به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رییسی معاون وزیر بهداشت در حاشیه افتتاح سه طرح درمانی و بهداشتی در ملکان آذربایجانشرقی در جمع خبرنگاران گفت: در مرحله اول طرح غربالگری اجرای این طرح ۸۷ درصد و در مرحله دوم ۴۲ درصد مردم در سراسر کشور غربالگری شدند.
او افزود: به طور قطع حداقل یک سال طول میکشد تا واکسن و یا داروی موثری برای درمان کرونا پیدا شود و امکان تهیه آن برای همه مردم مقدور باشد از این رو باید تا آن زمان زندگی مسالمت آمیز با ویروس کرونا را یاد بگیریم.
رییسی افزود: خوشبختانه سیر شیوع کرونا تا حدودی در استانهای غربی از جمله آذربایجانهای شرقی، آذربایجان غربی و کرمانشاه کنترل شده و در سایر مناطق کشور نیز این سیر نزولی شده است.
او تاکید کرد: مردم باید تا قطع شیوع این ویروس دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.
رییسی با بیان اینکه ۸۲ درصد از فوت شدگان کرونایی در کشور را بیماران دارای بیماریهای خاص تشکیل میدهند گفت: میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در کشورهای مختلف ۱۵ درصد و در ایران ۱۲ درصد است.
او موفقیتهای کشورمان در کنترل بیماری کرونا را مدیون تلاشهای کادر درمان و هم گرایی و همکاری مردم و سازمانهای دولتی دانست و تصریح کرد: پزشکان و کادر درمان کشور یکبار دیگر ثابت کردند که همچون دوران دفاع مقدس آماده حضور در خط مقدم تامین سلامت هموطنان خود هستند و خوشبختانه ایثارگرانه و فداکارانه و با علم و آگاهی در این عرصه نیز تلاش و کوشش کردند و برخیها نیز جان خود را در راه تامین سلامت مردم از دست دادند و شهید شدند.
معاون وزیر بهداشت افزود: علیرغم وجود آن همه امکانات در کشورهای اروپایی کشور ما در این عرصه موفقتر از آنها عمل کرد و با اینکه در اروپا به ازای هر یک هزار نفر جمعیت ۶.۶ درصد تخت بیمارستانی و کشورمان ۱.۱ درصد است، ولی همه دیدند که در کشور ما حتی یک نفر هم بدون تخت بیمارستانی نماند، ولی در کشورهای اروپایی بیماران کرونایی را در راهروهای بیمارستانها بستریکردند و در این بیماری و مسابقه در دنیا از همه جلوتری افتادیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود میزان استفاده از ماسک در اجتماعات را ۷۲ درصد و در ادرات دولتی ۸۳ درصد عنوان و بار دیگر بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرد.
انتهای پیام/س
لطفا مرحله سوم طرح ملی غربالگری ،
برپایه ** آسیب شناسی ** کرونا باشد ،
مثل استفاده اثر بخش از ماسک و و مواد ضد عفونی ،
به عنوان مثال در محیط خانه که اعضای خانواده همیشه با هم هستند و
از یکدیگر آگاهی دارند نیازی به ماسک نیست و
یا رعایت فاصله اجتماعی ضرورت حتمی استفاده از ماسک را برطرف می کند .