پرسنل را افزایش داده ایم و پرسنل ما کار‌های بالینی خوبی انجام می‌دهند.

او ادامه داد: در شرایط کنونی با شیوع کرونا ماموریت‌های اورژانس ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده و کیفیت کار بالا رفته است. اورژانس یار را در قالب طرح هر خانه یک پایگاه سلامت اجرایی کردیم. در حال حاضر ۶۰ دانشجوی فوریت‌های پزشکی خانم داریم و  تلاش می‌کنیم تا دانشکده فوریت‌های پزشکی ایجاد شود.

کولیوند با اشاره به اینکه امروز اولین آمبولانس ریلی کشور راه اندازی شد، گفت: در مراسم ۵۳ مخاطره را راه اندازی کرده ایم و ۱۳ مخاطره در اولویت قرار دارند که نیرو‌های ما در این زمینه آموزش دیده اند.

رئیس اورژانس کشور بیان کرد: پایگاه‌های اورژانس جاده‌ای و شهری ما امروز افزایش پیدا می‌کند و ۱۱۵ پروژه اورژانس امروز افتتاح می‌شود.

قرارداد خرید یک هزار دستگاه موتورلانس بسته شده است

او ادامه داد: با کمک شخص وزیر بهداشت و نمایندگان مجلس سازمان اورژانس کشور شکل گرفت که باعث چابکی خدمات سازمان شد و به نحوی زمان رسیدن بر بالین بیمار حتی در جاده‌های روستایی کاهش چشمگیری داشته است. زمان گذشته در تهران زمان رسیدن بر بالین بیمار به طور متوسط ۳۸ دقیقه بود که به ۱۴ دقیقه و در موتور آمبولانس‌ها به زیر ۱۰دقیقه رسیده است.

کولیوند افزود: در حوادث ترافیکی شاهد کاهش آمار مرگ و میر هستیم در حالی که سازمان بهداشت جهانی دو سال قبل ما را جزو کشور‌های رده هشتم می‌گذاشت، اما اکنون در رده الف قرار داریم و با کشور‌هایی مانند آلمان و ... مقایسه می‌شویم.

او با اشاره به توسعه اورژانس هوایی کشور، تصریح کرد: از ۷ فروند بالگرد اورژانس هوایی به ۴۵ فروند رسیده‌ایم و ۶۵ درصد مصدومان را مستقیما با بالگرد به اتاق عمل انتقال داده‌ایم، در حالی که در گذشته این ۶۵ درصد افرادی بودند که یا فوت می‌کردند و یا دچار عارضه می‌شدند.

کولیوند تاکید کرد: ۳۳۰ دستگاه موتور آمبولانس در حال خدمت رسانی است و قرارداد خرید یک هزار دستگاه موتورلانس هم بسته شده است تا به کلانشهر‌ها برسانیم.

۴ شهید اورژانس در بحران کرونا

او درباره خدمات ارائه شده اورژانس در بحران کرونا، تصریح کرد: با پذیرش دانشجویان به شکل ۲۴ ساعته در بحران کرونا کار کردیم. به یاد دارید که حتی در روز‌های نخست همکاران ما هتلداری هم کردند. در این بحران شیفت کاری همکاران ما به شکل ۲۴ ساعت کار و ۱۲ ساعت استراحت تغییر کرده است. تاکنون ۱۹۰۰ مبتلا به کرونا و ۴ شهید اورژانس در بحران کرونا داشتیم، اما به رغم از چرخه خارج شدن موقت مبتلایان باز هم از خدمت رسانی عقب نماندیم.

انتقال ۱۹ هزار بیمار مبتلا به سکته مغزی در زمان طلایی به مراکز درمانی

کولیوند به خدمات اورژانس در دو کد ۲۴۷ و ۷۲۴ در حوزه سکته‌های قلبی و مغزی، اشاره کرد و افزود: برای مدیریت سکته‌های قلبی در این قسمت از دستگاه نوار قلب تولید داخل استفاده می‌کنیم و اگر کسی دچار سکته قلبی حاد شود به محض گرفتن نوار قلب و تشخیص پزشک یک راست به بخش مخصوص ارجاع داده می‌شود. تاکنون ۹۵ هزار نفر در کمتر از ۶۰ دقیقه به این مراکز رسیده‌اند. در مورد بیماران سکته مغزی نیز ۱۹ هزار نفر در زمان طلایی سه ساعت اولیه به مراکز مربوطه انتقال داده شده‌اند بدون آنکه زمانی در پذیرش اورژانس از دست برود. تاکنون ۸ هزار و ۵۰۰ نفر با تزریق RTPA از عوارض سکته مغزی نجات یافتند.

