به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد گزارشهای اطلاعاتی آمریکا نشان میدهد عربستان سایتی تازه تأسیس را در نزدیکی ریاض تکمیل کرده که به نظر میرسد نیروگاهی هستهای باشد.
پایگاه خبری نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان «آمریکا در حال بررسی است که آیا برنامه هستهای عربستان به تلاش برای ساخت بمب منجر خواهد شد؟» نوشت: سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در حال بررسی تلاشهای عربستان سعودی برای بالابردن توانایی هایش به منظور ساخت سوخت هستهای است؛ مسألهای که میتواند این کشور را در مسیر ساخت سلاح هستهای قرار دهد.
طبق اعلام مقامهای آمریکایی، آژانسهای اطلاعاتی این کشور در هفتههای اخیر تحلیلهای طبقه بندی شدهای را پخش کرده اند که از تلاشها در داخل عربستان با همکاری چین برای ایجاد ظرفیتهای صنعتی به منظور تولید سوخت هستهای حکایت دارد. این تحلیلها زنگهای هشدار را در خصوص اینکه تلاشهای مشترک و مخفیانه عربستان و چین به منظور فرآوری «اورانیوم خام» بصورتی که بعدا بتوان آن را برای «سوخت تسلیحاتی» غنی سازی کرد، به صدا درآورده است.
در ادامه این گزارش آمده است: به عنوان بخشی از پژوهشهای سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، آنها یک بنای تازه تکمیل شده را نزدیک یک منطقه تولید پنل خورشیدی در نزدیکی ریاض، پایتخت عربستان شناسایی کرده اند که برخی از تحلیلگران دولت آمریکا و برخی کارشناسان دیگر احتمال میدهند یکی از سایتهای هستهای اعلام نشده این کشور باشد.
مقامات آمریکایی میگویند تلاشهای عربستان هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و پژوهشگران اطلاعاتی هنوز نتیجه قطعی در خصوص برخی سایتها که در دست بررسی است، نگرفته اند.
به باور این تحلیلگران، در صورتی که عربستان تصمیم بگیرد یک برنامه نظامی هستهای را دنبال کند، سالها طول خواهد کشید تا بتواند یک کلاهک هستهای را تولید کند.
این در حالی است که به نوشته نیویورک تایمز، عربستان سعودی تصمیم خود برای رقابتهای منطقهای را مخفی نمیکند. محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۸ در سخنانی که نشان از اذعان آشکار وی به غیر صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای این کشور داشت، مدعی شد در صورتی که رقبای منطقهای بسوی بمب حرکت کنند، آنها نیز تلاش خواهند کرد تا به سلاح هستهای دست پیدا کنند.
پیشتر نشریه وال استریت ژورنال در مطلبی اعلام کرده بود عربستان سعودی با همکاری چین ساخت کارخانهای برای استخراج کیک زرد – سوخت راکتور هسته ای- را آغاز کرده است.
بیشتر بخوانید: وال استریت ژورنال: عربستان به دنبال استخراج کیک زرد است
به نوشته روزنامه «وال استریت ژورنال» این تسهیلات در نزدیکی شهر کوچک العُلا واقع در استان مدینه و نزدیک منطقه باستانی مداین صالح راه اندازی شده است.
عربستان سعودی به دنبال پیمان سال ۲۰۱۲ میان ریاض و پکن برای همکاری در زمینه توسعه صلح آمیز انرژی هسته ای، موافقت نامههایی با شرکت ملی هستهای چین و گروه مهندسی هستهای چین به امضا رسانده است.
همچنین چند روز پیش رسانه های خبری به نقل از مقامات امارات اعلام کردند این کشور نخستین نیروگاه برق هستهای در جهان عرب را راه اندازی کرده است.
انتهای پیام/