به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان، احمد تجری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: تنوع اقوام و فعالیت ۸۰ رشته
صنایع دستی در استان گلستان موجب شده تا محصولات تولیدی هنرمندان این استان از لحاظ کیفیت و تنوع در جایگاه مطلوبی قرار داشته باشد.
او گفت: معاونت صنایع دستی استان اقدامات مطالعاتی و پژوهشی برای رشتههای سنتی و قدمت دار استان را که پیشینه تاریخی دارند اجرایی کرده و پس از شناسایی استادکاران قدیمی و شاخص از طریق آموزش به علاقهمندان بستر را در راستای ترویج رشتههای در حال فراموشی فراهم میسازد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: بر اساس نیازسنجیها و اولویتهای در نظر گرفته شده در سال جاری احیای ۴ رشته پالان دوزی، چاپ سنتی (باتیک)، لاک تراشی و نمد سیاه رودبار در دستور کار معاونت صنایع دستی استان قرار گرفته است، اما با توجه به سهمیهای که به استان اختصاص داده میشود هر ساله ۱ رشته در وزارت میراث فرهنگی مطرح و مورد تایید قرار خواهد گرفت.
او با بیان این که از مشکلات و عوامل اصلی فراموشی صنایع دستی اصیل و بومی هر استان میتوان به تغییر سلیقهها، کاهش تقاضا برای تولید و در نتیجه تعطیلی کارگاهها، بازاریابی نادرست، عدم استفاده از طراحی کاربردی محصولات اشاره کرد، افزود: رفع این آسیبها برای ایجاد انگیزه در هنرمندان مورد توجه جدی ادره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار دارد.
تجری یادآور شد: تاکنون ۱۱ رشته صنایعدستی مناطق گوناگون استان احیا شده و تلاش میکنیم روند بازتولید این هنرهای سنتی بومی همچنان تداوم یابد.
او اضافه کرد: لباس سنتی شاهکوه، زیارت و سرکلاته خرابشهر، ابریشمبافی ترکمن، رودوزی سنتی (بلیش دوزی)، صنایعدستی فلزی، صنایعدستی حصیری، سفال گرگان و نساجی سنتی گنبدکاووس از جمله رشتههای احیا شده گلستان در سالهای اخیر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان در پایان آموزش، حضور در نمایشگاه ها، طراحی محصولات کاربردی، شرکت در جشنوارهها و حضور در بازارچههای دائمی و فصلی و ثبت ناملموس آثار صنایع دستی را از اقدامات مهم این اداره کل در راستای توسعه و ترویج محصولات صنایع دستی بیان کرد.
انتهای پیام/م