رئیس سازمان اورژانس با تاکید بر اینکه در حوادث مختلف اورژانس اولین دستگاهی است که حضور می‌یابد، اظهار کرد: در حوزه کرونا هم همین اتفاق افتاد. اکنون حتی انتقال بین بیمارستانی را هم ما انجام می‌دهیم و تیم عملیات ویژه که برای عملیات‌های رادیواکتیو و ... تعبیه شده است خوب کار می‌کند و رشد قابل قبولی داشته‌ است. در این زمینه تقویت سامانه MCMC، مانیتورینگ آمبولانس‌ها و... انجام شده است.

او با اشاره به خدمات اورژانس در نوروز، اربعین، چهارشنبه سوری و... افزود: در این قسمت‌ها رضایتمندی زیادی از عملکرد اورژانس داشتیم. خوشبختانه از ۲۴۰۰ دستگاه آمبولانس به ۵۵۰۰ دستگاه رسیده‌ایم و همچنین قصد خرید تعداد بیشتری آمبولانس تا آخر سال جاری را داریم.

کولیوند با اشاره به افزایش توان مهارتی پرسنل اورژانس، گفت: با اینکه این عزیزان پزشک نیستند و پزشک همراهشان نیست، اما با راهنمایی‌های مناسب اقدامات بالینی مناسبی انجام می‌دهند. در توسعه پایگاه‌های اورژانس از ۱۹۰۰ پایگاه به ۳۳۰۰ پایگاه رسیده‌ایم.

آمادگی برای اعزام نیرو‌های عملیات ویژه اورژانس به مردم لبنان 

رئیس سازمان اورژانس همچنین برای کمک به شهروندان آسیب دیده لبنانی، بیان کرد: آمادگی کامل داریم که نیرو‌های عملیات ویژه اورژانس را برای کمک به مردم لبنان اعزام کنیم.

او ادامه داد: تمام تلاش ما این بوده که هر سال یک قسمت از دستورات مقام معظم رهبری و اهداف دولت و وزارت بهداشت را انجام دهیم و همواره سعی کردیم یک قدم جلوتر باشیم. در حال حاضر کمترین شکایت‌ها در سامانه ۱۹۰ مربوط به اورژانس است و حتی این موارد شکایت نیز به سادگی حل می‌شود. شرایط ارائه خدمات در اورژانس بسیار بهبود یافته و توانستیم بر اساس سامانه‌ها بیماران را به خوبی میان مراکز توزیع کنیم. هدایتی که صورت می‌گیرد کاملا استاندارد بوده و از پرت منابع جلوگیری شده است.

درصدد خرید بیمارستان سیار هستیم

رئیس سازمان اورژانس افزود: بسیاری از پایگاه‌های ما در کانکس بود که در فصول مختلف عزیزان ما اذیت می‌شدند اکنون قالب این کانکس‌ها به ساختمان تبدیل شده است. در اورژانس هوایی در کاهش مرگ و میر مادران باردار نقش چشمگیری داشتیم. اکنون در صدد خرید تعدادی بیمارستان سیار هستیم. در شهر‌هایی مثل اهواز، ایلام و... نیاز به اورژانس و بیمارستان سیار است.

او با اشاره به کمبود پرسنل اورژانس گفت: این عزیزان علی‌رغم دریافتی‌های کمی که دارند، اما از جون و دل مایه می‌گذارند و زحمات سنگینی می‌کشند که انتظار حمایت ویژه‌تر از آن‌ها داریم.

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی با اورژانس بسیار خوب و چشمگیر است و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاه‌ها نیز این همکاری را با اورژانس دارند.

پیرحسین کولیوند رئیس اورژانس کشور در حاشیه افتتاح ۱۱۵ پروژه اورژانس از قربان تا غدیر اظهار کرد: ۱۱۵ پروژه اورژانس را افتتاح کردیم و ۷ دانشگاه علوم پزشکی به نمایندگی گزارشی ارائه کردند و امروز به برکت جمهوری اسلامی و کمک عزیزان در اورژانس و دانشگاه‌های علوم پزشکی این ۱۱۵ پروژه به بهره برداری رسید.

او ادامه داد: اورژانس ریلی از دغدغه‌های ما بود و این اورژانس را در کشور نداشتیم و در حوادث‌های ریلی ما از اورژانس هوایی استفاده می‌کردیم و در شب، چون بالگرد دید در شب نداشتیم امدادرسانی با چالش رو به رو بود و اورژانس ریلی به ما کمک خواهد کرد.

