به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس جمهوری امروز پنجشنبه شانزدهم مردادماه در آیینی ویدئوکنفرانسی سه طرح پتروشیمی در شهرستان های خرم آباد،دیر و عسلویه افتتاح کرد.
طرح پتروشیمی متانول کاوه در شهرستان دیر با سرمایهگذاری ۹۵۰ میلیون دلاری با ظرفیت تولید سالانه حدود چهار میلیون و ۳۱۰ هزار تن متانول و اشتغالزایی یک هزار و ۳۵۰ نفر به عنوان بزرگترین واحد متانولی جهان در زمینی به مساحت ۲۲۰ هکتار در سواحل غربی شهرستان دیر در محدوده میدان گازی پارس شمالی قرار دارد با ظرفیت تولید روزانه ۷ هزار تن متانول با گرید AA بزرگترین تولیدکننده متانول جهان به شمار میرود؛صبح امروز به صورت ویدئو کنفرانسی با دستور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
این مجتمع با سرمایه گذاری ۹۵۰ میلیون دلاری شامل واحد تولید متانول، اسکله صادراتی، واحد یوتیلیتی است که توسط بخش خصوصی احداث شدهاست و ارزش محصولات آن بر پایه قیمت سال ۹۵ حدود ۴۰۰ میلیون دلار در سال است.
خوراک مورد نیاز این واحد تولیدی روزانه ۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی است و با بهرهبرداری از این طرح برای یکهزار و ۳۵۰ نفر فرصت اشتغالزایی شدهاست.
احداث اسکله اختصاصی در سواحل خلیج فارس و در مجاورت این واحد پتروشیمی برای صادرات محصولات تولیدی از مزایای این طرح به شمار میرود.
همچنین پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه نیز یکی از شرکتهای تابعه هلدینگ پتروفرهنگ است که ظرفیت تولید آن یک میلیون ۶۵۰ تن متانول است و حدود ۶۰۰ میلیون دلار برای ساخت آن سرمایه گذاری شده است و ۳۰۰ میلیون دلار ارزش درآمد سالانه آن بر پایه قیمت سال ۹۵ است.
مجتمع پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه نیز در زمینی به مساحت حدود هشت هکتار در فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی در شهرستان عسلویه احداث شدهاست.
براساس برنامهریزی انجام شده با صادرات محصولات این مجتمع روزانه یک میلیون دلار درآمد نصیب کشور خواهد شد.
ایجاد ۷۰۰ فرصت شغلی از دیگر مزایای مجمع پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه است.
همچنین این مجتمع در تلاش است تا با انجام کار مطالعاتی برای ساخت بخش پایین دستی و تولید محصولات دیگر از متانول، در جهت جلوگیری از خام فروشی گام بردارد که در صورت تحقق این امر میتوان به درآمدزایی بسیار قابل توجهی در راستای تکمیل زنجیره ارزش دست یافت.
عملیات اجرایی این طرح در مدت کمتر از پنج سال براساس برنامه زمانبندی استاندارد با بیش از ۱۴ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه، از مهرماه ۹۴ تا خرداد ۹۹ انجام شدهاست.
واحد کاتالیست صنایع پتروشیمی خرمآباد با حجم سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۶۰ نفر به بهره برداری رسید.
مواد تولیدی در این واحد برای نخستین بار در سطح کشور تولید میشود که پیش از این مواد کاتالیزور تولیدی در این واحد بصورت ۱۰۰ درصد از خارج از کشور تولید میشد.
اکنون چهار واحد تولیدی در شهرک پتروشیمی استان در حال ساخت است.
با راه اندازی واحد تولید کاتالیست، علاوه بر افزایش ارزش افزوده محصولات، وابستگیها به تامین این مواد از خارج از کشور قطع شده و به سایر واحدهای پتروشیمی کشور نیز کمک میشود.
سه طرح پتروشیمی متانول کاوه و کیمیای پارس خاومیانه در استان بوشهر و واحد تولید کاتالیست پلیمرهای صنعت در منطقه لرستان در مجموع با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۵۷۰ دلار افتتاح شد.
انتهای پیام/پ
تقریبا برای طرح لرستان 20میلیون دلار هزینش بوده ولی برای بوشهر 1550میلیون دلار
واقعا برای این عدالت متاسفم. البته از اینکه استان بوشهر از این طرح ها بهره مند شده ناراحت نیستم و حتی خوشحال هم هستم چون حقشون است و بیشتر از اینا هم باید بهشون برسن ولی حرفم اینه که یه طرح بسیار کوچک فقط سهم لرستان است و تا سالیان دیگه چیزی برای ما وجود نداره.حق خالص ترین و با وفاترین مردم تاریخ ایران این نیست.
البته بعید بدونم اینا جدید ساخته شده باشن. احتمالا بازسازی شدن چون پول ندارن بسازن