به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۵ مرداد ۹۷ بود که خبر رسید دولت ترامپ در راستای راهبرد فشار حداکثری خود علیه ایران، قصد دارد پست جدیدی تحت عنوان «گروه اقدام ایران» را به ریاست «برایان هوک» در داخل وزارت خارجه تشکیل دهد.
نیویورکتایمز در آن زمان در مقالهای هدف نهایی از این اقدام دولت آمریکا را هماهنگسازی تلاشها برای مجبور کردن ایران به مذاکره با آمریکا و تن دادن به یک توافق هستهای جدید عنوان کرد.
شب گذشته، اما برایان هوکِ ۵۲ ساله پس از ۷۲۰ روز فعالیت به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران از قصد خود برای استعفا خبر داد و پمپئو وزیر خارجه نیز آن را تایید کرد.
هوک در این دو سال، با تکرار لفاظیها و اتهامات مختلف، نقش سخنگوی کمپین فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران را بازی کرد، اما در عمل نتوانست در سیاست خارجی واشنگتن در قبال تهران به موفقیت خاصی که برای ترامپ بهره انتخاباتی داشته باشد، دست یابد.
بیشتر بخوانید
علاوه بر شکست در متقاعد کردن ایران به مذاکره با آمریکا برای امضای یک توافق هستهای جدید، سفر اخیر او به اروپا و خاورمیانه نیز نتوانست آنگونه که دولت ترامپ انتظار داشت حمایتها از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر را افزایش دهد.
بر همین اساس، در خصوص تصمیم اخیر هوک، «برکناری یا اجبار به استعفا» فرضیه قویتری نسبت به «استعفای داوطلبانه و اختیاری» به شمار میرود؛ به ویژه آنکه فرصت چندانی تا انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا باقی نمانده و ترامپ با توجه به برتری جو بایدن در نظرسنجیهای انتخاباتی و انتقاداتی که در خصوص مدیریت بحران کرونا در آمریکا متوجه اوست، بیش از هر زمان دیگری به یک دستاورد دیپلماتیک ملموس برای فرار از تکدورهای شدن نیاز دارد.
با این حال، استعفای برایان هوک چه از روی اختیار بوده باشد چه از روی اجبار، یک معنا بیشتر ندارد و آن اینکه دولت ترامپ در راهبرد فشار حداکثری خود علیه ایران شکست خورده است؛ این حقیقتی است که رسانهها و کارشناسان آمریکایی نیز بارها به آن اذعان کردهاند.
دولت ترامپ اکنون امیدوار است با جایگزین کردن هوک با یک سیاستمدار قدیمی و کارکشته بتواند لااقل در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به تصویب برساند، اما با توجه به مخالفت صریح روسیه و چین که هر دو از حق وتو برخوردارند، بعید است الیوت آبرامزِ ۷۲ ساله نیز بتواند به موفقیتی در این باره دست یابد.
انتهای پیام/
که کاسه و کوزه ها را سر او بشکند
که پیدا کرد
فکر میکرد .حداکثر فشار وطن ما را پای
میز مذاکره میاورد که
فقط بتواند برای انتخابات اتی بنفع خودش استفاده کند
بعد هم بزند زیرش
به همین سادگی
و تندرو ها بوده و است
که باعث شکست اش شده
فشار تحریم ها کاسته میشه
چونکه با فساد اقتصادی که در درون دولت است
ما تحریم اقتصادی داخلی داریم که
تاثیرش خیلی بیشتر از تحریم خارجی است و
باعث نارصاعتی ملت و بی عدالتی در جامعه شده
باید جلوی تحریم داخلی گرفته شود
و به گردن نگرفتن مسیولیت نشان دهد
چونکه اصلا کسی نیست که اعتراف به اشتباه کند
صددرصد اخراج شده
فکر میکند .شخص جدید ممکنه معجزه کند
و با این کار .تمام مشکلات را به گردن اخراجی میاندازد
از بس تحریم کردن و به در و دیوار زدن دیگه نمی دونن چکار کنن .
شما روی قاجار را سفید کردید