۱۸۰ هزار نفر در آذربایجان‌شرقی جامعه هدف بنیاد شهید هستند

مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که در مجموع ۱۸۰ هزار نفر در استان، جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند، گفت: ۵۰ درصد این افراد در تبریز زندگی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،عباس پورحسن مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران آذربایجان‌شرقی در نشستی با اصحاب رسانه استان به مناسبت روز خبرنگار، با بیان این‌که ۱۷ مرداد مزین به نام شهید خبرنگار، شهید محمود صارمی است، اظهار کرد: با نگاهی گذرا به فراز و نشیب‌هایی که مردم ایران طی چهل سال با آن رو به رو بوده‌اند، نقش خبرنگاران در اطلاع رسانی دقیق و سریع و روشنگری و آگاهی بخشی به جامعه بسیار برجسته است.

او ادامه داد: این نقش فاخر و ارزشمند از زمان اوج مبارزات و فعالیت‌های انقلابی و در تصاویر و اطلاعاتی که در حافظه تاریخ انقلاب ثبت شده، بسیار حائز اهمیت بوده و تاریخ ارزشمند و زبان گویای آن دوران است.

پورحسن با بیان این‌که خبرنگاران، با زبان قلم فریاد آزادی خواهی را سر می‌دهند، گفت: خبرنگار، شخصیتی جریان‌ساز است که ضمن آگاهی‌دهی به جامعه، یکی از مهم‌ترین ماموریت‌هایش این است که بتواند در بین مردم، نسبت به آینده امیدواری ایجاد کند.

او  با بیان این‌که بنیاد شهید استان، ۱۷ شهرستان با ۹۸۳۹ شهید دارد، اظهار کرد: ۲۳ هزار و ۹۷۵ جانباز و ۱۹۰۶ آزاده در استان داریم که با احتساب اعضای خانواده‌شان، در مجموع ۱۸۰ هزار نفر در استان جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند.

بیش از ۴ درصد شهدای کشور را داریم

مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران استان با بیان این‌که چهار و ۳۳ صدم درصد شهدای کشور، چهار و پنج صدم درصد جانبازان کشور، چهار و ۴۰ صدم درصد آزاده‌ها از آذربایجان‌شرقی هستند، افزود: ۹۹ و نیم درصد از ایثارگران استان از ما فقط انتظار احترام و تکریم دارند که گاه این خواسته را دریغ می‌کنیم.

او  با اشاره به این‌که اداره کل بنیاد شهید استان به مثابه یک دولت بوده و بخش‌های گوناگونی مثل آموزش، بهداشت، ورزشی، حقوقی و... دارد، اظهار کرد: این اداره کل، دارای معاونت‌های بهداشت و درمان، تعاون و امور اجتماعی، فرهنگی و آموزشی و توسعه مدیریت و منابع انسانی است.

او  با اشاره به فعالیت‌های این اداره کل در حوزه بهداشت و درمان برای جامعه هدف، گفت: تشکیل شورای مشورتی سلامت، توزیع بیش از سه هزار و ۸۰۰ بسته بهداشتی برای جانبازان، تحویل ۶۴۲ بسته به جامعه هدف، توزیع ۱۱ هزار بسته ماسک برای جانبازان، توزیع بیش از دو هزار و ۸۰۰ لیتر مواد ضدعفونی‌کننده و توزیع ۱۰۰ عدد لباس کادر بیمارستانی از جمله عملکرد این مجموعه طی پنج ماه اخیر بوده است.

 مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران آذربایجان‌شرقی  با تشریح عملکرد حوزه تعاون و امور اجتماعی نیز گفت: برقراری ۹ هزار و ۴۴۳ ارتباط تلفنی و سه هزار و ۸۱۵ دیدار، اعطای بیش از ۱۰۰ مورد تسهیلات وام قرض الحسنه پنج و هفت میلیونی، اعطای ۴۰ میلیارد ریال وام از بانک دی و بیش از ۵۰ میلیارد ریال از بانک‌های عامل به جامعه هدف از جمله اقدامات بوده است.

پورحسن  بیان کرد: در حوزه معاونت فرهنگی نیز جمع آوری هزار و ۵۰۰ زندگی‌نامه و وصیت‌نامه شهدا، بارگزاری سه هزار و ۴۰۰ زندگی‌نامه و وصیت‌نامه شهدا در سایت نوید شاهد و جمع‌آوری اطلاعات هشت هزار و ۵۰۰ گروه‌های متعدد شهدای معظم تاکنون انجام شده است.

مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران استان با بیان این‌که اولیت کاری ما رضایتمندی جامعه هدف است، افزود: اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت و رسیدگی به گلزار شهدا و... نیز در زمره مسئولیت‌های ماست.

او  با بیان این‌که به لحاظ تولی‌گری، شهرداری تبریز و بنیاد شهید متولی گلزار شهدای تبریز هستند، اما برای این‌که سند افتخاری برای آیندگان باشد، آحاد مردم در مورد گلزار شهیدان وظیفه دارند، افزود: فاز یک گلزار شهدای تبریز هم با فراز و نشیب‌های زیاد درست شد، اما ایراداتی هم دارد که بعد از اتمام فاز دوم، مجددا به آن رسیدگی خواهیم کرد.

او  افزود: در مورد فاز دو گلزار شهدا نیز که نزدیک ۲۴۰۰ شهید داریم و وضعیت نامطلوبی داشت، جلسات مختلفی برگزار شده تا بتوانیم با نقشه و برنامه وضعیت را ساماندهی کنیم.

پورحسن در مورد گلزار شهدای ستارخان نیز گفت: در این رابطه نیز با شهردار منطقه در ارتباطیم و بازدید میدانی هم انجام داده و طرح‌مان را ارائه داده‌ایم تا طبق نقشه، گلزار شهدای ستارخان ساماندهی شود.

وجود ۵ شهید مدافع سلامت در استان

او  با اشاره به این‌که پنج شهید مدافع سلامت در استان داریم، اظهار کرد: شهدای مدافعان سلامت همانند باقی شهدای دفاع مقدس محسوب شده و خانواده‌هایشان نیز از همان خدمات بهره‌مند خواهند شد.

او  با اشاره به این‌که صفر تا ۱۰۰ کمیسیون پزشکی توسط کارشناسان اعزامی از تهران انجام می‌شود، گفت: هم‌اکنون ۶۰۰ نفر درخواست کمیسیون دارند که یا در مورد افزایش درصد یا اخذ درصد جانبازی است، اما به خاطر شیوع کرونا فعلا برگزاری کمیسیون مقدور نشده است.

مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران استان با تاکید بر این‌که ۱۳ شهید و سه نفر آزاده استان نیز از اقلیت‌های دینی هستند، افزود: در روز‌های خاصی به دیدار خانواده‌ی این شهدای گرانقدر می‌رویم و اینان نیز همانند سایر شهدا خدمات دریافت می‌کنند و هیچ تفاوتی بینشان قائل نیستیم.

پورحسن در ادامه از وجود ۲۷۶ شهیده و ۲۹۲ جانباز زن در استان خبر داد و گفت: ۱۹۴۷ همسر شهید، ۳۸۲۱ مادر شهید، ۱۴۷۲ پدر شهید، ۲۲۵۲ فرزند شهید دختر و ۲۳۰۸ فرزند شهید پسر در استان داریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.