رئیس کمیسیون صنایع گفت: مجلس برای ساماندهی بازار بورس برنامه دارد و ما طرحی دوفوریتی را آماده خواهیم کرد که براساس آن حداقل یک سوم از سرمایه بورس صرف تولید و زیرساخت‌ها شود.

مجلس برای ساماندهی بازار بورس برنامه داردبه گزارش  خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عزت‌الله اکبری تالار پشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست خبری که امروز به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، اظهار کرد: کمیسیون صنایع و معادن مجلس روز یکشنبه صلاحیت مدرس خیابانی برای تصدی وزارت صمت را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد و از وزیر پیشنهادی صمت دعوت به عمل آمده تا در این جلسه حضور یابد.

وی افزود: ما از الان نمی‌توانیم نتیجه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت را پیش بینی کنیم، چرا که نظر همه نمایندگان مجلس اهمیت دارد و باید ببینیم که نمایندگان چه نظری درباره وزیر پیشنهادی صمت دارند اما کمیسیون صنایع و معادن برنامه‌های مدرس خیابانی را به طور دقیق مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

اکبری تالارپشتی گفت: ما به دنبال آن هستیم که جلوی واردات غیر ضروری گرفته شود و بر همین اساس طرح دو فوریتی الزام دولت برای جلوگیری از واردات هر گونه کالای غیرضروری را به زودی تدوین می‌کنیم، چرا که در سال جهش تولید باید بیش از پیش به سمت تکیه بر تولید داخلی، افزایش صادرات و کاهش واردات حرکت کنیم.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: مجلس قطعا به موضوع تصدی‌گری خودرو ورود می‌کند، چرا که فلسفه وجودی اصل ۴۴ قانون اساسی این است که تصدی‌گری را به مردم محول کنیم و دولت حمایت، هدایت و نظارت را در دستور کار داشته باشد، اما متأسفانه برخی از افراد در دولت نمی‌خواهند که این وضعیت ساماندهی شود و در بدنه دولت مقاومت‌هایی در این زمینه وجود دارد.

وی گفت: ما معتقدیم واگذاری ها باید به افرادی که دارای اهلیت هستند، داده شود و در واگذاری‌ها باید به توسعه و تعالی آن واحدی که واگذار می‌شود، تأکید شود و تعهدات باید در جهت توسعه آن شرکت ها و واحدهای اقتصادی باشد.

اکبری تالارپشتی با بیان اینکه دولت در ایران خودرو ۱۴ درصد و در سایپا ۱۷ درصد سهام دارد، تصریح کرد: ما نمی‌گوییم که دولت در شرکت‌های خودروسازی سهام نداشته باشد، بلکه حرف ما این است که دولت نباید در این عرصه تصدی‌گری کند، چرا که مدل فعلی مدیریت صنعت خودرو پاسخگوی مردم نیست و شاهد مشکلاتی در این عرصه هستیم که باید مرتفع شود.

وی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، درباره لزوم نظارت کمیسیون صنایع به بازار خودرو و تحقیق و تفحص از شرکت‌های خودروسازی گفت: یکی از مدیران عامل سابق ایران خودرو اخیرا به بنده گفت ایران خودرو ۱۳۵ شرکت اقماری دارد که مجلس به دنبال ساماندهی این وضعیت است و اعتقاد ما این است که مردم می‌توانند وارد عرصه اقتصاد و صنعت شوند و باید به مردم در این عرصه هم میدان داده شود.

اکبری تالارپشتی تصریح کرد: فضای مجلس با دستگاه‌های دیگر متفاوت است و نمایندگان مجلس معمولاً نقشه راه دستگاه‌های اجرایی را مشخص می‌کنند و برنامه ریزی های لازم را در این راستا تدارک می بینند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: در زمینه دیپلماسی اقتصادی، کمیسیون صنایع و معادن با وزیر امور خارجه بحث و گفتگو کرد و تأکید ما این بود که سفارت خانه های ما در جنگ اقتصادی باید به شکل اقتصادی تغییر آرایش دهند تا ما بتوانیم از مشکلات عبور کنیم و کمیته مشترکی بین کمیسیون صنایع مجلس و وزارت امور خارجه تشکیل دادیم تا راهکارهایی برای حل این مشکلات در نظر گرفته شود.

اکبری تالارپشتی گفت: زمانی که ما در حوزه انرژی هسته ای، موشکی و نانوتکنولوژی توانایی داریم، پس باید به شرکت های دانش بنیان اعتماد کنیم چرا که باور داریم آنان می توانند توانایی های داخلی کشور را در همه زمینه ها تولید کنند.

وی گفت: دخالت ها نمی گذارد مدیران کار خود را انجام دهند و بر این اساس باید به مدیران در کارشان اختیار داده شود نه اینکه از دفتر رئیس جمهور و یا فلان وزیر تماس گرفته شود و به مدیران گفته شود که فلان کار را انجام دهید و جابجایی هایی در دستور کار خود هر چه سریعتر قرار دهید.

اکبری تالار پشتی تاکید کرد: اگر ما در حوزه امنیتی و نظامی شخصیت های بزرگی چون حاج قاسم سلیمانی را داریم، در صنعت تولید و دیپلماسی اقتصادی هم می توانیم حاج قاسم داشته باشیم و هنر این است که آنها را کشف کنیم و به این افراد میدان داده شود.

وی تصریح کرد: متأسفانه رئیس جمهور به دنبال معرفی دو وزیر به مجلس و تفکیک وزارت صمت بود، بنابراین به دولت مردان می‌گوییم که این مجلس اجازه نمی‌دهد که دیگران آن را به حاشیه ببرند و هدف ما این است که مشکلات مردم را حل و فصل کنیم.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن گفت: مجلس برای ساماندهی بازار بورس هم برنامه دارد و ما طرحی دوفوریتی را آماده خواهیم کرد که براساس آن حداقل یک سوم از سرمایه بورس صرف تولید و زیرساخت ها شود تا از نقدینگی موجود در بورس باید استفاده شود.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
لطف کنین برنامه هاتونو نیارین تو بورس . ممنون
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۶:۴۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
خیلی شرکت ها و تولید کننده های داخلی ما با وجود داشتن پتانسیل و استعداد لازم به علت بالا بودن نرخ بهره و کمبود نقدینگی و البته برخی افکار منفی مخرب همیشه از رقابت با رقبا به خصوص ترکیه ناتوان بوده اند.انشالله با تامین نقدینگی و سرمایه در گردش شرکت هامون از طریق واگذاری اونها در بورس هم بتونیم سرمایه های سر گردان و تورم زا کشور رو مدیریت بکنیم و هم شرکت هامونو از نظر مالی قوی و همچنین پایین آوردن هزینه تولید برای تسخیر بازار های منطقه قدرتمند ظاهر شویم.سالها پیش بازار عراق رو به راحتی به رقیب واگذار کردیم تا دیر نشده بجنبیم تا بازار 800میلیارد دلاری آبادانی سوریه رو که خیلی از کشورها براش دندون تیز کردن اما اولویت با شرکت های ایرانیه رو از دست ندهیم.
آخرین اخبار