به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی غفوریمقدم معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بخشی از کالاهای اساسی که تا سال گذشته یا امسال با ارز دولتی وارد میشدند، بنا بر تصمیمات دولت و به جهت اینکه اولویت تخصیص ارز برای برخی اقلام دیگر تشخیص داده شده، گروهی از کالاها از جمله برنج پاکستانی، شکر، لاستیک سنگین، حبوبات، چای و برخی اقلام دیگر از ارز دولتی خارج شدند.
او افزود: در دو، سه ماه اخیر ارز این اقلام از ارز دولتی به نیمایی تغییر پیدا کرد. زمانی که برنج پاکستانی با ارز دولتی وارد میشد، در بازار با قیمت ۸ هزار و ۹۰۰ تومان، به عنوان برنج تنظیم بازار عرضه میشد، خارج از آن نیز قیمتش حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان بود، اما بعد از اینکه به ارز نیمایی تغییر پیدا کرد، متناسب با قیمت ارز شد. در مقطعی که تغییر پیدا کرد، حدود ۱۸ تا ۱۹ هزار تومان بود و اکنون به دلیل تغییر قیمت ارز، تغییر داشته و به بیش از ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان رسیده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: این مسائل متاثر از ارز است، ما نیز دیگر سهمیهای به عنوان سهمیه تنظیم بازار نداریم که وارد بازار کرده و شرایط را تعدیل کنیم. امسال از اسفند که ارز برنج پاکستانی تغییر کرد، در ماه رمضان برنج هندی برای تنظیم بازار به ما دادند که نزدیک ۸ هزار تُن بود و توانستیم در دو مرحله آن را جذب کنیم که برنج هندی در آن زمان با قیمت ۶ هزار و ۲۰۰ تا ۷ هزار تومان توزیع شد. از آن مقطع به بعد دیگر برنج هندی نیز به ما تخصیص پیدا نکرده که وارد بازار کنیم و بخشی از تقاضا را پاسخ دهیم تا قیمت برنج کاهش یابد.
بیشتر بخوانید
غفوری مقدم بیان کرد: خبر خوب این است که اول مرداد کمیسیون تنظیم بازار داشتیم و آقای کلامی، سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت خانه صمت در جلسه تنظیم بازار حضور داشتند، پیگیری کردیم و قول دادند در دو مورد سهمیه ویژه برای برنج و شکر به ما بدهند. در همین دو، سه روز گذشته پیگیری کردیم و این موضوع قطعی شده که ظرف یکی، دو روز اعلام خواهند کرد. سهمیه خاصی برای برنج هندی و شکر به استان خواهند داد که وارد شبکه میکنیم تا التهاب در برنج و شکر کاهش یابد.
ظرف چند روز آینده قیمت شکر تعدیل خواهد شد
او تصریح کرد: در حال حاضر سهمیهای برای شکر به عنوان سهمیه صنف و صنعت و سهمیه خانوار داریم که در حال برنامهریزی برای توزیع هستیم. ۱۲ هزار تُن شکر به استان دادند که برای توزیع آن برنامهریزی میکنیم، حوالههای صنفی صادر شده نیز در حال جذب بوده و در صنعت هم در حال اقدام است. برای شکر خانوار نیز در حال بستهبندی هستیم تا وارد بازار کنیم که ظرف چند روز آینده قطعا قیمت شکر تعدیل خواهد شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه قیمت مصوب تنظیم بازار مرغ در استان ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که این در جلسات تنظیم بازار به صورت مرتب مطرح است، تاکید کرد: هر هفته یکشنبهها جلسه تنظیم بازار داریم. برای مرغ تصمیم این بود که قیمت ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان اجرایی شود، اما مشکلاتی در ارتباط با تامین مرغ وجود داشت. با توجه به اینکه در دو ماه گذشته جوجهریزی مقداری کاهش پیدا کرده بود، عرضه مرغ نسبت به ماه قبل مقداری کاهش یافت که برای این موضوع تدبیر و قرار شد مرغ منجمد با قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان توزیع شود.
غفوری مقدم اظهار کرد: با پیگیریها و همکاری تشکل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ تخمگذار، قیمت تخم مرغ تعدیل شد و اکنون قیمت مناسب و حتی زیر قیمت مصوب است. قیمت مصوب ۱۱ هزار تومان بوده، اما اکنون میانگین ۹ هزار تومان است.
او افزود: برای گوشت نیز بر اساس تصمیم کمیسیون تنظیم بازار، هفته گذشته کمیته ویژهای برای قیمتگذاری گوشت و اجزای گوشت تشکیل شد که در حال کار کارشناسی هستند تا با کمک جهاد کشاورزی، همکاران ما، کشتارگاه و اتحادیه این اتفاق رخ دهد. کار منسجمی برای گوشت گوساله و گوسفندی صورت خواهد گرفت تا قیمت تعدیل شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت خراسان رضوی ادامه داد: در کنار این موضوع، ۲۲۰ تُن سهمیه گوساله و گوشت منجمد اعلام شده که برنامهریزی توزیع آن در حال انجام است. این سهمیه هفته آینده وارد بازار خواهد شد که ۵۰ درصد برای مشهد و ۵۰ درصد برای شهرستانها و بخشی نیز برای هیئات مذهبی است. زمانی که این گوشت وارد بازار شود، در تعدیل قیمت گوشت تاثیر خواهد داشت. این ایام هم عید قربان بود و تقاضا برای دام زنده افزایش پیدا کرد که موجب افزایش قیمت دام زنده و گوشت شد. با این مجموعه اقدامات، در روزهای آینده شاهد کاهش قیمت گوشت خواهیم بود.
غفوری مقدم بیان کرد: حبوبات نیز در سال گذشته که ارز آن از ارز دولتی به نیمایی تغییر پیدا کرد، افزایش قیمت داشت، اکنون نه اینکه به صورت صددرصد ثابت شده باشد، اما تلرانس قیمت زیادی ندارد.
انتهای پیام// م.ب
انتهای پیام