بیمارستان ریلی به زودی افتتاح خواهد شد

کولیوند گفت: بیمارستان ریلی به زودی افتتاح خواهد شد تا بهتر خدمت رسانی کنیم و در این بین آموزش خدمات فوریت‌های پزشکی را به پرسنل در ناوگان حمل و نقل ریلی در دستور کار داریم تا همکاران در راه آهن خدمات فوریت‌های پزشکی ارائه دهند.

ریس اورژانس کشور اظهار کرد: سامانه‌هایی که سرعت و وقت ما را بیشتر و بهتر می‌کند مانند ۱۱۵ یا سامانه MCMC برای اعزام بیمار مطابق تخت‌های بیمارستانی و مرکز کنترل و هدایت عملیات ویژه در اورژانس کشور به بهره برداری رسید و تمام ماموریت‌های ویژه در این مرکز هدایت می‌شود و این مرکز داده‌ها را پایش، رصد، تحلیل و برنامه ریزی می‌کند تا در حوادث به نحو احسن خدمت رسانی کنیم.

کولیوند گفت: نرم افزار‌هایی که خطرپذیری شهر‌ها را پیش بینی می‌کند راه اندازی کردیم و ۵۳ مخاطره را در کل کشور شناسایی کردیم که ۱۳ مخاطره بیشتر رخ می‌دهند و برای همه این مخاطرات سناریو‌هایی نوشتیم و نرم افزار‌ها در پیش بینی و پیشگیری و پاسخ به ما کمک می‌کنند.

وزیر بهداشت گفت: توسعه پایگاه جاده‌ای و شهری را امروز شاهد بودیم و یکی از خدمات جدید ما خدمت رسانی تکنسین‌های خانم در اورژانس است.

کولیوند گفت: همه این خدمات در حالی است که اورژانس در کرونا به بیماران خدمت رسانی می‌کند و هیچ کدام از خدمات ما در کرونا کم نشده بلکه بیشتر شده و در بحران کرونا همچنان به مصدومان حوادث جاده‌ای و آتش سوزی خدمت رسانی می‌کنیم و ۶ ماهی است که اورژانس به بیماران کرونایی خدمت رسانی می‌کند و نیرو‌های اورژانس علی رغم خستگی، اما شاداب و پر نشاط به مردم خدمت رسانی می‌کنند و ما یک مورد گزارش نارضایتی نداشتیم.

کولیوند درباره اعزام تیم عملیات ویژه برای امدادرسانی به مردم آسیب دیده لبنان گفت: تیم عملیات ویژه خوبی در اورژانس تربیت کرده ایم و سال گذشته در جلسه‌ای که در تهران برگزار شد این تیم مورد تایید وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی قرار گرفت و آمادگی داریم برای خدمت رسانی به مردم لبنان این تیم‌ها را اعزام کنیم.

جزییات طرح اورژانس ریلی در کشور

او با اشاره به جزییات طرح اورژانس ریلی در کشور گفت: ما در سه فاز اورژانس ریلی را راه اندازی کردیم، در فاز نخست راه اندازی اورژانس ریلی در شهر خرم دره استان زنجان کلید خورد و فاز دوم در شیراز اورزانس ریلی راه اندازی خواهد شد و ۱۵ آمبولانس ریلی به زودی به ناوگان اورژانس اضافه می‌شود و ۳۰ واگن آمبولانس ریلی خواهیم داشت و مقرر شد تا ۲ بیمارستان ریلی هم راه اندازی شود تا هر زمان نیاز به اعزام بیمارستان ریلی شد از این بیمارستان‌ها استفاده کنیم.

کولیوند درباره اورژانس ریلی در مترو اظهار کرد: هماهنگی خوبی بین اورژانس کشور و سازمان پدافند غیر عامل و مترو صورت گرفت تا بتوانیم از شبکه ریلی زیرزمینی برای مراکز تروما بیمارستان حضرت امام، شریعنی، سینا و میلاد و. کمک بگیریم و نزدیک این بیمارستان‌ها ایستگاه‌های مترو داریم که می‌توان با تونل ۵۰ تا ۱۵۰ متر دسترسی ایجاد کنیم و به زودی اتفاق خوبی صورت خواهد گرفت و آمادگی بیمارستان‌ها و اورژانس کشور صد درصدی است و مترو باید درباره راه اندازی اطلاع رسانی کند چرا که تونل‌ها باید ایجاد شود.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار